Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar galite atpažinti: nuotraukose įamžinti miestai ir vietovės be jų ryškiausių simbolių

Populiariausi pasaulio miestai ir vietovės dažnai atpažįstami pagal juose esančius populiarius turistinius objektus. Dažnai šie pastatai, statulos, tiltai ir panašūs dalykai yra tapę neatskiriama jų panoramos dalimi, nemariais simboliais. Tad pamačius miestų vaizdus be šių objektų, galima nustebti, o kartais apskritai nebežinoti, kokia tai vieta.
Sidnėjus su ir be išskirtinio operos pastato
Sidnėjus su ir be išskirtinio operos pastato / DesignCrowd.com nuotr.

Būtent tokiomis nuotraukomis su savo skaitytojais pasidalino Dailymail.co.uk. Portalas perpublikavo studijos „DesignCrowd“ projekto metu pakeistas žinomų pasaulio vietų, kuriose netrūksta turistų, nuotraukas. 

Patobulintose fotografijose tokie puikiai pažįstami miestai, kaip Paryžius, atrodo tuščias ir tamsus – toks jis esą būtų, jei iš jo „dingtų“  324 m aukščio Eifelio bokštas arba neliktų garsiosios Triumfo arkos.

DesignCrowd.com nuotr./Paryžius be Eifelio
DesignCrowd.com nuotr./Paryžius be Eifelio
DesignCrowd.com nuotr./Eifelio bokštas tapo Paryžiaus simboliu
DesignCrowd.com nuotr./Eifelio bokštas tapo Paryžiaus simboliu

Lygiai taip pat keistai atrodytų ir Niujorke, JAV, esanti Laisvės sala, kurią atpažįstamą daro Laisvės statula (angl. Statue of Liberty). Vienu labiausiai atpažįstamų turistinių objektų ji tapo nuo pat savo egzistavimo pradžios – 1886 m. spalio 28 d.

46,5 m aukščio statulą amerikiečiams padovanojo Prancūzija. Romėnų laisvės deivę, laikančią deglą ir įstatymų knygą, kurioje išgraviruota JAV nepriklausomybės deklaracijos data – 1776 metų liepos 4 d., sukūrė Fredericas Auguste'as Bartholdi. 

Laisvės statula tapo JAV laisvės simboliu ir kasmet pritraukia tūkstančius turistų, atvykusių į Niujorką. 

DesignCrowd.com nuotr./Laisvės sala Niujorke be Laisvės statulos
DesignCrowd.com nuotr./Laisvės sala Niujorke be Laisvės statulos

Sunkiai atpažįstamos be įprastų akiai simbolių taptų ir kitos pasaulio vietos. Tarkime, koks būtų Rio de Žaneiras be nuo kalno į jį žvelgiančios Jėzaus Kristaus statulos? O ar atspėtumėte, jog šioje nuotraukoje įamžinta vieta turistiškiausių JAV vietų – Niagaros krioklys?

DesignCrowd.com nuotr./Niagara be žymiųjų krioklių
DesignCrowd.com nuotr./Niagara be žymiųjų krioklių

Projekto autoriai teigė nesitikėję tokio didžiulio susidomėjimo. Tačiau džiaugiasi paskatinę žmones pabandyti įsivaizduoti, kaip atrodytų jiems, regis, pažįstamos vietos be vieno svarbiausių jų elementų – simbolių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius