-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 05 23

Namai pagal fengšui: kaip pritraukti sėkmę

Fengšui – senovės kinų mokslas, nagrinėjantis erdvės ir žmogaus tarpusavio santykį, būdus, kaip žmogui gyventi harmoningai su aplinka. Fengšui aiškina, kaip tinkamai namuose išdėstyti baldus ir kitus daiktus, kad būtumėte sveiki, laimingi ir klestėtumėte.
Kaip namus dekoruoti pagal feng šui?
Kaip namus dekoruoti pagal feng šui? / Fotolia nuotr.

Nors nemažai žmonių fengšui nelaiko mokslu, jis sparčiai plinta ir Vakarų pasaulyje. Rytų pasaulio gyventojai, įrenginėdami nuosavus namus, biurus ar net ištisus miestus, jau tūkstančius metų remiasi fengšui mokslu.

Fengšui tikslas – pakeisti žmogų supančią erdvę taip, kad pasikeistų ir asmeninis žmogaus gyvenimas. Juk viskas aplink yra energija, kuri, cirkuliuodama mūsų namuose, daro didžiulį poveikį. Keisdami erdvę, keičiame ir energijos srautą, o ši savo ruožtu keičia ir mūsų gyvenimus.

Ar iš tiesų fengšui gali padaryti būstą jaukų, o jo gyventojus – laimingus ir sėkmingus? Visą fengšui mokslą vargu ar galima išnagrinėti, tačiau kodėl gi nepasidomėjus, kokiomis pagrindinėmis taisyklėmis reikia vadovautis, kad jūsų gyvenamoji vieta neštų jums meilę, sėkmę ir turtus.

Svetainė

Svetainė, tai namų vieta, kur visada daug žmonių. Kad bendravimas būtų ramus ir jaukus, šiame kambaryje turi būti tik šviesi energija. Tai reiškia, kad svetainėje turi būti kuo šviesiau. Idealiausias sprendimas – kuo daugiau saulės ir natūralios šviesos. Jeigu to neįmanoma įgyvendinti, turite apšviesti kambarį dirbtine šviesa, įsukti į šviestuvą galingesnes lemputes arba nusipirkti didesnį šviestuvą.

Taip pat skaitykite: Specialistė pataria: kaip sukurti balkoninių gėlių kompoziciją

Svetainė turi būti kuo arčiau laukinių durų, tada jūsų namuose visada bus daug svečių.

Fotolia nuotr./Violetinės spalvos akcentai interjere
Fotolia nuotr./Violetinės spalvos akcentai interjere
Shutterstock nuotr./Vitrininiai langai interjere.
Shutterstock nuotr./Vitrininiai langai interjere.

Miegamasis

Miegamasis – tai vieta, kur turi karaliauti tyla ir ramybė, kur jūs atsipalaiduojate po sunkios darbo dienos. Miegamajame neturi būti televizoriaus ir kompiuterio, nes šie prietaisai blaško dėmesį ir trukdo pailsėti.

Miegamajam geriausia rinktis šiltas, pastelines spalvas, kurios ramins ir leis tinkamai ilsėtis. Gerai, jeigu šiame kambaryje ant langų kabės gan storos naktinės užuolaidos, bet persistengti taip pat nereikėtų. Nepamirškite, tai miegamasis, o ne rūsys. Miegamajame nerekomenduojama kabinti veidrodžių, ypač jeigu juose atsispindi lova. Veidrodžiai „sugeria“ neigiamą energiją, kurią jūs po to gaunate atgal.

Fotolia nuotr./Miegamasis
Fotolia nuotr./Miegamasis
„Fotolia“ nuotr./Modernus miegamasis
„Fotolia“ nuotr./Modernus miegamasis

Taip pat skaitykite: Interjeras: 8 patarimai mažų erdvių dekoravimui

Nerekomenduoja sujungti miegamojo ir vonios kambario. Priešingu atveju, visa jūsų meilės ir poilsio energija „pabėgs“ iš namų kartu su vonioje leidžiamu vandeniu.

Šioje poilsio zonoje turi būti kuo mažiau baldų ir kuo daugiau erdvės. Fengšui taip pat nerekomenduoja sujungti miegamojo ir vonios kambario. Priešingu atveju, visa jūsų meilės ir poilsio energija „pabėgs“ iš namų kartu su vonioje leidžiamu vandeniu.

Jeigu miegamajame gyvena sutuoktiniai, lovos čiužinys turi būti vientisas. Jeigu viena lovos pusė yra atremta prie sienos, tai kitoje pusėje turi miegoti tas, kuris keliasi anksčiau. Ant sienos virš lovos nederėtų nieko kabinti – nei nuotraukų, nei jokių paveikslų.

Virtuvė

Čia visada turi cirkuliuoti šilta ir gera jaukaus namų židinio energija. Tai reiškia, kad čia ne tik galima, bet ir privaloma gaminti maistą. Virtuvė, kuri nuolat yra tuščia, kurioje, be kavos ar arbatos, daugiau nieko negaminama, kurioje prie stalo nesusėda visada šeima, pradeda spinduliuoti šaltą, neigiamą energiją.

Taip pat skaitykite: Patarimai, padėsiantys išsirinkti tinkamiausią pjaustymo lentelę

Shutterstock nuotr./Svetainės su virtuve interjeras.
Shutterstock nuotr./Svetainės su virtuve interjeras.
Shutterstock nuotr./Svetainės su virtuve interjeras.
Shutterstock nuotr./Svetainės su virtuve interjeras.

Problema ta, kad jauni žmonės dažnai gyvena tokį aktyvų gyvenimą, kad tikrai neturi laiko sukimuisi prie viryklės ar bendrai vakarienei. Tokiu atveju fengšui rekomenduoja virtuvę sujungti su svetaine. Virtuvės interjero spalvos turėtų būti šviesios, bet ne baltos. 

Virtuvė, kuri nuolat yra tuščia, kurioje prie stalo nesusėda visada šeima, pradeda spinduliuoti šaltą, neigiamą energiją.

Ugnies ir vandens stichijos neturėtų tarpusavye „pjautis“: šalia viryklės nestatykite šaldytuvo, kriauklės, skalbiamosios ar indų plovimo mašinos.

Šiukšlių dėžė turi būti paslėpta nuo svetimų žmonių akių, ir nereikia jos taip užpildyti, kad šiukšlės tiesiog veržtųsi pro kraštus.

Vonia ir tualetas

Durys į vonią ir tualetą visada turi būti uždarytos. Taip pat visada turi būti nuleistas tualeto dangtis. Priešingu atveju visa jūsų sveikatos ir sėkmės energija „bėgs“ iš namų. Taip pat stebėkite nutekėjimo vamzdžius, neleiskite, kad jie užsikimštų. Jeigu iš čiaupo bėga ar laša vanduo, žinokite, kartu su juo iš namų „bėga“ ir jūsų gyvenimiška energija.

Taip pat skaitykite: Skalbiamasis muilas: kur jį galime panaudoti

Jeigu vonia ir tualetas yra sujungti, pasistenkite nors vizualiai juos atskirti. Pavyzdžiui, dekoratyvine sienele, užuolaidomis. Švara vonios kambaryje ir tualete – tai švaros, atsinaujinimo ir gyvybingumo garantas tų žmonių, kurie gyvena šiuose namuose.

Shutterstock nuotr./Vonios interjeras
Shutterstock nuotr./Vonios interjeras
Fotolia nuotr./Vonios interjeras
Fotolia nuotr./Vonios interjeras

Svarbiausia – gyventi harmonijoje su savimi ir klausytis savo vidinio balso. Jeigu jums jūsų namuose jauku ir patogu, jeigu pas jus užsuka sėkmė, reiškia, kad viskas yra gerai. Jeigu kažkas jus verčia jaustis nepatogiai, pradėkite nuo savo būsto ir pasinaudokite fengšui patarimais. Galbūt, jums to net nepastebėjus, viskas pasikeis į gerąją pusę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius