-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalykai, kurių nederėtų daryti prieš treniruotę

Ką daryti prieš ruošiantis sportuoti, tikriausiai žinome visi: būtina įsijungti mėgstamą muziką, padaryti keletą apšilimo pratimų ir, čiupus buteliuką vandens, bėgti į sporto salę.
Mankšta
Mankšta / „Fotolia“ nuotr.

Tačiau ar žinote, ko daryti prieš bet kokią treniruotę jokiu būdu nerekomenduojama? Būtent šie, tinklalapyje womenshealthmag.com išvardyti dalykai gali kaip reikiant pakenkti jūsų treniruotėms ar netgi atsiliepti jūsų sveikatai.

Nevartokite alkoholio

„Bet koks kiekis alkoholio prieš treniruotę – jau yra per daug. Ir visiškai nesvarbu, kokią toleranciją jam gali turėti kiekvienas žmogus. Vartojant alkoholį gali ištikti dehidratacija, susiaurėja kraujagyslės, sutrinka motorinės funkcijos, jau nekalbu apie kitą šalutinį alkoholio poveikį“, – tikina sveikos gyvensenos ekspertas Mike'as Donavanikas.

Taip pat skaitykite: Dailiname kūno formas su šokdyne

Specialistas primena, kad net ir viena kurio nors silpnesnio alkoholinio gėrimo stiklinė sumažina cukraus lygį kraujyje, o dėl to sporto metu gali kilti drebulys, apimti silpnumas ir galite lengvai susižeisti.

Negerkite daugiau kaip kelių puodelių vandens

Tikriausiai ne kartą esate girdėję, kad prieš treniruotę derėtų gerti vandens,, Vis dėlto tai daryti derėtų su saiku ir prieš pat einant sportuoti nepatariama jo išgerti pernelyg daug. Nepamirškite, kad per valandą jūsų inkstai gali perfiltruoti tik vieną litrą vandens, tad jei jo per valandą išgersite daug daugiau, rizikuojate susirgti reta, tačiau rizikinga liga – hiponatremija.

Sergant šia liga kraujo serume sumažėja natrio jonų kiekis, dėl to galiausiai gali dingti energija, atsirasti raumenų silpnumas ar kilti galvos skausmų. Ligai stipriai progresuojant, gali ištikti traukuliai ar netgi koma.

Būtent dėl to sveikos gyvensenos specialistas Mike'as Donavanikas pataria vandens gerti iki 2–3 puodelių likus kelioms valandoms iki treniruotės.

Nepersivalgykite

Sportuoti pilnu skrandžiu ar juo labiau prisivalgius aštraus maisto, taip pat nerekomenduojama, mat taip treniruotės metu gali sukilti skrandžio rūgštys, o tai sportavimo tikrai nepalengvins. Negana to, organizmas nespės tinkamai suvirškinti maisto ir tuo pačiu metu aprūpinti jūsų raumenų pakankamu kraujo kiekiu.

Jei planuojate intensyvią treniruotę, sveikos gyvensenos specialistas pataria vengti mėsos produktų, kiaušinių, kukurūzų ir likus porai valandų iki treniruotės valgyti kiek lengvesnį maistą: vaisius, daržoves ar angliavandenių turinčius produktus.

Audringas seksas tik po treniruočių

Jei manote, kad audringai pasimylėję su savo antrąja puse puikiai apšilsite prieš mankštą, šiek tiek klystate. Mike'as Donavanikas tikina, kad audringas lytinis aktas prieš pat treniruotę netgi gali būti žalingas, mat taip išeikvosite pernelyg daug energijos.

Taip pat skaitykite: Amerikiečių dietologų išrinktos 5 efektyviausios ir sveikiausios dietos

„Tokiu būdu išeikvosite pernelyg daug energijos, negana to, sekso metu kraujyje išskiriamas malonumo hormonas oksitocinas, kuris visiškai atpalaiduoja organizmą. Būtent dėl to audringą seksą verčiau atidėkite“, – pataria M. Donavanikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius