-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Miego poza nulemia ir mūsų sapnus?

Savo miegojimo įpročius turime visi: vieniems patinka miegoti gerai prišildytame ir jaukiame kambaryje, tuo tarpu kiti negali užmigti, kol neatidarytas langas.
Mėnulis ir žvaigždės
Mėnulis ir žvaigždės / „Shuuerstock“ nuotr.
Temos: 2 Sapnas Miegas

Skirtingos ir mūsų miegojimo pozos. Tačiau ar žinojote, kad tai, kaip susirangę lovoje mėgstate snausti, gali lemti ir jūsų sapnus? Bent jau taip mano tyrimą „Miego pozos poveikis mūsų sapnams“ atlikęs mokslininkas Calvinas Kai-Ching Yu.

Ištyręs 700 žmonių miego įpročius bei užrašytus jų sapnus, mokslininkas pastebėjo, kad tam tikros miego pozos išties gali lemti kai kuriuos sapnus.

„Dėl skirtingų miego pozų patiriamas spaudimas skirtingose kūno dalyse – viso to pojūčiai ir gali nulemti įvairių sapnų elementus“, – tikina Calvinas Kai-Ching Yu.

Taip pat skaitykite: Ką simbolizuoja sapnai?

Tyrimų metu pastebėta, kad ant pilvo mėgstantys miegoti žmonės dažniau sapnuoja erotinius sapnus, kurie būna kur kas tikroviškesni ir jausmingesni.

O jei mėgstate miegoti ant šono, kas yra pati populiariausia miego poza, dar labai svarbu atkreipti dėmesį, kuri pusė jums yra patogesnė.

Tarkime, jei miegate ant dešiniojo šono, tuomet turite didesnę tikimybę sapnuoti vien tik pozityvius sapnus, o jei ant kairiojo – turite mažesnę tikimybę susapnuoti košmarą.

Įdomu tai, kad tyrimų metu paaiškėjo, jog miegojimo ant nugaros poza, kalbant apie sapnus, yra pati nepalankiausia. Nepaisant galimų fizinių (kaklo, nugaros) skausmų, kuriuos ši miegojimo poza gali sukelti, dėl jos kyla ir didesnė tikimybė naktį sapnuoti košmarus bei knarkti.

Taip pat skaitykite: Kokius žmones naktį lanko košmarai?

Ir nors mokslininkas tikina, kad reikėtų atlikti daugiau išsamesnių tyrimų, jau dabar galite išbandyti, kaip miego poza veikia jūsų sapnus.

Galbūt išvengti kasnakt kamuojančių košmarų padės tiesiog kita miegojimo poza? Išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius