-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vakarienei – traškūs piršteliai iš bulvių, žuvies ir mėsos

Sudaryti valgiaraštį savaitei nėra paprasta, bet įmanoma. Kai kurios šeimos, taip darydamos, netgi sumaniai ima valdyti biudžetą ir gerokai sutaupo, o svarbiausia ruošia maistą be jokio streso.
Žuvų piršteliai
Žuvų piršteliai / Fotolia nuotr.

Portalas Ji24.lt prisideda prie jūsų planavimo ir siūlo idėjų. Šį kartą ant stalo – įvairiausių skonių piršteliai. Patiekalas tikrai ne kiekvienam, bet jei pasiilgote to traškesio, to skonio, tai prašome rinktis.

Skanaus!

Žuvų piršteliai
Receptas: Žuvų piršteliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 21
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 600.00 g (ar menkių filė)
Miltai: 4.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotos)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotų žievelių)
Aliejus: 4.00 valg. š. (4-5)
Kaip gaminti
  1. Filė supjaustykite 2–3 centimetrų pločio lazdelėmis. Pabarstykite druska.  Į vieną lėkštę suberkite miltus, į kitą supilkite išplaktą kiaušinį, o į trečią suberkite džiūvėsėlius, sumaišytus su petražolėmis ir citrinų žievelėmis. Žuvų pirštelius apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
  2. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, apvoliokite, kad paviršių tolygiai padengtų plonas sluoksnis aliejaus, ir apie 12 minučių kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių. Tiekite su česnakiniu padažu ir citrinų griežinėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Žuvų piršteliai
Receptas: Kulinarinė pamokėlė: gaminame žuvų pirštelius
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 26
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 1.00 kg (menkė arba gali būti ir kitokia nevandeninga šviežia žuvis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 100.00 g (malti)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Mėgstamų prieskoninių žolelių mišinys (pagal skonį): 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (nebūtinai)
Kaip gaminti
  1. Žuvis išvalykite, išrinkite kaulus ir sumalkite mėsmale.
  2. Smulkiai sukapotą svogūną pakepinkite su šaukštu aliejaus.
  3. Į žuvų masę suberkite svogūnus, įberkite šaukštą džiūvėsių, žolelių prieskonių, sukrėskite majonezą, įmuškite kiaušinius, pasūdykite. Jei mėgstate, įberkite kmynų – jie piršteliams suteiks pikantiško skonio. Jei mėgstate eksperimentuoti, galite pirštelius pagardinti ir kitokiais pagardais: dėti į juos pakepintų daržovių (pvz. paprikų), česnako, tarkuoto brandinto sūrio ir pan.
  4. Žuvų masę gerai išminkykite ir suformuokite žuvų pirštelius. Pavoliokite juos džiūvėsiuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol taps rusvi.
  5. Patiekite su šviežiomis daržovėmis, karštomis bulvėmis, ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
  6. Likusius pirštelius sudėkite porcijomis ir užšaldykite.  
Suskleisti
Traškūs piršteliai
Receptas: Traškūs piršteliai
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 32
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 800.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 tryniai ir 1 kiaušinis piršteliams apvolioti)
Miltai: 80.00 g
Džiūvėsiai: 80.00 g (malti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Išvirtas bulves gerai nuvarvinkite, kelis kartus permalkite mėsmale ir sukrėskite į gilesnį dubenį.

3. Į dar karštą košę įmaišykite sviesto, įmuškite trynius. Pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Iš paruoštos košės drėgnomis rankomis formuokite plonus pirštelius, pavoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite karštuose riebaluose, kol apskrus.     

Plačiau skaitykite: „Kulinarinė idėja: kitoks bulvių garnyras“

Suskleisti
Vištienos piršteliai
Receptas: Vištienos piršteliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 28
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (filė)
Kefyras: 1.00 st.
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (aštraus)
Kukurūzų dribsniai 3.00 st.
Miltai: 1.00 st.
Vištienos prieskoniai: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite stambokais šiaudeliais, sudėkite į dubenį ir užpilkite kefyru, sumaišytu su sojų padažu. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve ne mažiau kaip 4 val. (kelis kartus pamaišykite).

2. Dribsnius susmulkinkite ir sumaišykite su miltais bei prieskoniais.

3. Iš marinato ištrauktus vištienos gabaliukus pavoliokite dribsniuose, sudėkite į riebalais pateptą skardą, apšlakstykite aliejumi ir maždaug 45 min. kepkite 200°C karštumo orkaitėje (įpusėjus kepti gabaliukus apverskite ir, jei reikia, dar apšlakstykite aliejumi).

4. Piršteliai skanūs ir šilti, ir šalti. Prie jų tinka įvairiausios salotos, lengvas jogurtinis padažas.

Suskleisti
Bulviniai piršteliai
Receptas: Bulviniai piršteliai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 181
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Bulvės: 5.00 vnt. (virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Malta mėsa 200.00 g
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų - piršteliams apvolioti)
Kaip gaminti

1. Virtas bulves sutrinkite į košę, sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir svogūną, mėsą, prieskonius, įmuškite 1 kiaušinį.

2. Masę gerai išmaišykite ir suformuokite pirštelius. Juos pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiuvėsėliuose.

3. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Suskleisti
Veršienos piršteliai
Receptas: Veršienos piršteliai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Faršas: 700.00 g (700 - 800 veršienos)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkintos petražolės, mėtos, krapai)
Bulvės: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti

1. Veršienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, smulkiai tarkuota bulve, tarkuotu svogūnu, pagardinkite pipirais, druska, gerai išmaišykite ir formuokite pailgus pirštelius. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejuje iš visų pusių.

2. Sudėkite pirštelius į aliejumi pašlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. Tiekite su mėgstamu šaltu padažu ir šviežiomis salotomis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius