Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 11

65 kv. m butas Vilniaus centre – verslininko iš užsienio poilsio oazė

Architektė iš Japonijos, gyvenanti ir kurianti Vilniuje, Akiko Tutlys dažnai verslo reikalais Lietuvą aplankančiam užsieniečiui suprojektavo jaukų, funkcionalų ir skoningą 65 kv. m butą Vilniaus centre. Čia tarsi pingpongą žaidžia tamsios ir šviesios spalvos, sunkūs ir lengvi daiktai, grubūs ir grakštūs elementai.
Butas Vilniaus centre
Butas Vilniaus centre / Lina Fisheye nuotr.

Interjero dizainerė paprašė užsakovo ir jo žmonos, kad šie atsiųstų dešimt interjero nuotraukų.

Lina Fisheye nuotr./Architektė iš Japonijos, gyvenanti ir kurianti Vilniuje, Akiko Tutlys
Lina Fisheye nuotr./Architektė iš Japonijos, gyvenanti ir kurianti Vilniuje, Akiko Tutlys

„Tamsiai mėlynos spalvos, tamsiai pilkos spalvos ir juodo metalo elementai dominavo jų atsiųstose fotografijose. Mano darbas buvo išgryninti jiems patinkančius elementus ir paversti tai interjeru, kuriame gera gyventi“, – pasakoja A. Tutlys. Galima tik pasidžiaugti, kad skoniai puikiai sutapo.

Architektė atsižvelgė ir į šeimininko pomėgį kaitintis pirtelėje. Ji buvo privaloma projekto dalis. Šalia dušo ir WC patalpų architektė suprojektavo garinę pirtį su LED apšvietimu – puikus būdas atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos.

Buto centre stovinti kolona nulėmė projektavimo kryptį – svetainės erdvė buvo suskaidyta į dvi dalis. Vienoje iš jų, šalia tamsaus turkio sienos, nepamirštas ir bioetanolio židinys, mat verslininkas mėgsta vakare pamedituoti prie ugnies, kitoje –  jauki sofa ir televizorius. Abi šias erdves jungia nedideli paveikslėliai, tarsi nerūpestingai nutūpę, kur jiems buvo patogu. Įdomu tai, kad parketlentės buvo alyvuotos keturis kartus, kol pagaliau išgauta tobula grafito spalva.

Lina Fisheye nuotr./Butas Vilniaus centre
Lina Fisheye nuotr./Butas Vilniaus centre

Lakoniškoje virtuvėje taip pat pakabintas mažas televizorius, kad pusryčiaudamas šeimininkas galėtų žiūrėti žinias ar sporto rungtynes vakarėjant. Dar vienas didelis televizorius pakabintas miegamajame – filmui prieš miegą.

Paklausta, ką patartų žmonėms norintiems paeksperimentuoti ir įsirengti šiek tiek netradiciškus namus (pripažinkime, ne visi išdrįstų sienas namuose dažyti tamsiai ar ryškiai), tačiau šiek tiek prisibijantiems, Akiko Tutlys pasiūlė pradėti nuo vienos mažesnės patalpos (WC, vonia, svečių kambarys ir t.t.). Tokiu atveju bus aišku, ar tai tinka jūsų charakteriui.

„Nestandartiniai, drąsūs sprendimai priimtini toli gražu ne visiems“, – įsitikinusi  interjero dizainerė Akiko Tutlys.


Šis darbas dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'15“.

Parengė Gabrielė Šermukšnytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius