Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 patarimų, kaip smagiai praleisti laiką Kopenhagoje

Kiekvienas, išgirdęs žodį „Kopenhaga“, iš pradžių pagalvoja apie pilnas gatves dviračių, undinėlės skulptūrą ir menininkų rojų Kristianiją. Vis dėlto plokščioji Danijos sostinė turi tikrai daugiau ką pasiūlyti. Juk čia, daugelio tyrimų duomenimis, gyvena vieni laimingiausių žmonių pasaulyje. Štai 10 patarimų besilankantiems Kopenhagoje.
Nyhavn rajonas vienas populiariausių Kopenhagoje
Nyhavn rajonas vienas populiariausių Kopenhagoje / 123rf.com nuotr.

1. Vietoj žemėlapio rinkitės programėles telefone

Turistų informacijos centras Kopenhagoje yra vienas ir veikia tik kelias valandas per dieną, tad miesto žemėlapį geriau pasiimkite iškart oro uoste arba atsisiųskite kelias patogiausias programėles į telefoną.

Technologijų prasme danai visad mėgsta būti žingsniu priekyje, todėl yra sukūrę daug patogių programėlių telefonams, kurios skirtos miesto svečiams.

123rf.com nuotr./Nemokami miesto dviračiai
123rf.com nuotr./Nemokami miesto dviračiai

2. Iš kur gauti dviratį?

Dviratis – vienareikšmiškai patogiausia susisiekimo priemonė mieste, tačiau turistui dažnai kyla klausimas, kaip ir kur jį gauti už prieinamą kainą. Grupelė miesto mylėtojų yra įkūrę savanoriškai veikiančią organizaciją „Copenhagen Free Bike Rental“, kuri turistui gali paskolinti dviratį, o kaina yra tokia, kiek jums negaila paaukoti.

Verta žinoti, kad naktimis dviračiai privalo važinėti su šviečiančiais priekiniais ir galiniais žibintais, antraip gali tekti susimokėti baudą.

123rf.com nuotr./Kongens Have parkas
123rf.com nuotr./Kongens Have parkas

3. Prisėskite atsipūsti žaliuose Kopenhagos parkuose

Danai į parkus eina pasideginti saulėje (saulės per metus būna tikrai ne tiek daug kaip pietuose, tad danai gerte geria kiekvieną jos spindulėlį), žmonės parkuose susitinka su draugais, skaito knygas ar tiesiog susėdę linksmai gurkšnoja alų.

Jei mieste lankotės vasarą, būtinai užsukite į Kongens Have – seniausią ir bene jaukiausią parką Kopenhagos centre.

Čia rasite rožių margumyne paskendusią mažą karališkosios šeimos pilį, apsuptą vandens, skulptūrų ir ramių pievelių. Galėsite pasimėgauti sostinės šurmuliu ir parko ramybe vienu metu.

Užklydus į Nørrebro rajoną, kuris garsėja kaip Kopenhagos etninių bendruomenių katilas, verta aplankyti geltona mūrine tvora aptvertas kapines Assistens Kirkegård, kuriose nustebsite išvydę neįtikimos augmenijos, rečiausių medžių ir įvairiausių krūmų.

Žalios lapijos apsupti čia ilsisi žymiausi Danijos šviesuoliai, tarp jų ir tautos didvyriu laikomas Hansas Christianas Andersenas.

123rf.com nuotr./Nacionalinis Danijos muziejus
123rf.com nuotr./Nacionalinis Danijos muziejus

4. Nepraleiskite Nacionalinio Danijos muziejaus

Jame esanti ekspozicija tokia spalvinga, kad sužavės net ir daug mačiusius. Muziejus taip pat turi ir ekspoziciją vaikams, kurioje mažieji galės išbandyti vikingų laivą ar pamatyti viduramžių virtuvę.

Suaugusiuosius sudomins unikalūs akmens amžiaus, renesanso ir pačių naujausių laikų eksponatai. Ekspozicijos tokios tikroviškos, kad nejučiomis pasijusite lyg keliaudami laiku.

Tiesa, danų darbo valandos yra vienos trumpiausių Europoje, todėl prieš eidami į muziejų internete būtinai patikrinkite jo darbo laiką. Likus pusvalandžiui iki uždarymo nauji lankytojai į muziejų neįleidžiami.

123rf.com nuotr./Kopenhagos panorama
123rf.com nuotr./Kopenhagos panorama

5. Apžvelkite miestą iš viršaus

Jei sumanysite aplankyti Kristianiją, visai šalia jos rasite didžiulę Išganytojo bažnyčią (Vor Frelsers Kirke), kurios aukštas sraigto formos bokštas yra puiki vietelė visai Kopenhagai iš paukščio skrydžio apžvelgti.

Antroji puiki panorama atsiveria nuo centrinėje miesto aikštėje stovinčių Parlamento rūmų, kurių bokštas yra aukščiausias mieste. Įėjimas nemokamas, o užlipus į viršų rasite ir restoraną. Tik nepatingėkite prieš tai patikrinti darbo laiko, nes jis gana trumpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius