Galite ir pajuokauti: kam storėti vienai, jei galima drauge? Imkitės iniciatyvos ir pakvieskite draugių pulkelį į namus ir draugiškai, linksmai bei nuotaikingai išsikepkite keksiukų. Pokalbiai, senos istorijos, nutikimai tegu liejasi laisvai, lydimi skanėstų kvapo.
Nesijaudinkite dėl tų kalorijų – galėsite sudeginti šokdamos, namuose ar klube. Kai moteris laiminga, patenkinta savimi ir atsipalaidavusi, tai tikras afrodiziakas vyrams. Ji tada atrodo tarsi uoga ant keksiuko: tokia viliojanti ir sukelianti apetitą...
1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Jogurtą, kiaušinius ir cukrų sumaišykite atskirame dubenyje.
2. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į jogurto masę. Tada suberkite miltus, gerai išmaišykite, sudėkite džiovintus vaisius. Supilstykite į kepimo formeles, ant viršaus užberkite migdolo drožlių. Kepkite 190 laipsnių karščio temperatūroje 30-40min, kol gražiai paruduos.
1. Į indą suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, vandenį, aliejų bei citrinos sultis ir maišykite, kol ištirps cukrus.
2. Kitame inde persijokite miltus, sodą, druską ir kakavą.
3. Sausus ingredientus suberkite į skystus ir gautą masę gerai išmaišykite.
4. Ant kepimo skardos sudėkite popierines formeles ir įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
5. Supilstykite tešlą į formeles ir kepkite apie 15-20 min. Prieš baigiant kepti, papuoškite keksiukus mėgiamais pabarstukais.
Skanaus!
1. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su „Nutella“.
2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, supilkite jogurtą, įmaišykite į „Nutellos“ ir sviesto mišinį.
3. Riešutus sumalkite kavamale arba kombainu.
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, riešutais ir įsijokite į šlapią masę. Išmaišykite. Dėkite sijonėlius į kepimo formą, tešlą – į popieriukus ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 min.
5. Puoškite pasitelkę vaizduotę :)
Labai greita, paprasta ir skanu, verta pabandyti.
Facebook kepinių konkurso receptas
Autorė Julija Semaško
1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su bet kokios rūšies kremine varške ir paprastu bei vaniliniu cukrumi.
2. Į gautą masę po vieną įmaišykite kiaušinius, paskui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
3. Supilkite grietinėlę ir sukite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa.
4. Suberkite dvi saujas nuplautų ir nusausintų šviežių arba šaldytų spanguolių (galite keisti juodaisiais serbentais) ir atsargiai išmaišykite.
5. Tešlą sukrėskite į formeles ir 20 min. pašaukite į 180 °C karštumo orkaitę.
1. Ištirpinkite ir pravėsinkite sviestą.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite per sietelį pertrintą varškę, vanilinį cukrų bei supilkite tirpintą sviestą. Išmaišykite. Pamažu suberkite persijotus su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
3. Išmaišykite dar kartą ir galiausiai suberkite smulkintas slyvas (gali būti ir kitokie džiovinti vaisiai, šokolado gabalėliai ir pan.). Supilkite masę į keksiukų formeles.
4. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 minučių.
Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė
1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
2. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, riešutus (šiek tiek palikite papuošti), supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.
3. Tešlą sudėkite į kepimo formeles (geriausia silikonines) ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Autorės nuotr./Keksiukai su riešutais |
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Nedideliame puode išlydykite sviestą, palikite, kad šiek tiek atvėstų.
2. Persijokite miltus, sumaišykite su cukrumi, kokosų drožlėmis, kepimo milteliais ir druska.
3. Dubenyje suplakite lydytą sviestą, pieną ir kiaušinį, sumaišykite su miltais, atsargiai įmaišykite mėlynes.
4. Sukrėskite tešlą į sviestu pateptas keksiukų formeles. Kepkite 200ºC temperatūros orkaitėje 20–25 minutes.
Kulinaro patarimas: vietoj mėlynių į keksiukų tešlą galite įmaišyti raudonųjų ar juodųjų serbentų, aviečių arba gervuogių.
1. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, dar pasmulkinkite, užliekite romu ir palikite jame per naktį.
2. Sumaišykite sutrintą varškę, kiaušinius, kambario temperatūroje palaikytą suminkštėjusį sviestą ir cukrų.
3. Į gautą masę suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite nuo slyvų likusį romą ir viską gerai išmaišykite.
4. Keksiukų formeles užpildykite tešla iki pusės, ant viršaus išdėliokite ir šiek tiek giliau įmerkite slyvų gabalėlių.
5. Kepkite 170 °С įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
1. Nedideliame puode užkaitinkite vandenį, sumažinkite ugnį, įstatykite karščiui atsparų dubenį į puodą, sudėkite sviestą, įmaišykite trupintą šokoladą, maišydama kaitinkite, kol neliks šokolado gumulėlių. Palikite šiek tiek atvėsti.
2. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite vanilinį cukrų, maišykite tešlą, kol taps vientisa. Įmaišykite tirpintą šokoladą ir sviestą.
3. 12 nedidelių keksiukų formelių išklokite kepimo popieriumi arba naudokite popierines kepimo formeles. Sukrėskite tešlą į formeles, išdėliokite ant skardos ir pašaukite į 180–200ºC temperatūros orkaitę. Kepkite 20–25 min.
Kulinaro patarimas. Jei mėgstate keksiukus su šokolado gabaliukais, maišydama tešlą pabaigoje įberkite stiklinę stambiai trupinto šokolado.
Pagaminsite 50 vnt. mažų arba 24 vnt. didelių keksiukų
1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišydamos mediniu šaukštu palaipsniui įmaišykite trynius, ištrintus su cukrumi, pilkite aliejų, pieną, berkite citrinos žievelę, išsijotus miltus.
2. Supilkite tešlą į popierines formeles, dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 18-25 min. Iškepusius perdėkite ant grotelių, kad atvėstų.
1. Margariną išsukite su cukrumi, maišydamos po vieną įmuškite kaušinius. Supilkite išlydytą šokoladą, suberkite miltus, sumaišytus su kakavos ir kepimo milteliais. Dėkite tešlos į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje temperatūroje 15-20 min. Atvėsinkite.
2. Sviestiniam kremui sviestą išsukite su cukraus pudra, supilkite išlydytą šokoladą ir gerai išplakite.
3. Atvėsusių keksiukų viršūnėles nupjaukite aštriu peiliu ir perpjautkite pusiau. Užtepkite sviestinio kremo ir įkiškite nupjautas viršūnėlės puseles – „sparnelius“.
1. Miltus išsijokite su kepimo milteliais.
2. Du šaukštus cukraus sumaišykite su kakava.
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol jis ištirps, supilkite kefyrą, aliejų ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite miltų mišinį ir išplakite tešlą.
4. Tešlą padalykite pusiau, į vieną dalį įmaišykite kakavos ir cukraus mišinį.
5. Keksiukų formeles ištepkite sviestu. Į kiekvieną formelę krėskite po šaukštą baltos tešlos, išlyginkite ją. Ant viršaus dėkite šaukštą tamsios tešlos ir viršų išlyginkite. Paskutinį sluoksnį padarykite iš šviesios tešlos, viršų vėl išlyginkite. Abi tešlas atsargiai pamaišykite mediniu pagaliuku.
6. Šaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-35 minutes. Iškeptus keksiukus ataušinkite ant grotelių.
Receptą atsiuntė Aleksandra Vasiljeva
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Paruoškite keksiukų formeles: į naudojamą metalinę ar silikoninę keksiukų formą sudėkite keksiukų popierėlius.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Atidėkite dubenį į šalį.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki purios masės išplakite kiaušinius ir cukrų. Tuomet supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotas citrinos žieveles, supilkite vanilinį jogurtą ir tirpintą bei atvėsintą sviestą. Išplakite iki vientisos masės. Suberkite į šį dubenį miltų mišinį ir lengvai išmaišykite. Galiausiai suberkite kelias saujas aguonų ir jas įmaišykite į tešlą. Nepermaišykite keksiukų tešlos ir nebijokite, jei liks didesnių, ne visiškai išsimaišiusių tešlos gabalėlių. Permaišius keksiukų tešlą (ar ją išplakus plaktuvu), keksiukai gali ne taip gražiai iškilti ir būti ne tokie purūs.
4. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų formeles, užpildydami du trečdalius jų tūrio. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių, kol keksiukai taps gražiai auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku ar dantų krapštuku – įkiškite į keksiuko vidurį ir ištraukite. Jeigu pagaliukas švarus, neaplipęs tešla, reiškia, kad Jūsų keksiukai jau iškepė ir laikas juos ištraukti iš orkaitės.
5. Išėmę keksiukų formą iš orkaitės, išimkite keksiukus iš indo ir perdėkite ant grotelių. Leiskite visiškai atvėsti. Per šį laiką pasiruoškite priemones, kuriomis puošite keksiukus.
Keksiukus kepė Asta Černė
Plačiau skaitykite: „3 šventinės keksiukų dekoravimo idėjos“
1. Sviestą palaikykite kambaryje, kad sušiltų, ir stambia trintuve įtarkuokite į gilų dubenį. Į jį suberkite cukrų ir plakite, kol pasidarys šviesi, puri masė.
2. Džiovintas spanguoles nuplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į stiklinę, užpilkite romu ir apie pusvalandį brinkinkite. Tada spanguoles gerai nusausinkite.
3. Į sviesto ir cukraus plakinį po vieną įmuškite kiaušinius ir trynį, supilkite apelsinų sultis ir žieveles. Viską vėl išplakite.
4.Galiausiai suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, sausoje keptuvėje paskrudintas migdolų drožles. Gautą masę lengvai išplakite ir šaukštu įmaišykite mirkytas spanguoles.
5.Į silikonines kepimo formeles dėkite dekoratyvius popierinius krepšelius, į juos išpilstykite tešlą. Keksiukus kepkite apie 50 min. vidutinio karštumo orkaitėje.
1. Persikų puseles išgriebkite iš indelio, sudėkite į sietelį ir įstatykite į puodą nuvarvėti. Puseles supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis.
2. Sviestą, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos sukite elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps ir masė sutirštės.
3. Sukdami po vieną įmuškite kiaušinius. Sukite, kol sviesto ir kiaušinių masė taps vienalytė.
4. Į masę įpilkite apelsinų likerio. Jį galite pakeisti šviežiai spaustomis ar koncentruotomis apelsinų sultimis iš pakelio.
5. Atskirame inde išmaišykite miltus, vanilinį pudingą ir kepimo miltelius. Sukdami plaktuvu, šaukštu suberkite į kiaušinių masę.
6. Į popierines formeles pridėkite tešlos. Įspauskite persikus, pabarstykite migdolais. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
1. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Kiaušinių ir cukraus masę išplakite iki purumo.
2. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, kad kepinys būtų puresnis.
3. Įmaišykite į kiaušinių ir cukraus plakinį. Suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, įpilkite šlakelį brendžio arba romo.
4. Tešlą gerai išmaišykite ir sukrėskite į silikonines keksiukų kepimo formeles. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 min.
5. Išimtus keksiukus atvėsinkite, apibarstykite milteliniu cukrumi.
Kulinaro patarimas. Jei neturite keksiukų formelių, galite kepti ir keksą – tik jį kepti reikėtų kiek ilgėliau.
1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.
2. Suberkite išsijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną, riešutus (dalį palikite pabarstyti), supilkite pieną ir gerai išmaišykite.
3. Dvylika popierinių (galima kepti ir metalinėse arba silikoninėse) keksiukų formelių sudėkite į skardą ir iki pusės pripildykite tešlos. Apibarstykite likusiais riešutais.
4. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Prieš patiekiant popierines formeles nuo keksiukų galite nuimti ir sudėti juos į naujas – bus patogiau valgyti.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Kokosų drožles, avižinius dribsnius, sezamų ir saulėgrąžų sėklas sumaišykiite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.
2. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su medumi, išplaktais kiaušiniais bei pienu.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava, razinomis ir paskrudintu mišiniu.
4. Sauso mišinio viduryje padarykite duobutę ir po truputį supilkite kiaušinių plakinį. Maišykite, kol visi komponentai susijungs, bet nesistenkite, kad masė būtų vienalytė.
5. Paruoštą tešlą išdėliokite į keksiukų formeles ir 180`C karštumo orkaitėje kepkite 20–25 min.
- Rabarbarų lapkočius nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite rabarbarus, kaitinkite, kol suminkštės, tada suberkite cukrų, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišykite.
- Paruoškite tešlą: miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, supilkite į dubenį. Kiaušinius iki vientisumo išsukite su aliejumi, apelsinų sultimis ir nutarkuotomis apelsinų žievelėmis. Miltų ir kepimo miltelių mišinį suberkite į aliejaus ir kiaušinių masę ir gerai išplakite elektriniu plakikliu, kad neliktų jokių gumulėlių.
- Į paruoštą keksiukų tešlą suberkite cukruotus rabarbarus ir viską gerai išmaišykite. Keksiukus kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Prieš tiekdama galite apibarstyti milteliniu cukrumi.
- Miltus sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais.
- Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu. Abu mišinius sujunkite, sudėkite sutrintą bananą.
- Tešlą sukrėskite į kepimo formą (užpildykite tik kiek daugiau ne pusę, nes keksiukai smarkiai kyla) ir viską kepkite ~20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
- Karamelinis įdaras: sviestą išsukite su kondensuotu pienu ir "Rududu".
- Maskarponės kremas: į maskarponę, pastoviai maišydami supilkite grietinėlė, suberkite cukrų.
- Į iškepusius keksiukus įpilkite šiek tiek karamelinio įdaro (konditerinio švirkšto pagalba). Keksiukus puoškite maskarponės kremu, kurį taip pat galima apšlakstyti karameliniu kremu.
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
- Nuvalykite kriaušes ir pašalinkite sėklalizdžius.
- Į puodelį įpilkite 200 ml vandens, įdėkite vanilės ankštį ir įberkite 2 šaukštus cukraus. Užvirinkite ir supilkite citrinos sultis.
- Įdėkite kriaušes ir virkite apie 10 min., kol kriaušės suminkštės (patikrinkite mediniu iešmeliu). Išimtas kriaušes nuvarvinkite.
- Į kiekvieną įdėkite po migdolą.
- Sviestą ištirpinkite kartu su šokoladu, truputį atvėsinkite.
- Paplakite kiaušinius su likusiu cukrumi ir sumaišykite su šokolado mase.
- Miltus, kepimo miltelius ir kakavą persijokite, sumaišykite su šokolado mase.
- Į kiekvieną formelę įkrėskite truputį tešlos, įdėkite kriaušę. Kepkite 25 min.
- Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite aguonas, cukrų ir citrinų žieveles. Viską gerai išmaišykite.
- Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite likusius skystus produktus. Viską sumaišykite.
- Skystą masę supilkite į sausus produktus ir išmaišykite.
- Tešlą supilkite į formeles ir kepkite 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje. Patikrinkite mediniu iešmeliu.
- Prieš patiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi arba apliekite citrininiu glajumi.
- Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, aguonas ir druską.
- Kitame išplakite kiaušinį su cukrumi, aliejumi, vaniliniu cukrumi, pienu bei greitine.
- Suberkite paruoštą miltų bei aguonų mišinį ir gerai išmaišykite.
- Į paruoštą masę atsargiai įmaišykite avietes.
- Imkite keksiukų formą, į ją sudėkite keksiukų sijonėlius ir galiausiai paruoštą tešlą.
- Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaiteje apie 30-35 minutes.
- Iš paruoštos tešlos kiekio išeina 12 keksiukų.
- Skanaus!!!
- Miltus sumaišykite su cukrumi, kakava ir kepimo milteliais.
- Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu.
- Abu mišinius sujunkite, pastoviai maišydami suberkite tarkuotą šokoladą.
- Tešlą sukrėskite į kepimo formas (užpildant tik kiek daugiau nei pusę, nes keksiukai smarkiai kyla) ir viską kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
- Iš iškepusių keksiukų išskobkite viduriukus (recepto autorė naudoja obuolių sėklų išėmiklį) ir į jį įdėkite kelias vyšnias (recepto autorė naudojo uogienę, tačiau puikiai tinka ir šviežios ar šaldytos vyšnios, apie 30 min. palaikytos apibarsčius cukrumi) ir keksiuką uždenkite išskobta tešla.
- Grietinėlę išplakite su standikliu, po truputį įmaišykite į maskarponę. Į kremą įmaišykite miltelinį cukrų.
- Gautu kremu puoškite keksiukus, ant viršaus užtarkuokite šiek tiek šokolado.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI