-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras Algirdas Butkevičius vargsta reklamuodamas partijos kandidatus, bet tai tik sutapimai

Pilna žmonių Zarasų kultūros centro salė, vienoje pašonėje – partijos bičiulis, kandidatas į vietos merus Nikolajus Gusevas, kitoje – socialdemokratų rinkimų štabo pirmininkas Algirdas Sysas. Taip penktadienio popietę praleido premjeras, socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius. Ikirinkiminiu laikotarpiu premjeras kaip akis išdegęs laksto po rajonus, kur jo partijos kolegos pateko į antrąjį merų rinkimų turą. Premjerą po šias keliones lydintis socialdemokratų rinkimų štabo vadovas A.Sysas aiškina, kad to agitacija pavadinti negalima, tai – tik sutapimai.
Premjero apsilankymas Zarasuose
Premjero apsilankymas Zarasuose / Facebook.com nuotr.

Pagal įstatymus, valstybės ir Vyriausybės vadovams neleidžiama savo pareigomis naudotis agituojant už partiją, kuriai priklauso.

Į Zarasus – su palyda

Zarasuose po daugiau kaip savaitės antrame tiesioginių mero rinkimų ture susitiks dabartinis Zarasų vicemeras, socialdemokratas N.Gusevas ir visuomenininkė Daiva Kelečienė. 22,68 proc. balsų surinkusiam N.Gusevui ypatingai reikia A.Butkevičiaus paramos, nes 18,67 proc. balsų gavusi D.Kelečienė jam lipa ant kulnų.

Vyriausybės vadovas į Zarasus atvyko ne vienas – jį lydėjo Socialdemokratų partijos rinkimų štabo vadovas, Seimo vicepirmininkas A.Sysas, patarėja Auksė Kontrimienė. Zarasuose buvo surengtas susitikimas su vietos gyventojais, pasakota apie nuveiktus ir planuojamus darbus.

Tiesa, premjero oficialioje darbotvarkėje šis susitikimas nurodytas nebuvo. Oficialioje darbotvarkėje nurodyta tik tiek, kad premjeras domėsis renovacijos ir turizmo infrastruktūro reikalais.

15min.lt nuotr./Premjero darbotvarkė
15min.lt nuotr./Premjero darbotvarkė

Tačiau A.Butkevičiaus planus Zarasuose išdavė Zarasų savivaldybė, savo tinklalapyje nurodžiusi, jog toks susitikimas bus.

15min.lt nuotr./Zarasų savivaldybės tinklapyje patalpintas kvietimas
15min.lt nuotr./Zarasų savivaldybės tinklapyje patalpintas kvietimas

Kaip matyti iš Zarasų kultūros centro „Facebook“ patalpintų nuotraukų, šalia premjero susitikime su gyventojais sėdėjo ir N.Gusevas, kuris kovo 5 ir 6 dienomis oficialiai yra išėjęs atostogų.

Sakyti, kad premjeras atsiribojo nuo politikos, yra sunku.

Susitikime dalyvavusi 15min.lt skaitytoja rašė, jog gyventojams buvo aiškinama, kad Zarasuose gerai vyksta namų renovacija, pažadėta lengvata elektros energijos tarifui.

„Renovacija Zarasuose – tragedija. Gavo pluoštą klausimų, bet į juos faktiškai neatsakė. Renginyje buvo pasipuošusių socialdemokratų šalikais, dalijo kiekvienam įeinančiam laikraštį „Socialdemokratas“, po kurio užrašu buvo ,,Laimėkite su mumis!“ Sakyti, kad premjeras atsiribojo nuo politikos, yra sunku“, – pasakojo susitikime dalyvavusi 15min.lt skaitytoja.

Facebook.com nuotr. /Premjero apsilankymas Zarasuose
Facebook.com nuotr. /Premjero apsilankymas Zarasuose. Šalia jo kairėje – socialdemokratų kandidatas į merus N.Gusevas.

D.Kelečienė: tai galima laikyti paslėpta agitacija

N.Gusevo konkurentė rinkimuose D.Kelečienė 15min.lt teigė, kad vien tai, kad premjeras tokiu laiku ir esant tokioms aplinkybėms atvyko į Zarasus, galima laikyti paslėpta agitacija.

Į žmonių klausimus jis neatsakinėjo, jis pristatė vykdomą politiką, kalbėjo, kad žmonėms bus geriau gyventi. Nesakyčiau, kad jis agitavo.

„Jaučiuosi stipri ir manau, kad nugalėsiu neturėdama premjero pašonėje, o turėdama tik žmonių pasitikėjimą“, – sakė ji.

D.Kelečienė prisipažino stebėjusi A.Butkevičiaus susitikimą su gyventojais: „Į žmonių klausimus jis neatsakinėjo, jis pristatė vykdomą politiką, kalbėjo, kad žmonėms bus geriau gyventi. Nesakyčiau, kad jis agitavo. Labai stipriai reiškėsi A.Sysas, labai negražiai kalbėjo, nes jis pats netiesiogiai dalyvavo 2013 metais valdžių perversme Zarasuose, kai buvau mere dvi savaites. Jis aktyviai buvo socialdemokratų veiksmų iniciatorius. Jo atvykimas ir buvimas, nors formaliai jis yra rinkimų štabo vadas, mažų mažiausiai yra neetiškas“.

A.Sysas: jeigu jūs girdėjote nors vieną žodį agitacinį, tada būtų galima vadinti agitacija

A.Sysas penktadienį 15min.lt aiškino, kad nereikėtų stebėtis tokiomis kelionėmis, nes tiek jis, tiek premjeras daug keliauja.

Mes apie agitaciją nekalbėjome nė žodžio. Čia paprasčiausiai yra tam tikri sutapimai ir bandoma pritraukti prie rinkimų.

„Mes apie agitaciją nekalbėjome nė žodžio. Čia paprasčiausiai yra tam tikri sutapimai ir bandoma pritraukti prie rinkimų. O jūs įžvelgiate nusikaltimą. Jeigu jūs girdėjote nors vieną žodį agitacinį, tada būtų galima vadinti agitacija. O taip – bet kur važiuosi, pasakys, kad ten yra agitacija. Ir premjeras, ir Seimo nariai turi dirbti su rinkėjais. Aš tarp sesijų aplankau mažiausiai 25 savivaldybes, turiu iki 150 susitikimų. Taip, tai susitikimai su žmonėmis ir klausai jų nuomonės. Kalbi su specialistais, kurie dirba toje srityje“, – kalbėjo A.Sysas.

Paklaustas apie partijos laikraščio dalijimą susitikimų metu A.Sysas pažymėjo, kad „šis laikraštis Lietuvoje nėra uždraustas“.

A.Sysas nemano, kad tokias keliones geriau būtų organizuoti po rinkimų, kad jie nekeltų klausimų: „Kelkite klausimus, rašykite. Jei premjeras ar aš daryčiau kokį nusikaltimą... O kad mes važiuojame pas žmones ir aiškiname, ką darysime, kaip darysime, atsakome į jų klausimus. Pas mus kasmet vieni rinkimai, dėl to gyvenimas neturi sustoti.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algirdas Sysas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algirdas Sysas

Darbotvarkėje – dar dvi panašios kelionės

Ketvirtadienį premjeras praleido Kelmėje, kur taip pat įvyko susitikimas su gyventojais. Merų rinkimų antrame ture grumsis dabartinis Kelmės meras socialdemokratas Vaclovas Andrulis ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Juozas Rimkus.

Kitą savaitę premjeras yra numatęs dar dvi keliones į rajonus. Pirmadienį premjeras lankysis Varėnoje, penktadienį – Joniškyje.

Ilgamečiui Varėnos rajono merui ir vietos socialdemokratų lyderiui V.Mikalauskui labai reikia premjero A.Butkevičiaus paramos, nes po pirmo turo jis smarkiai atsilieka nuo liberalo A.Kašėtos.

Varėnoje į antrą merų rinkimų turą pateko socialdemokratas Vidas Mikalauskas, Joniškyje – socialdemokratas Liudas Jonaitis.

Ilgamečiui Varėnos rajono merui ir vietos socialdemokratų lyderiui V.Mikalauskui labai reikia premjero A.Butkevičiaus paramos, nes po pirmo turo jis smarkiai atsilieka nuo liberalo Algio Kašėtos.

Darbo partijos vadovė, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė į tuos rajonus, kur jos vadovaujamos partijos kandidatai pateko į antrą turą, nevažinėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius