Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renkatės kvepalus? 4 patarimai, kaip teisingai išbandyti naują aromatą

Išsirinkti kvepalus sau ar ieškoti dovanų kitam – smagus, tačiau ir atsakingas darbas, ypač, jei įsisukote į prabangios parfumerijos lentynas. Ką vertėtų žinoti prieš renkantis, kad vėliau netektų nusivilti?
Kvepalai
Kvepalai / Vida Press nuotr.

Parduotuvėje mėginkite silpnesnės koncentracijos aromatą, nes šis greičiau išsiskleidžia ir atsiveria.

1. Daug kam kyla klausimas, kodėl aromatas parduotuvėje kvepėjo kitaip nei vėliau, parsinešus jį namo? Reikalas tas, kad stipriai veikia aplinka, kurioje aromatas yra ragaujamas.

Parfumerijos parduotuvėje nuolat tvyro tikras kvapų kokteilis – jis, be abejo, daro įtaką mūsų pojūčiams. Dėl galingų kondicionierių temperatūra ir drėgmė tenai irgi kitokios nei namie. Tačiau bene svarbiausias dalykas – stovėdami prie kvepalų lentynos dažniausiai pajuntame tik pirmąją aromato fazę, o paprastai jo kompoziciją sudaro trys (apie tai skaitykite skyrelyje „Natos“). Maža gudrybė – parduotuvėje mėginkite silpnesnės koncentracijos aromatą (informacijos apie jos įvairovę rasite skyrelyje „Koncentracija“), nes šis greičiau išsiskleidžia ir atsiveria.

Vida Press nuotr./Kvepalai
Vida Press nuotr.

Nebandykite daugiau kaip trijų aromatų vienu metu, antraip jūsų nosis atsisakys dirbti.

2. Nebandykite daugiau kaip trijų aromatų vienu metu, antraip jūsų nosis atsisakys dirbti. O juos testuoti reikėtų šitaip: pasipurkškite dešinės rankos riešą ir luktelėkite bent kelias minutes; kitu aromatu pasikvepinkite kairės rankos riešą ir vėl luktelėkite; trečio mėginimo vieta – alkūnės sulenkimas. Tik tada, jeigu nenorite, kad kvepalų patektų ant odos, naudokite testavimo juostelę. Ar žinote, kaip kilo jos idėja? Kažkas pastebėjo, jog rašalui sugerti skirtas popierius neblogai sulaiko ir kvapą...

Vida Press nuotr./Kvepalai
Vida Press nuotr.

3. Nepasitikėkite kvapu, kuris sklinda nuo kito žmogaus. Kiekvienas iš mūsų pasižymi unikalia kūno chemija, kurią lemia genai, odos tipas, gyvenimo aplinka ir būdas... Nuo jos stipriai priklauso, kaip būtent aš kvepėsiu pasipurškusi konkrečiu aromatu. 

TAIP PAT SKAITYKITE: Ką daryti, kad kvepalų aromatas išliktų kuo ilgiau? 9 faktoriai, kurie tai lemia

4. Nors nauji kvepalai kažkuo skiriasi nuo jau esančių rinkoje, vis dėlto beveik kiekvienus galima apibūdinti kaip tam tikros šeimos atstovus. Jei žinosite, kuriai iš jų priklauso jums patinkantis kvapas, ieškodama ko nors nauja gerokai palengvinsite užduotį ir sau, ir parduotuvės konsultantei. Yra ne viena aromatų klasifikacijos sistema.

Parfumerijos ekspertas Michaelas Edwardsas sukūrė ypač išsamią – vadinamąjį kvepalų ratą, kuris aprėpia 14 skirtingų kvepalų šeimų: 1 – gėlių kvapo, 2 – švelnaus gėlių, 3 – gėlių ir Rytų, 4 – švelnaus Rytų, 5 – Rytų, 6 – medžių ir Rytų, 7 – medžių, 8 – samanų ir medžių, 9 – sausų medžių, 10 – aromatinio paparčių, 11 – citrusų, 12 – vandens, 13 – žalumos, 14 – vaisių. Visos šeimos sudaro 4 didelius pogrupius: tai – gaivūs, gėlių, medžių, Rytų aromatai. 

Vida Press nuotr./Kvepalai
Vida Press nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Parfumerija: 3 madingiausios tendencijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius