Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pigių kelionių laikai baigėsi – už kokybę teks mokėti

Metų pradžioje mažesnes poilsinių kelionių kainas prognozavę jų organizatoriai po pusmečio jau kalba kur kas atsargiau. Pingantys degalai, turistų iš Rusijos srauto sumažėjimas ir auganti paslaugų pasiūla pastebimo kainų kritimo nesukėlė, bet ši rinka toliau stabiliai auga ir keliautojų daugėja, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Kauno oro uoste
Keliautojai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Statistikos departamento duomenimis, organizuotos lietuvių kelionės į užsienį pernai brango maždaug 13 proc., o per pastaruosius dvejus metus – kone trečdaliu. Neatrodo, kad šiemet jų kainos galėtų kristi.

Kelionių agentūrų vadovai primena, kad turizmo rinka atsikratė neadekvačias kelionių kainas siūlančių bendrovių, ir tai atsiliepė kainoms.

„Neatsakinga būtų sakyti, kad dėl Rusijos ekonomikos krizės kainos mažėja. Didžiausią įtaką kainoms turi konkurencija. Tačiau konkuravimas kaina turi būti pamatuotas, nes matome, kaip pernai baigėsi kelių organizatorių veikla.

Taigi, kainos šiemet keliais procentais didesnės, nes dempinguojančių rinką kelionių organizatorių nėra. Tačiau dėl to keliautojai tikrai neatsisako savo kelionių“, – dienraščiui svarstė kelionių agentūros „Estravel Vilnius“ vadovė Žydrė Gavelienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius