Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moterų draugija: kodėl ji gyvybiškai mums būtina?

Štai, ko vyrai niekada nesupras: „Kaip jūs galite taaaip ilgai plepėti?“, „Ką jūs ten veikiate?“, „Kiek gi galima?“ ir taip toliau. Ir galima, ir norisi, ir ,pasirodo, būtina.
Draugės
Draugės / „Shuterstock“ nuotr.

Nuo seno merginos ir moterys rinkdavosi į krūvą: tiesa, dabar niekas kryželiu nebesiuvinėja, o mergaitiški vakarėliai panašūs į draugių susibėgimus iš serialo „Seksas ir miestas“ – vynas, šiek tiek užkandžių ir kalbos apie vyrus bei gyvenimą. Ar kada pagalvojote, kodėl kartais mums taip gyvybiškai svarbu susitikti su draugėmis ir aptarti „reikalus“?

Ogi todėl, kad toks poreikis mumyse užkoduotas nuo amžių amžinųjų. Šiuolaikinėje kultūroje nebeliko iniciacijos tradicijų, kai bręstanti mergaitė įvedama į merginų, o mergina – į moterų pasaulį.

Kad augtume, bręstume ir tobulėtume mes nuo pat vaikystės, sąmoningai ar nesąmoningai, stengiamės kopijuoti savo kelyje sutiktas charizmatiškas moteris, kuriomis žavimės. Juk kiek kartų pagalvodavome: „Kai būsiu mama, norėčiau atrodyti kaip ji, o kai pasensiu – kaip ji...“

Taip pat skaitykite: 5 gyvenimo pamokos, kurias suprantame per vėlai

Paauglystėje mums norisi kopijuoti išorę: plaukų spalvą, šukuoseną, drabužių stilių, bet tai nieko neduoda mūsų dvasiniam gyvenimui. Vėliau norisi peno mūsų vidui, o moterų draugija – tai iniciacijos analogas, reikalingas, kad moteris taptų tikra moterimi.

Plepėdamos, regis, apie visai nereikšmingus dalykus, o paskui prieidamos ir prie savo gyvenimo momentų, moterys tarsi dalijasi savo sėkme su kitomis, savotiškai ja „užkrečia“ ir paskatina veikti.

Iki šiol Indijoje ir Nepale yra genčių, kuriose yra tradicija rinktis į „seseriškus“ ar „broliškus“ ratelius – juose yra galimybių puoselėti savo moteriškumą ar vyriškumą.

„Seseriškas“ draugijas renka įtakingos genties moterys, valdovų ir žynių žmonos, gerbiančios ir mylinčios vyrus bei gyvenimą, nejaučiančios nuoskaudų vyriškai giminei – jos savo patirtį perduoda mažiau patyrusioms merginoms.

Taip ir dabar: neišvengiamai draugių ratelyje yra viena, kuriai nusisekė šeimyninis gyvenimas, kita – padariusi pavydėtiną karjerą, trečia – stulbinanti visus aibe hobių, ketvirta – puiki daugiavaikė mama. Plepėdamos, regis, apie visai nereikšmingus dalykus, o paskui prieidamos ir prie savo gyvenimo momentų, moterys tarsi dalijasi savo sėkme su kitomis, savotiškai ja „užkrečia“ ir paskatina veikti.

Taip pat skaitykite: Žaibiškas testas. Kokia esate draugė?

Be to, pokalbiuose „tarp mūsų, mergaičių“, kiekviena gali būti atvira ir išsišnekėti apie tai, ką girdint vyrams tikrai nesinorės aptarinėti. Taip, draugėms gali išlieti visą liūdesį ir gėlą, nesigėdydama paverkti ir būti išklausyta net vidury nakties. Gyvas bendravimas duoda šimtą kartų daugiau nei visa lentyna saviugdos knygų...

Draugės – mūsų sąjungininkės, ir net jei kartais mūsų nepalaiko tėvai, darbdaviai, nuosavi vyrai, giminaičiai, jos mus supras ir palaikys, ypač, jei draugystė laiko patikrinta, ilga ir nuoširdi. Juk mes su jomis turime bendrą, tik mums žinomą istoriją, jos mus matė visokias – kenčiančias, nusivylusias ir skrajojančias ant meilės sparnų, o ne tik tas ofisų princeses ar tobulas sutuoktines, kurias kartais vaidiname viešumoje.

Su draugėmuis mes galime nusikratyti visuomenės spaudimo naštos būti patogia: madingai rengtis (kad patiktume ne sau, o kažkam), skaniai gaminti (nors to nekenčiame), susirasti vyrą (nors dabar norisi pabūti vienoms).

Taip pat skaitykite: Geriausia draugė pagal Zodiako ženklą

Todėl grįžusios iš vakarėlio su seniai nematytomis draugėmis, mes kartais jaučiamės psichologiškai pailsėjusios labiau, nei po dešimties dienų atostogų... Draugės – tai mūsų (iš)gyvenimo terapija!

Sužinokite daugiau, sekdami naujienas „Facebooke“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius