-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemokama ir labai populiari procedūra Birštone – Kneipo terapija: kaip teisingai atlikti?

Jei ilgąjį savaitgalį ar dalį jo ketiname praleisti Birštone, greičiausiai nenuobodžiausite: liepos 2–5 dienomis Birštono padangėje vyksta tradicinis oreivių čempionatas „Birštono taurė 2015“. Tačiau atvykę čia galėsite ne tik pasigrožėti kurorto dangų puošiančiais oro balionais, bet ir išbandyti populiarumo rekordus mušančią procedūrą – Kneipo terapiją.
Kneipo takai Birštone
Kneipo takai Birštone / Birštono savivaldybės nuotr.
Temos: 1 Birštonas

Centriniame Birštono parke įrengti vieši Kneipo takeliai sutraukia daugybę smalsuolių. Nemokama sveikatingumo procedūra domina ir vietinius, ir Birštono svečius. 

Gryname ore įrengtame takelyje visi norintys basomis kojomis eina akmenimis grįstu taku, kuriame kas pusantro metro keičiasi paviršiaus danga – nuo švelnaus smėlio, įvairaus dydžio akmenų iki eglių šakų ir net kankorėžių. XIX a. vokiečių dvasininko Sebastiano Kneipo sveikatingumo metodais paremta procedūra nėra tik smagus pasivaikščiojimas. 

Procedūra gerina kraujotaką, aktyvina medžiagų apykaitą, padeda atstatyti imuninę sistemą. Tačiau tai daryti reikia teisingai, kaip – rodoma edukaciniame filmuke.

Kneipo terapija – kaip teisingai atlikti procedūras

Posted by Birštono kurortas on 2015 m. birželio 29 d.

Po procedūros atsivėsinus, galima paskanauti Birštono natūraliu mineraliniu vandeniu tiesiai iš šalia esančios vandens biuvetės.

Metodiką sukūrė ieškodamas būdų pasveikti

Birštone pritaikytos procedūros autorius S.Kneipas – žymus natūropatas – sukūrė kur kas daugiau paprastų, bet veiksmingų sveikatinimosi procedūrų. Jos sudaro holistinį gydymo modelį, sėkmingai naudojamą iki šiol. 

Metodikos esmė – penki sveikatinimo elementai: subalansuota mityba, vandens terapija, vaistažolių terapija, judėjimas ir harmonija. Sakoma, kad šį gydymo modelį pastorius sukūrė po to, kai jaunystėje pats susirgo tuberkulioze.

Ligai progresuojant, tradicinė medicina S.Kneipui nebeturėjo, ką pasiūlyti. Kaip tik tada jis perskaitė knygą apie  natūralaus gydymo vandeniu metodus. Išbandęs juos S.Kneipas pasveiko. O vėliau patobulino. Dabar jis ypač žinomas kaip gydomosios vandens terapijos (hidroterapijos) kūrėjas. 

Pasitelkiant S.Kneipo metodus atstatoma viso organizmo pusiausvyra, o ne kurio nors vieno organo. Tiesa, taikant procedūras būtinas nuoseklumas.

Milenos Migonytės nuotr./Kelionė laivu iš Kauno į Birštoną
Milenos Migonytės nuotr./Kneipo terapijos „takelis“.

Penki natūralūs sveikatinimo elementai pagal S.Kneipą

1. Vanduo: apsilylimai vėsiu ar šaltu vandeniu gydo kraujotakos sutrikimus, osteochondrozę, skoliozę, nervų sistemos ligas, nemigą, stiprina imuninę sistemą, sugrąžina energiją. 

2. Judėjimas: svarbiausia čia derinti krūvį ir poilsį. Taip stimuliuojamas širdies ir kraujagyslių darbas, gerinama protinė veikla, pavyksta geriau išlaikyti dvasinę pusiausvyrą, taip pat stiprinti imunitetą. Moderni judėjimo terapija gali būti derinama su skirtingais masažais, taip pat judėjimu – važiavimu dviračiu, plaukimu ir pan.

3. Vaistažolės. Šis gydymo būdas geriausiai tinka, kai siekiama ilgalaikio sveikatos pagerėjimo. Medicinoje vaistažolės naudojamos nuo seno, dabar švelnaus poveikio vaistažolių terapija dažnai derinama su tradiciniu gydymu. Augalais gydytis galima geriant arbatas, sultis, iš jų gaminamos postilės, voniai skirti skysčiai, eteriniai aliejai ir kremai. 

4. Mityba. S.Kneipo metodika sako, kad ideali dieta yra tokia, kai organizmas proporcingai gauna reikiamą kalorijų ir visų būtinų maistinių medžiagų kiekį. Gerai subalansavus mitybą išvengsite daugelio ligų. 

5. Harmonija. S.Kneipas teigė, kad sveikatą garantuoja ne tik gera fizinė žmogaus būklė, bet ir jo minčių, veiklos bei aplinkos harmonija. Jei vengiate nesveiko maisto, lygiai taip pat turėtumėte dozuoti ir neigiamų emocijų kiekį. Harmonijos terapijos metu pasitelkiamos įvairios atsipalaidavimo ir psichikos stiprinimo technikos, tokios kaip joga, kvėpavimo terapija ir kt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius