Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuršių nerijoje pirmą kartą bus puošiama dirbtinė eglė

Kuršių nerijos svečių šiemet laukia neįprastas vaizdas – didžiausios metų šventėms neringiškiai ketina puošti dirbtinę eglę. Karkasinė eglė stovės Juodkrantėje, o nidiškiai ketina likti ištikimi savo tradicijoms ir puoš tikrą eglę.
Eglė Nidoje pastatyta prieš kelias dienas, tačiau puošti jos neskubama dėl stipraus vėjo.
Eglė Nidoje pastatyta prieš kelias dienas, tačiau puošti jos neskubama dėl stipraus vėjo. / S.Vaišvilaitės nuotr.

Kitą savaitę Kalėdų eglės sužibės Nidoje ir Juodkrantėje. 

Pirmieji kalėdine egle pradėjo džiaugtis nidiškiai: žaliaskarė aikštėje prie savivaldybės pastatyta prieš kelias dienas. Tačiau dėl stipraus vėjo puošybos darbai atidėti. Eglės įžiebimo šventė numatyta gruodžio 10-ąją. 

„Medį buvome nužiūrėję jau anksčiau. Eglė tikrai labai gražiai nuaugusi – reikėjo tik šiek tiek pakoreguoti, pridėti vietomis daugiau šakų“, – pasakojo Neringos komunalinio ūkio, tradiciškai besirūpinančio kalėdinėmis eglėmis Kuršių nerijoje, vadovė Danguolė Seselskytė.

Nidos eglė bus puošiama pernykščiais papuošimais – žvaigždėmis, burbulais, girliandomis. 

Suabejota dėl jūros arkliukų. Gali būti, kad papuošimai, vaizduojantys šiuos jūros gyvius, Nidoje bus kabinami paskutinį kartą

Daugiau diskusijų šiemet kilo dėl dekoracijų Nidos gatvėse. Jau įprasta, kad šviestuvus Nidoje puošia spindintys briedžiai, kurėnai, laiveliai, eglės. Suabejota dėl jūros arkliukų. Gali būti, kad papuošimai, vaizduojantys šiuos jūros gyvius, Nidoje bus kabinami paskutinį kartą. Vietos bendruomenės atstovai įsitikinę – jūros arkliukai Kuršių nerijos kraštui nebūdingi, todėl ir kurorto puošyboje jų neturėtų būti. 

Kuršių nerijos puošėjai su nerimu laukia bendruomenės nuomonės dėl eglės Juodkrantėje. Ji šiemet bus dirbtinė. „Pirkome karkasą ir tiesiog montuosime šakas. Pirmą kartą ryžomės tokiam eksperimentui, nors kituose Lietuvos miestuose tai jau tapo įprasta tradicija. Turime problemų Juodkrantėje, kai tenka surasti dailiai nuaugusių eglių. Tokių šiemet neradome“, – prisipažino D.Seselskytė. 

Juodkrantės eglė bus 7 metrų aukščio. Jos puošybai bus panaudoti tie patys elementai kaip buvo naudoti ir ankstesnėms eglėms.

Juodkrantėje eglė sužibs gruodžio 11-ąją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius