-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google Maps“ oficialiai pristatė naujovę, skirtą viešuoju transportu keliaujantiems vilniečiams

„Google“ oficialiai pranešė, kad „Google Maps“ paslaugos plėtiniu „Transit“ nuo ketvirtadienio gali naudotis ir Vilniaus viešojo transporto keleiviai.
Google Maps aplikacija
Google Maps aplikacija

„Google“, bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybės įmone „Susisiekimo paslaugos“, išplėtė išmanaus susisiekimo sistemą, į „Google Maps“ įtraukdami ir Vilniaus miesto viešojo transporto tvarkaraščius, bei išplėtė kelionės planavimo pasirinkimus.

Tvarkaraščiais „Google Maps“ vilniečiai galėjo naudotis nuo vasario pradžios.

Vilniuje kiekvieną darbo dieną vyksta daugiau nei pusė milijono kelionių, ir tik nedidelė jų dalis atliekama užsienio svečių.

„Toks kelionės planavimo įrankis kaip „Google Maps Transit“ suteikia galimybę žmogui susiplanuoti savo kelionę minučių tikslumu, tuo pačiu skatindamas jį dažniau naudotis viešuoju transportu. Būtų tikrai smagu, jeigu ateityje šiuo įrankiu naudotųsi ne tik žmonės Vilniuje, bet ir važiuojant į sostinę iš Kauno. Tikiu, kad aktyviai bendradarbiaudami pasieksime šių tikslų“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Ši iniciatyva suteiks daug patogumo ne tik vilniečiams, kasdien daugiau nei 500 autobusų ir troleibusų vykstantiems į darbo ar mokslo įstaigas, bet ir miesto svečiams.

„Šiandien džiaugiamės galėdami Vilniuje paleisti ir „Google Transit“. Nuo šiol ne tik vilniečiai, bet ir sostinės svečiai galės surasti visus Vilniaus viešojo transporto maršrutus sau įprastuose „Google“ žemėlapiuose“, – teigia Regimantas Urbanas, „Google“ rinkodaros vadovas Baltijos šalyse.

Anot „Susisiekimo paslaugos“ laikinosios direktorės Modestos Gusarovienės, Vilniuje kiekvieną darbo dieną vyksta daugiau nei pusė milijono kelionių, ir tik nedidelė jų dalis atliekama užsienio svečių. Tačiau tikimasi, kad į Lietuvos sostinę atvykę užsieniečiai, savo kelionėms planuoti naudodami labiau pažįstamą įrankį, Vilniui pažinti rinksis viešąjį transportą. Tai galima padaryti jau dabar, apsilankius maps.google.lt ir paspaudus ties „Nuorodomis“.

Į paieškos laukus suvedus pradinį adresą ir kelionės tikslą bei pasirinkus kelionę „Viešojo transporto maršrutu“, paieška pateiks kelionei tinkamus viešojo transporto maršrutus, kelionės trukmę ir visą jos eigą.

„Google Maps Transit“ plėtinį galima pasiekti ir tiesiogiai, naršyklės lauke suvedus adresą maps.google.lt/transit. „Google Maps Transit“ yra „Google Maps“ plėtinys, skirtas planuoti asmenines keliones viešuoju transportu.

Tam tikrų vietovių žemėlapiuose, greta jau įprastų maršrutų automobiliu ir pėsčiomis, pateikiama ir kelionės viešuoju transporto alternatyva, nurodant artimiausias viešojo transporto stoteles, kelionės tikslui pasiekti reikalingų maršrutų transporto priemones ir kelionės trukmę nuo durų iki durų. „Google Maps Transit“ plėtiniu galima naudotis prisijungus tiek per asmeninius kompiuterius, tiek ir per kitus išmaniuosius prietaisus, palaikančius „Android“ ar „iOS“ informacines sistemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius