-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šių metų kalėdinė pasaka ant Katedros – apie stebuklingą elnio devyniaragio kelionę

Pirmąją Kalėdų dieną ant Vilniaus Katedros sienos vėl bus pradėta rodyti kalėdinė 3D pasaka. Šįkart pasakoje „Atbėga elnias devyniaragis“ susipins lietuviška tautosaka, istoriniai elementai, kalėdinė simbolika ir modernūs 3D efektai. Scenarijų sukūrė Vytautas V.Landsbergis, kūrėjai žada ir itin išraiškingą vaizdą.
Kalėdinė pasaka ant Vilniaus katedros
Kalėdinė pasaka ant Vilniaus katedros / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Trečioji pasaka, kurią nuo Kalėdų visą savaitę bus galima pamatyti Vilniuje ant Katedros sienos, bus apie elnią ir jo kelionę. Kaip teigia kūrėjai, šiemet tai bus tikra pasaka su aiškia siužetine linija.

„Šiemet režisūrinis sprendimas yra kitoks, scenarijaus autorius yra Vytautas V.Landsbergis, tad jo braižas jaučiamas. Tai pasaka su lietuviškais motyvais, elnio devyniaragio istorija, kaip jis keliauja į Lietuvą, – paprašytas papasakoti, kuo šių metų pasaka skirsis nuo tų, kurias vilniečiai ir miesto svečiai jau matė, kalbėjo projekto „Kalėdos sostinėje“ vadovas Tadas Rimdžius. – Bus daugiau vaikams suprantamų dalykų – nebus paslėptų minčių, o tiesiog vaizdai, kurie sukels juoką ir vaikams, ir tėvams. Nebus labai preciziškas tas mūsų elnias, jis ir klys, ir grius, bus tikrai gyvas.“

Šiemet norint nustebinti vilniečius ir miesto svečius pasitelkta ir galinga technika – projektoriai bus ypatingos raiškos, todėl kokybės prasme pasaka bus irgi išskirtinė. „Turbūt Lietuvoje pirmą kartą tokios išraiškos projektoriais bus rodoma pasaka. Ji bus labai ryški“, – teigė T.Rimdžius.

Pasak kūrėjų, jie visada orientuojasi į vaikus, bet palyginti su praeitais metais šiemet pasaka turėtų sužavėti ir vyresniuosius. Pernai žaista vaizdais, šioms Kalėdoms paruošta istorija, todėl gali kilti ir klausimų, į kuriuos mažieji iš savo tėvų reikalaus atsakymų.

Žiūrovus džiugins ne tik spalvingi personažai – nuo atkakliojo elnio ligi gražuolės gulbės, bet ir dramatiškas elnio devyniaragio išlaisvinimas bei triumfuojanti meilės pergalė.

Pasaka startuos pirmąją Kalėdų dieną 17 val., kiti du seansai numatyti 18.15 val. ir 20 val. iki pat Naujųjų metų. Anot T.Rimdžiaus, šiemet pirmą kartą 3D projekcijos bus rodomos ir gruodžio 31-ąją, anksčiau paskutiniai seansai būdavo 30-ąją.

Šių metų pasaka – jau trečioji. 2011 metais pirmą kartą įgyvendintas projektas sutraukė 200 tūkst. žiūrovų. 2012-aisiais Katedros bokšte gyveno įspūdingas Kalėdų senelis, kalbėjęs su ateinančiais vaikais, o pernai vėl rodyta pasaka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius