-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Kaunas Jazz 2015“ siūlo išskirtines naktis klubinėtojams

Festivalis „Kaunas Jazz“, į Lietuvą atnešantis ne tik pavasarį, gerų emocijų ir išskirtinės muzikos pliūpsnį, balandžio 23–26 dienomis siūlo puikaus laisvalaikio alternatyvą visiems muzikos klubų mėgėjams.
Tamir Grinberg / „Kaunas Jazz“ programa
Tamir Grinberg / „Kaunas Jazz“ programa

Renginio organizatoriai pasirūpino, kad geros muzikos mylėtojai 25-metį švęsiančiame festivalyje turėtų galimybę vėlyvus vakarus praleisti mėgaudamiesi išskirtinėmis džiazo improvizacijomis „Combo“ klube.

Pirmąją festivalio dieną, balandžio 23-ąją, muzikiniame klube „Combo“ į sceną žengs grupė iš EstijosAbraham's Café“. Į Kauną muzikantai atsiveš antrąjį savo albumą „Berber Cinema“, kurį išleis prieš pat festivalį.

Per penkerius gyvavimo metus Abraham's Café“ kolektyvas jau yra surengęs per šimtą koncertų įvairiose pasaulio šalyse. Išrankiausių melomanų simpatijų ši grupė sulaukė dėl neįprasto rytietiškos, arabiškos muzikos elementų skambesio savo kūriniuose.

Patys Estijos jaunosios džiazo kartos atstovai savo muziką vadina šiaurietiška rytų muzika, kuri neįprasta Baltijos šalių scenai, tačiau viliojanti savo išskirtinumu.

VIDEO: Tamir Grinberg | I was made to love her(+) - ACUM Showcase TUNE IN TLV

Balandžio 24–ąją savo talentą Kaune demonstruos vos 20-ies metų sulaukęs atlikėjas Tamiras Grinbergas, kuris jau šiandien vadinamas svarbiausiu Izraelio fanko muzikos nešėju arba tiesiog savo šalies džiazo ateitimi.

„Įdomus, emocijų kupinas balsas, ištikimybė fankui, bliuzui ir džiazui, stilingas retro skambesys ir jaunatviška energija – tai Tamiro sėkmės receptas, traukiantis įvairiausio amžiaus publiką“, – pastebi kritikai.

Tamiras jau dabar į savo pasirodymus surenka tūkstantines minias, o tai nelengva padaryti net ir didelėms džiazo žvaigždėms, todėl jam pranašaujama pasaulinio garso šlovė, kuria šį kartą jis pasidalys su „Kaunas Jazz“ gerbėjais.

Naktiniais saksofono garsais balandžio 25-ąją „Kaunas Jazz“ žiūrovus žavės vienos žymiausių suomių džiazo grupės The Five Corners Quintet“ lyderis Timo Lassy.

VIDEO: Timo Lassy Band 'Where's the Man?' live @ We Jazz 8 Oct 2011

Grupės muzikos pagrindas – šeštojo ir septintojo dešimtmečių džiazo skambesys su soulo ir Lotynų Amerikos ritmais. Tačiau jame yra ir ryškių 21-ojo amžiaus akcentų, dėl kurių specialistai šią muziką vadina dabarties džiazu.

Puikų humoro jausmą turintis grupės lyderis Timo Lassy – scenoje tikras dinamitas, visur, kur tik nukeliauja, palieka susižavėjusių klausytojų minią, o kai koncertuoja savo šalyje, visi bilietai išperkami akimirksniu. Tad naktinis džiazo vakarėlis klube „Combo“ – puiki proga įsitikinti, kad gausūs komplimentai šiai Suomijos žvaigždei nėra tušti.

Naktinių koncertų ciklą jubiliejiniame „Kaunas Jazz“ festivalyje balandžio 26 d. klube „Combo“ užbaigs vienas labiausiai patyrusių Lietuvos džiazo, estrados ir kitų žanrų vokalistų – Viktoras Malinauskas su skirtingų muzikos kartų džiazo atlikėjų grupe, kurioje ir vienas labiausiai patyrusių džiazo pianistų Saulius Šiaučiulis, ir jaunutė vokalistė Silvia Leonzio.

Festivalio organizatoriai žada, kad „Kaunas Jazz“ naktys klube „Combo“ bus karštos ir ritmingos, čia rinksis ne tik festivalio svečiai, bet ir dalyviai, kurie, kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet, nepraleis progos nustebinti susirinkusiuosius netikėtomis džiazo improvizacijomis. Tad pati tinkamiausia vieta atšvęsti jubiliejinį „Kaunas Jazz“ festivalį yra muzikinis klubas „Combo“.

Detalią Jubiliejinio „Kaunas Jazz 2015“ programą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius