Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Blakstienos – it vėduoklės. 6 patarimai, kaip pabrėžti jų išraiškingumą

Vešlios, ilgos juodos blakstienos įrėmina akis, padaro jas itin patrauklias. Tarsi aišku, ko reikia, kad akys taptų tokios: kokybiško tušo, dirbtinių blakstienų... Taip, bet tai – dar ne viskas.
Makiažas
Makiažas / Vida Press nuotr.

1. Pirma sąlyga – blakstienų sveikata. Dauguma moterų kasdien jas dažo, valo valikliu, dalis ir dirbtines klijuoja, o tai reiškia, kad blakstienos nuolat patiria ir fizinį, ir cheminį poveikį. Tikrai praverstų priemonės, kurios jas stiprintų, ramintų, stimuliuotų jų augimą, maitintų vokų odą. Tai gali būti ir pirktinė kosmetika, ir pačių pasigaminti produktai, pavyzdžiui, blakstienų serumas, ramunėlių ir rugiagėlių nuoviras. Jei tušo sudėtyje yra tokių naudingų medžiagų kaip šilko ekstraktas, vitaminai ir kt., jis blakstienoms „draugiškesnis“. 

2. Dirbtinės blakstienos gali ne tik pagražinti bene svarbiausią veido sritį, bet ir sukurti mieguistumo įspūdį. Taip nutinka apskritų akių savininkėms, kai jų dirbtinių puošmenų vidurinė dalis sudaryta iš ilgų tankių plaukelių. Kai akys tokios formos, geriau gražintis išorinius akių kampučius paryškinančiomis blakstienomis.

3. Ryškūs, tamsūs vokų šešėliai prislopina blakstienas, todėl jei norite, kad jos kristų į akis, rinkitės šviesius ir „nude“ šešėlių atspalvius.

Vida Press nuotr./Akių šešėlių paletė
Vida Press nuotr.

4. Puikus būdas pabrėžti blakstienas – pasitelkti akių kontūrų priemones. Jomis galima paryškinti natūralius blakstienų linkius, tačiau turėkite galvoje, kad žemyn besileidžiantys kontūrai kuria pavargusių akių įspūdį ir nejaunina. Priekabiai įvertinkite savo akių formą ir naudokite kontūravimo produktus kūrybingai, atraskite sau tinkamiausių variantų (kontūrų formai šiuolaikinė mada leidžia būti įvairiai).

5. Gražu, kai veido bruožai kuria harmoniją. Jei naudojate dirbtines blakstienas, jos neturėtų „rėkti“. Tamsių vešlių blakstienų ir antakių duetas irgi gali būti pernelyg „garsus“, todėl prie tokių antakių verčiau derinkite lengvesnes „dirbtinukes“. Jei norite, kad ir vieni, ir kiti būtų akcentuoti, dėl pusiausvyros dažykite lūpas „nude“ atspalviu.

Vida Press nuotr./Blakstienos
Vida Press nuotr.

6. Akys visada atrodys geriau (net jei blakstienos nebus ilgos ir juodos), jei šios srities oda bus stangri ir skaisti. Kaskart rūpestingai pašalinamas makiažas, sveikas gyvenimo būdas, atsipalaidavimo technikų ir kokybiškos kosmetikos naudojimas padės ją tokią palaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius