Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 02

Kino teatras „Pasaka“ kviečia į kino kursus mokytis filmų virtuvės

Jeigu kino filmas būtų patiekalas, kokie ingredientai jį sudarytų? Būtent toks klausimas bus iškeltas kino teatro „Pasaka“ rengiamuose kursuose „Kino skonis“. Jau nuo rugsėjo 4 d. kiekvieną savaitę – antradieniais ir ketvirtadieniais, kino smalsuoliai bus supažindinti su magiškiausiomis kino filmų paslaptimis.
kino juosta
Kino teatras „Pasaka“ kviečia į kino kursus mokytis filmų virtuvės

Kiekvienas filmas sudarytas iš daugybės sudėtingų elementų ir visi jie yra labai svarbūs. Šio kino paskaitų ciklo metu kino kursų dalyviai turės galimybę susipažinti tik su dalimi jų – 10 svarbiausių kino elementų. Dalyviai drauge su paskaitų vedėju Justinu Dadoniu keliaus per kino istoriją ir teoriją, pažvelgs ne tik į klasikinį, bet ir į šiandieninį nepriklausomą bei populiarųjį kiną. Kino kursai „Kino skonis“ bus sudaryti iš 10 paskaitų ciklo.

„Pasistengsime, kad atrastumėte savo mėgstamuose ar nekenčiamuose filmuose ką nors naujo, ką nors įdomaus ir ką nors įkvepiančio. Laukiami ir norintys žiūrėti ir norintys kurti kiną, bet paskaitos labiausiai skirtos pradedantiems kino mėgėjams, “ – apie kino kursus paskojo J. Dadonas.
 
Vienos paskaitos kaina – 13 Lt. Visų 10 paskaitų abonementas – 80 Lt. Jį galima įsigyti kino teatro „Pasaka“ kasoje arba Tiketoje. Paskaitos vyks kino teatro „Pušku pušku“ salėje kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį nuo 19 val. Vienos paskaitos trukmė: 1,5 val.

FILMO RECEPTAS:
 
Siužetas ir struktūra. rugsėjo 4 d.

Kiekvienas filmas prasideda nuo scenarijaus. Kaip jis pavirsta vaizdais? Pažvelgsime į įvairias pasakojimo struktūras, jų atsiradimą ir pagrindinius siužetų elementus kino istorijoje. Taip pat filmus, kurie nesilaikė nusistovėjusių struktūros principų.
 
Kino judėjimai, rugsėjo 9 d.

Kino istorija yra gausi skirtingų judėjimų, kurie atnešė filmus, gausius dar nematytų elementų. Kas yra Italų Neorealizmas, kas yra ta Naujoji Banga Prancūzijoje ir kuo, bei kodėl baigėsi režisierių era Holivude? Pažvelgsime į jų vietą ne tik kino istorijoje, bet ir į jų atgarsius šiandieniniame kine.

Kino kultūros, rugsėjo 11 d.

Kiekviena šalis turi ką nors savito. Tai pasireiškia ir kine. Kokie elementai ir kokios istorijos yra savitos būtent skirtingoms šalims? Kaip skiriasi Japonijos, Honkongo, Indijos, Europos ir Amerikos kinas? Nagrinėsim kaip jie interpretuoja ir pasiima vieni iš kitų.

Scenografija, rugsėjo 16 d.

Kaip kine kuriami pasauliai, aplinkos ir vaizdai? Kaip aplinka ir kambario dekoracija gali parodyti mums veikėjo vidines emocijas? Pažvelgsime į režisierius, kurių filmuose scenografija atlieka tokį patį svarbų vaidmenį kaip ir aktoriai.
 
Kinematografija, rugsėjo 18 d.

Kamera ir šviesa yra pagrindiniai įrankiai kine. Kaip jie naudojami pasakoti istorijai? Panagrinėsime ne tik geriausius pavyzdžius, bet ir pačius žymiausius kinematografus, bei operatorius dirbusius ankščiau ir kuriančius šiandien.
 
Kameros judesys, rugsėjo 23 d.

Kiekviena kameros pozicija turi prasmę ir kiekvienas judesys bando kažką pasakyti. Kartais jis kalba garsiau už veikėjų dialogą. Pažiūrėsime kaip režisieriai ir kinematografai sugeba suteikti kameros judesiui reikšmę. 

Filmo garsas, rugsėjo 25 d.

Nepaprastai daug to, ką matome kine, išties tik girdime. Kaip kine atsirado garsas ir ką jis atnešė? Muzika kine ir skirtingi jos panaudojimo būdai – sukurti kontrastui, sustiprinti emocijas, nusakyti vidinę būseną ir t.t.
 
Montažas, rugsėjo 30 d.

Filmo montavimo metu galima kardinaliai pakeisti visą jo reikšmę. Tai filmo kūrimo dalis, prie kurio dirba mažiausiai žmonių, bet ji yra tiek pat svarbi kiek ir visos kitos. Peržvelgsime kaip skirtingas scenos montavimas gali visiškai pakeisti jos prasmę ir pažiūrėsime į filmus, kur montavimas atliko ypatingai svarbų dėmesį.  

Animacija, spalio 2 d.

Trumpai apžvelgsime šios kino šakos istoriją ir reikšmę. Kokią įtaką šiandien animacija turi vaidybiniam kinui? Pažiūrėsim ne tik į animacinius filmus, bet ir į filmų titrus, bei jų dizainą.
 
Specialieji efektai, spalio 7 d.

Specialieji efektai yra paskutinė kino kūrimo dalis. Geras efektas yra tas, kuris padeda istorijai judėti pirmyn. Būtent tokius pavyzdžius ir peržvelgsime, taip pat atsižvelgdami ir į jų istoriją, bei techninius kūrimo ypatumus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius