-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į sostinę tapyti dar vieno savo šedevro atvyksta gatvės menininkas Aryz

Antrasis tarptautinis gatvės meno festivalis „Vilnius Street Art“ sulauks vieno garsiausių gatvės menininkų pasaulyje – ispano Aryz. Festivalio organizatoriai džiaugiasi galimybe naują šio menininko kūrinį pamatyti Vilniuje.
 „Vilnius Street Art“ dalyvausiančio Aryz darbai
„Vilnius Street Art“ dalyvausiančio Aryz darbai

Rugsėjo 5–12 d. Aryz pieš ant Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centro pastato sienos Dainavos g. 5, kuri gerai nužvelgiama važiuojant judria Jasinskio gatve. Šiuo metu derinami paskutiniai leidimai piešiniui įgyvendinti.

Didelio formato Aryz kūriniai puošia Barselonos, Niujorko, Miuncheno, Londono, San Francisko, Kopenhagos ir kitų miestų pastatus. Parodų metu jo kūrinius graibsto meno kolekcionieriai. Jaunasis menininkas, išpopuliarėjęs stulbinančiais, iki detalių apgalvotais piešiniais ant sienų, vengia savo kūriniams suteikti konkrečią žinutę. „Man ji – antraeilė, – teigia Aryz, – man svarbiau yra pats piešimo procesas: kokia nors forma, tampanti pretekstu tam tikram spalvų jungimui“. 

Jo piešiniai, pakibę virš miesto šurmulio, tampa didžiulio masto drobėmis viešojoje erdvėje. Būdamas vos 25-erių, Aryz jau yra statomas į vieną gretą su tokiais gatvės menininkais kaip Banksy, Os Gemeos ar ROA. Tačiau pats Aryz, save paprastai vadinantis „sienų paišytoju“, nesileidžia į gilesnius svarstymus, ar jo darbai yra priskirtini gatvės menui ar menui apskritai. Jis tiesiog mėgaujasi kurdamas spalvų derinius.

Nemano esąs talentingas

Aryz pradėjo piešti ant sienų dar būdamas paauglys, o vėliau meno studijos turėjo įtakos jo stilistikai ir kūrinių formatams. Talentingasis kūrėjas dirba skirtingomis technikomis, niekad nevaržydamas savo vaizduotės.

„Negaliu sakyti, kad „anksčiau paišiau grafičius, o dabar darau – tai“, – pasakoja Aryz, – „grafičiai nėra pereinamoji gatvės menininkų fazė, tiesą sakant, save, kaip grafičių menininką laikau gana vidutinišku. Tačiau nepaisant, ar sienų paviršiuose atsiranda grafičiai, ar kitokie piešiniai, vertinti reikia vizualųjį aspektą, o ne ieškoti tai atitinkančio termino“. 

Siurrealistinių piešinių autorius, kurio stilistika kartais lyginama su Salvadoro Dali kūryba, Vilniuje kurs rugsėjo 5–13 dienomis vyksiančio antrojo tarptautinio gatvės meno festivalio „Vilnius Street Art“ metu. Festivalio direktorė Ūla Ambrasaitė, besidžiaugdama sėkmingais pernykščio festivalio atgarsiais, lėmusiais ispanų menininko susidomėjimą Vilniumi, tikisi, jog savivaldybėje neiškils keblumų gauti leidimą šio menininko kūrinio atsiradimui ir miestas šiais metais pasipuoš ypatingu darbu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius