-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panaikintas „Voyage-Voyage“ veiklos pažymėjimas

Valstybinis turizmo departamentas pirmadienį panaikino nemokios ir jau daugiau nei 2 savaites nebeveikiančios egzotiškų kelionių organizatorės „Voyage-Voyage“ veiklos pažymėjimą.
Kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage“ biuras
Kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage“ biuras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

VTD išplatintame pranešime spaudai nurodoma, kad pažymėjimo galiojimas panaikintas vadovaujantis Lietuvos Respublikos turizmo įstatymo 4 straipsnio 9 dalies 7 punktu, kelionių organizatoriui UAB „Voyage-Voyage“  balandžio 17 d., penktadienį, raštu pateikus prašymą dėl kelionių organizatoriaus pažymėjimo panaikinimo ir pranešus apie tai, kad įmonė negali vykdyti prisiimtų finansinių įsipareigojimų.

Apie tai, kad įmonė nutraukia veiklą, penktadienį „Voyage-Voyage“ įkūrėjas, akcininkas ir direktorius Darius Tolušis pranešė ir žiniasklaidai. 

VTD direktorė Jurgita Kazlauskienė bendrovės vadovą paprašė nedelsiant pateikti informaciją apie visus iki kelionių organizatoriaus UAB „Voyage-Voyage” pažymėjimo panaikinimo prisiimtus įsipareigojimus turistams ir bendradarbiauti sprendžiant neatidėliotinus klausimus.

Siekiant kuo operatyviau vykdyti nuostolių kompensavimo procedūrą, prašymus dėl patirtų turistų nuostolių VTD ragina pateikti per 3 mėnesius, iki 2015 m. liepos 3 d. Negalutiniais duomenimis, iš „Voyage-Voyage“ kelionių yra įsigiję 170 žmonių.

VTD yra gavęs 38 turistų pretenzijas dėl „Voyage – Voyage“ nevykdytų įsipareigojimų. Pagal šias pretenzijas prašoma kompensuoti suma yra 91 156,85 eurų.

Nustatytas terminas gali būti pratęsiamas, įvertinus nukentėjusių turistų skaičių bei ikiteisminio tyrimo institucijų spendimus dėl UAB „Voyage-Voyage“.

Šiuo metu VTD yra gavęs 38 turistų pretenzijas dėl UAB „Voyage – Voyage“ nevykdytų įsipareigojimų. Pagal šias pretenzijas prašoma kompensuoti suma yra 91 156,85 eurų.

Tai yra turistų prašymuose nurodyta suma, kurios dydžio pagrįstumas, siekiant mokėti draudimo išmoką, dar bus vertinamas.

UAB „Voyage-Voyage“ veikla apdrausta „BTA Insurance Company“, galioja nuo 2015-02-27 iki 2016-02-26, draudimo suma 91 372,70 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius