Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TOP 10 įspūdingiausių Tailando salų

Tailandas jau ne pirmi metai yra viena labiausiai pasaulio turistus viliojančių šalių. Kelionių organizatoriai juokauja, jog praktiškai kasdien sulaukia klausimų, kuri gi Tailando sala verčiausia keliautojų dėmesio. Iš tiesų išsirinkti sudėtinga, kadangi ši Azijos šalis turi daug įspūdingų salų. Prašome susipažinti su dešimt jų, išsirinkti labiausiai patinkančias ir pradėti planuoti kelionę.
Koh Phi Phi
Koh Phi Phi / Tripoto.com
Bigstockphoto.com/Koh Lipe sala
Bigstockphoto.com/Koh Lipe sala

10. Koh Lipe

Tai sala mažylė, įsitaisiusi Adang-Rawi salyno pietvakariuose, Tailande. Čia suprasite, ką reiškia tropikai.

Baltas baltas švelnus smėlis privers ištarti „rojus!”. Pasiruoškite povandeninio pasaulio atradimams, tyrinėjimui ir linksmybėms. Skaidri dangiška jūra privers atsipalaiduoti ir mėgautis atostogomis. Romantiški paplūdimiai už rankos lydės vakarėjant, kada turėsite puikią progą susipažinti su naktiniu salos gyvenimu, gastronomijos paslaptimis.

Koh Lipe – nors nedidukė, tačiau kupina linksmybių. Tuo įsitikinsite užsukę į vieną iš daugybės salos barų. Pasiruošę?

Bigstockphoto.com/Ko Lanta
Bigstockphoto.com/Ko Lanta

9. Koh Lanta

Apie neapsakomą tylą, poilsį, jojimą drambliais, užburiančią Tailando virtuvę ir įkvėpiantį nacionalinį parką kalbame tuomet, kai norime papasakoti apie Ko Lanta salą.

Tad pirmiausia čia verta užsukti tiems, kam nesinori aktyviai leisti atostogų. Koh Lanta, palyginus su Koh Lipe, pakankamai didelė sala, tačiau labiau laukinė.

Dėl to čia nerasite ypač didelio būrio turistų – Ko Lanta nėra tokia išpuoselėta ir pritaikyta turizmui. Jaukūs namukai, baidarės, masažai bei šviežios jūros gėrybės ir įdomios maisto gaminimo pamokos leidžia pažinti tikrąjį salos veidą. 

Bigstockphoto.com/Ko Samet
Bigstockphoto.com/Ko Samet

8. Ko Samet

Subjektyvia mūsų nuomone, tai - viena gražiausių salų Tailande. Čia visada geras oras, todėl sala ypač mėgstama vietinių. Ko Samet gausu klifų - uolinių skardžių, balto smėlio paplūdimių, galima stebėti ypač romantiškus saulėlydžius.

Turistus žavi nuostabaus grožio povandeninis pasaulis: koralai, spalvingos žuvys, medūzos. Tai jauki, atpalaiduojanti ir taiki sala visiems, kurie negali nustygti vietoje. Čia rasite gausybę užsiėmimų: tai - nardymas, plaukiojimas su jėgos aitvarais, baidarėmis. Na, o naktį galėsite šėlti vakarėliuose, kuriuose neretai rodomi įspūdingi ugnies šou. 

Bigstockphoto.com/Ko Tarutao
Bigstockphoto.com/Ko Tarutao

7. Ko Tarutao

Ko Tarutao – tai viena iš 51 Tarutao nacionaliniam jūrų parko salynui priklausančių salų. Čia galėsite apsistoti ypač egzotiškuose kempinguose arba tailandietiško tipo bungalow vasarnamiuose.

Ramybe dvelkianti atmosfera, idiliški kalnai ir paslaptingosios džiunglės nustebins ir žavės kiekvieną atvykėlį. Išvysite žymiuosius Tailando klinčių urvus bei įspūdingas uolienas. Laukiniai peizažai bei didžiuliai vandens vėžliai užburs ir neleis nuobodžiauti. 

6. Ko Samui

Tai viena lankomiausių Tailando salų. Ją ypač mėgsta jaunavedžiai, čia atvykstantys medaus mėnesiui. Kodėl? Dėl puikaus balto smėlio, skaidriausios jūros, vandens sporto pramogų, jojimo drambliais, palmių giraičių bei plataus apgyvendinimo pasirinkimo: nuo mažyčių vasarnamių iki įspūdingo grožio vilų tiesiog ant smėlėto jūros kranto.

Be to, saloje vyksta daug įvairiausių festivalių: Samui meno festivalis, gatvės maisto mugės bei smagioji Samui regata, pritraukianti gausybę laivų varžybų entuziastų. Vertėtų nepamiršti ir kasmet vykstančio populiaraus triatlono renginio. Tad sporto mylėtojai ir įsimylėjėliai traukite į Ko Samui!

Bigstockphoto.com/Koh Samui
Bigstockphoto.com/Koh Samui

5. Ko Phangan

Natūralus salos grožis priblokš kiekvieną… Paplūdimiai, atogrąžų miškai – rojumi dvelkianti atmosfera, traukianti ir jauną, ir seną. 

Ko Phangan yra daugiausiai jaunimo suburianti sala visame Tailande. Nieko keisto, nes iekvienais metais Ko Phangan vyksta elektroninės muzikos šokių festivalis, plačiau žinomas kaip Mėnulio pilnaties festivalis. Tuo metu būriai žmonių linksminasi ir švenčia tiesiog paplūdimiuose.

Tripoto.com/Pilnaties vakarėlis
Tripoto.com/Pilnaties vakarėlis

Turistai, ieškantys kiek kitokių potyrių, renkasi budizmo šventyklas. Po tyrinėjimo ir ekskursijų populiaru mėgautis ypatingais Ko Phangan SPA malonumais ar meditacija. Kokoso palmių ir balto smėlio apsuptyje poilsis įgauna naują prasmę.

Bigstockphoto.com/Ko Phangan sala
Bigstockphoto.com/Ko Phangan sala

4. Puketas

Tai antra po Bankoko lankomiausia Tailando vieta. Ypač dinamiška ir didelė – tokia yra Puketo sala. Idiliški balto smėlio paplūdimiai, ypač skaidrus vanduo ir spalvingi laiveliai vilioja pasaulio turistus atvykti ir pamilti šį Tailando kraštą.

Įvairiausi apgyvendinimo tipai, įdomios parduotuvėlės, puikūs naktiniai klubai ir nuostabi atostogų aura tiesiog verčia spinduliuoti gera energija.

Norintys ramesnio poilsio renkasi golfo pamokas, lanko istorinius muziejus ar paminklus, mėgaujasi jūros gėrybėmis ir saulės bučiniais. 

Bigstockphoto.com/Puketas
Bigstockphoto.com/Puketas

3. Ko Chang

Ko Chang dar vadinama dramblių sala. Ji pasislėpusi džiunglėse visai netoli Kambodžos. Tai ypač vaizdinga, spalvinga ir ryški vietovė, traukianti žmones iš viso pasaulio.

Tai trečia pagal dydį sala visame Tailande. Kalnuotoji Ko Chang sala yra žinoma dėl keleto įspūdingų vandens krioklių, koralinių rifų, atogražų miškų ir baltų paplūdimių. Kokosų palmių giraitės ir vietiniai žvejų laimikiai leis pajusti malonumą ne tik akimis, bet ir savo skrandžiu.

Bigstockphoto.com/Koh Chang sala
Bigstockphoto.com/Koh Chang sala

2. Koh Tao

Alio, nardymo mėgėjai! Koh Tao - ideali vieta jums. Ši sala, visiems dar geriau žinoma kaip vėžlių sala, yra viena įspūdingiausiųjų Tailande.

Energingas naktinis gyvenimas, klubai, barai ir restoranai įtrauks bei privers mėgautis kiekviena nakties akimirka.

O pasakiško grožio gamta dienomis vilios nemiegoti, o keliauti ir tyrinėti. Koh Tao taip pat patiks visiems, mėgstantiems vandens sportą, žvejybą, nardymą. 

Statistika kalba pati už save: kasmet saloje įregistruojama net 7000 naujų kvalifikuotų nardytojų.

Bigstockphoto.com/Koh Tao sala
Bigstockphoto.com/Koh Tao sala

1. Ko Phi Phi

Mūsų dešimtuko karalienė – Ko Phi Phi sala. Ji tiesiog tobula ieškantiems ypatingos poilsio oazės, trokštantiems išskirtinių pojūčių.

Skaidrus vanduo atvers povandeninio pasaulio grožybes, tad nepamirškite fiksuoti akimirkų. Ekstremalių išbandymų šalininkai turės progą pasimėgauti įspūdinga panorama šokant nuo uolos.

Belieka pridurti, kad, kaip ir daugumoje kitų Tailando salų, gyvenimas čia užverda ir naktį – barai, naktiniai klubai ir restoranai turistams siūlo ypatingų pramogų, suteikiančių pajusti, kas yra Tailando naktinis gyvenimas ir spalvinga kultūra.

Bigstockphoto.com/Ko Phi Phi
Bigstockphoto.com/Ko Phi Phi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius