Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena maža juoda suknelė – 4 skirtingi įvaizdžiai

Maža juoda suknelė šiandien – oficialiai mados pasaulio įteisintas, esminis moters drabužinės elementas, padedantis išsigelbėti kone bet kurioje situacijoje.
Mergina
Mergina / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 1 Mada

Tinkama dienai, tačiau, pridėjus vieną kitą žaismingą aksesuarą, tampanti nepranokstamu įvaizdžiu vakarui. Laisvi plėvesuojantys marškiniai, suvarstomos basutės – ir žaismingas paplūdimio stilius jau sukurtas. Ryškūs bateliai bei intensyvaus gryno atspalvio švarkas, ir jūs – jau pasiruošusi į darbo vakarėlį, kuriame tikimasi atsipalaidavusios, tačiau vis dar verslo aprangos.

Jei juoda spalva, su kuria parinkome derinius, nėra pati artimiausia, rinkitės baltą, šios vasaros nenugalimąją tendencijų gretose, arba blukintą plytų raudoną spalvą. Svarbiausia, kad pamatinis spintos elementas būtų kokybiškos medžiagos, malonaus dėvėti sukirpimo ir prie odos tipo derančios, niekad nepabostančios spalvos.

Beje, šiek tiek istorijos – mados atributu LBD (little black dress), arba maža juoda suknelė, tapo ne taip jau ir seniai. Šiandien gatvėje (ypač Lietuvos miestuose) pamatę juodai vilkinčią moterį nė nesusimąstytume, kad ji atrodo pernelyg išskirtinai.

Taip pat skaitykite: Karšta vasara: 10 derinių su džinsiniais šortais

O pasirodo, kad dar prieš gerą šimtmetį juoda suknelė nebuvo paskutinės minutės mados sprendimas, gelbstintis moterims, nežinančioms, kuo pasipuošti, bet netgi atvirkščiai – šis drabužis turėjo gana stiprias reikšmes keliančias asociacijas. Praėjusio amžiaus pradžioje našlės dėvėdavo juodas sukneles pirmuosius dvejus metus po vyro mirties. Nieko per daug keliančio nuostabą, tiesa? Dar ir šiandien juoda juk – tradicinė gedulo spalva. Tačiau pasirodo, kad juoda kartu būdavo ir labai konkretus simbolis, skelbiantis, kad moteris – seksualiai patyrusi ir atvira (žinoma, po kurio laiko, gedului praėjus) naujiems santykiams.

O tai visuomenėje, itin rimtai žiūrėjusią į visus reikalus iki ir po santuokos, buvo gana skandalinga ir tiesmukiška. Tad viešai demonstruodamos gedulą moterys demonstruodavo ir... šiek tiek daugiau.

Tačiau grįžkime į 2015-uosius. Šiandien juoda vis dar kai kur – nebyliai uždrausta spalva, ne itin priimtina vestuvėse, prašmatniose galose (princesė Diana netgi sukėlė nemažą skandalą, sąmoningai pasipuošusi juodai karališkame pokylyje, nors spaudoje vėliau tai buvo užglaistyta kaip „jaunatviškas nesupratimas“).

Tačiau dauguma atvejų niekas kreivai nežiūrės, jei pasipuošite juodai, o smagiausia tai, kad jums nereikia spintoje turėti penkių ar šešių skirtingų suknelių – netgi turėdamos vieną universalią, tačiau žinodamos, kaip ją paįvairinti, suderinus tarpusavyje įvairius aksesuarus, drabužius bei papuošalus, galėsite išgauti neribotus dėvėjimo būdus bei stilius – nuo laisvalaikio iki vakarėlio, nuo sportinio iki elegantiško.

Paslaptinga juoda

Dienos metui skirtą derinį kaipmat galite paversti gimtadienio ar kito vasaros vakarėlio ansabliu: žemapadžius paslėpkite rankinėje ir iškeiskite į čiurnos kauliuką siekiančius aukštakulnius, o juodai visumai pagyvinti užsisekite ryškų citrininio tono kaklo papuošalą.

Gamintojų nuotr./Koliaže: vertikaliai dryžuota „Romwe“ suknelė plonomis petnešėlėmis, odinis „Topshop“ švarkelis, juodi „Saint Laurent“ aukštakulniai smailėjančiais galais, geltonas „Ek Thongprasert“ kaklo papuošalas.
Gamintojų nuotr./Koliaže: vertikaliai dryžuota „Romwe“ suknelė plonomis petnešėlėmis, odinis „Topshop“ švarkelis, juodi „Saint Laurent“ aukštakulniai smailėjančiais galais, geltonas „Ek Thongprasert“ kaklo papuošalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius