-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Bet“ sindromas: pasitikrinkite, ar jis kamuoja ir jus

Tikriausiai būtų sunku surasti žmogų, kuriam nerūpėtų sveikata ar kuris nenorėtų jaustis žvalus, energingas, geros nuotaikos ir būti patenkintas savo atvaizdu veidrodyje. Tačiau kodėl kai kuriems taip sunku to pasiekti?
„Šiandien yra Jūsų diena“
„Šiandien yra Jūsų diena“ / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 1 Sveikata

Kodėl tiek daug žmonių kenčia nuo antsvorio, energijos trūkumo ir kitų ligų?

Atsakymas gali būti paprastas: jie serga „bet“ sindromu. Skaitykite toliau, jei rasite nors vieną teiginį, kuris jums tiks, išvada viena – jūs sergate...

„Bet aš negaliu... Neturiu tam laiko.“

Vienintelis dalykas, kurio visi turime po lygiai, tai – laikas. Kiekvienas iš mūsų turime 24 valandas per parą. Viskas priklauso nuo prioritetų. Tai yra tas pats, kas pasakyti: „Aš neturėjau LAIKO tau paskambinti.“ Kai iš tikrųjų tai reiškia: „Aš neturėjau laiko TAU paskambinti.“

Jeigu kas nors pasakytų, kad duos 10 tūkst. eurų, jei paskambinsite konkrečiu numeriu, be abejonės, jūs to laiko surastumėte, kad ir kokie užimti bebūtumėte.

Tad savęs turite paklausti, kokią vietą sveikata užima jūsų prioritetų sąraše? Ji turėtų užimti aukščiausias pozicijas. Kokia prasmė uždirbti didžiulius pinigus, jei jų uždirbimo procesas jums gali sukelti širdies smūgį? Kokia prasmė stengtis sukurti geresnę ateitį savo vaikams, jei neturite jėgų su jais pažaisti šiandien? Kokia prasmė gadintis sveikatą, dirbant viršvalandžius, kai teks už didesnę algą vis tiek išleisti pinigų tą sveikatą taisant?

Taip pat skaitykite: 12 požymių, kad švaistote gyvenimą vėjais

Nėra nieko blogo stengtis uždirbti daugiau ar sunkiai dirbti, bet tai nereiškia, kad tuo pat metu negalite rūpintis savimi. Tad sakymas „neturiu laiko“ yra tik dar vienas pasiteisinimas, kodėl nesate sveiki ar neturite tokio kūno, kokio norėtumėte, nes visi galime surasti laiko, jei tik pakankamai norime.

„Bet būti sveikam daug kainuoja. Aš negaliu sau to leisti.“

Kiek kainuoja jūsų širdis? O kiek kepenys? Kiek inkstai? O ar patį gyvenimą jūs brangiai įkainotumėte? Tad, kai kalbame apie sveikatą, niekada nesakykite, kad negalite sau leisti būti sveikam, nes tai brangiai kainuoja.

Dažnai tie žmonės, kurie sako, kad neturi pinigų sportui ir sveikam maistui, suranda pinigų cigaretėms, alkoholiui, pasilinksminimams ir greitam maistui.

Pinigai praranda savo vertę, kuomet lyginame juos su sveikata. Žmonės, kurie mirė nuo vėžio, tikriausiai būtų galėję atiduoti visus savo pinigus, kad tik būtų sveiki.

Visi galime sau leisti pakilti nuo sofos ir išeiti pasivaikščioti. Paradoksalu, bet dažnai tie žmonės, kurie sako, kad neturi pinigų sportui ir sveikam maistui, suranda pinigų cigaretėms, alkoholiui, pasilinksminimams ir greitam maistui.

„Bet aš esu susižeidęs/patyręs traumą... Aš negaliu sportuoti.“

Jeigu esate patyrę kojos traumą, darykite pratimus viršutinei kūno daliai. Jeigu negalite pajudinti rankų, judinkite kojas. Jeigu iš tikro negalite nieko pajudinti, nepatirdami didžiulio skausmo, atlikite gilius kvėpavimo pratimus.

„Bet kaip galima mėgautis gyvenimu... Juk rytoj gali papulti po autobuso ratais.“

Taip, visiška tiesa. Tikrai yra tikimybė, kad rytoj galite papulti po mašinos ratais. Bet mes juk kalbame apie šiandieną. Ar nenorite šiandien jaustis gerai? Ar nenorite šiandien dėvėti tai, kas jums patinka? Ar nenorite šiandien atsikelti kupinas energijos? Gyvenimas yra tikrai trumpas. Bet, jeigu nieko nekeisite, jis bus dar trumpesnis.

„Bet aš negaliu, nes... Aš esu per senas.“

Kam per senas? Per senas nusipirkti vaisių ir daržovių? Nusilupti bananą? Ar išeiti pasivaikščioti?

Tokių „bet“ mes galime surasti begalę. Tad jeigu savo gyvenime tokias frazes naudojate, vadinasi, Jūs tikrai sergate „bet“ sindromu.

Taip pat skaitykite: 5 gyvenimo pamokos, kurias suprantame per vėlai

Parengė Ingrida Kuprevičiūtė


Šaltinis – sveikas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius