Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vis dar vieniša? 7 priežastys džiūgauti!

Žmonės linkę gailėt vienišių, ypač moterų. Betgi kartais gyvenimas be partnerio teikia daugybę pranašumų.
Laiminga moteris
Laiminga moteris / Vida Press nuotr.

Ilgamečiai tyrimai rodo, kad santuoka pirmiausiai kenkia... psichinei sveikatai, o kartais – sveikatai apskritai. Mat nebe pirmos jaunystės šeimos žmonės dažniau kenčia dėl chroniškų ligų. Tad jei visi tik ir klausinėja, ar esate vieniša, nusiraminkite: gyventi vienai ne taip blogai, kaip kitiems atrodo.

1. Jūs jaučiatės laimingesnė

Nors daugybė straipsnių moterų žurnaluose jus verčia patikėti, kad be vyro – nė iš vietos! Naujosios Zelandijos mokslininkai ištyrė 4000 vyrų ir moterų nuo 18 iki 94 metų ir priėjo prie išvados, kad vienišiai dažniau už šeimos žmones jaučiasi laimingi. Ir tai ne vienintelis įrodymas. 2014 metais žurnalo „Journal of Psychophysiology“ užsakymu buvo atliktas tyrimas, kurio išvados tokios: ilgai susituokusiems žmonėms santuoka kelia daugiau negatyvių nei pozityvių emocijų. Be to, nepasitenkinimas santykiais dažnai sukelia depresiją.

Vida Press nuotr./Laiminga moteris
Vida Press nuotr.

2. Jums lengviau išlaikyti puikią figūrą

Nuo vestuvių praėjus pusmečiui vidutiniškai priaugama 3 kg.

Santykiai turi įtakos svoriui – skelbia vieno australų tyrimo išvada. Buvo ištirta 350 nuotakų ir paaiškėjo, kad nuo vestuvių praėjus pusmečiui vidutiniškai priaugama 3 kg. 2013 metais žurnalas „Health Psychology“ ištyrė 169 sutuoktinių porų sveikatą. Paaiškėjo, kad net 338 naujai iškepti vyrai ir žmonos po ketverių santuokinio gyvenimo metų gerokai papilnėjo. Kokia priežastis? Dauguma atsakė taip: „Jei gyvenimas pagaliau susiklostė, galima atsipalaiduoti ir nesukti galvos dėl svorio.“

3. Vienišės daugiau sportuoja

Jos dažniau renkasi pasivažinėjimą dviračiu, o ne vakarienę restorane. Naujausių apklausų duomenimis, tik 27 proc. suaugusių britų sportuoja 150 minučių per savaitę (taip rekomenduoja specialistai). Tačiau šių rekomendacijų laikosi net 63 proc. vienišų moterų. Tiesa, vieniši vyrai nuo jų gerokai atsilieka – jų tik 37 proc. Aišku, kad tai dėl to, jog šeimos žmonės turi daugiau įsipareigojimų ir mažiau laiko.

Vida Press nuotr./Bėgikė
Vida Press nuotr.

4. Vienišės palaiko tvirtesnius ryšius su draugais

Šeimos moterys dažniausiai aukoja savo socialinius ryšius savo vyrų labui. Vienišės skiria daugiau laiko bendravimui su draugais, tėvais, broliais ir seserimis. Tai labai daug reiškia, nes jei jūs turite daug draugų ir jei gyvenate aktyvų socialinį gyvenimą, tai jums lengviau numalšinti stresą ir užkirsti kelią ligoms. Be to, jūs visada žinote, kad „jeigu kas“, visada atsiras žmonių, kurie jums pagelbės.

Vida Press nuotr./Draugų kompanija
Vida Press nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip nutildyti vidinį kritiką?

5. Vienišiai turi mažiau finansinių rūpesčių

Net trečdalis sutuoktinių reguliariai riejasi dėl pinigų. Ir net 76 proc. jų prisipažįsta, kad bent kartą gyvenime melavo partneriui apie įsigyto daikto kainą, bijodami būti apkaltinti išlaidavimu. Jei jūs pati sprendžiate, kiek ir kam leisti savus pinigus, sutaupote daug nervų ląstelių...

6. Vienišės turi daugiau šansų pasiekti karjeros aukštumų

Susitelkti į darbą, o ne į romantiškus jausmus – visai neblogas sprendimas, jei siekiate karjeros. Jaunos netekėjusios ir neturinčios vaikų moterys tokiuose miestuose kaip Niujorkas ar Los Andželas uždirba net 15 proc. daugiau už vedusius vyrus. 

Vida Press nuotr./Laiminga moteris
Vida Press nuotr.

Staigus kilimas karjeros laiptais neaukojant laiko pasimatymams visada pasiteisina, jei svajojate tapti vadove. Tyrimai rodo, kad turinčios puikų išsilavinimą ir karjeros galimybes moterys daug vėliau sukuria šeimą, tačiau jų ryšiai su partneriais daug stabilesni. 

7. Jūs nepatiriate meilės kančių

Kančios dėl netikusių santykių padidina tikimybę sulaukus brandaus amžiaus susirgti širdies ligomis.

Ir taip saugote savo širdį. Taip, taip, ne perkeltine, o tiesiogine prasme – tai įrodė tyrimai, pernai atlikti Mičigano universitete – kančios dėl netikusių santykių padidina tikimybę sulaukus brandaus amžiaus susirgti širdies ligomis. Buvo ištirta 1000 santuokos ryšiais susisaisčiusių žmonių ir paaiškėjo, kad nelaiminga santuoka tiesiog pavojinga mūsų širdžiai. 

Taigi, stabili vienatvė kartais tikrai geriau už aistringus, bet daug kančių suteikiančius trumpalaikius romanus...

Vida Press nuotr./Pavargusi moteris
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius