Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 27 /2015 03 28

Be prošvaisčių: Anglijos rinktinė sutriuškino Lietuvą 4:0

Europos futbolo čempionato atrankos rungtynėse „Wembley“ stadione Lietuvos futbolo rinktinė neprilygo Anglijai ir patyrė triuškinantį pralaimėjimą 0:4 (0:2). Per pirmas 20 minučių lietuviai vos nepraleido trijų įvarčių, tačiau dukart padėjo virpstas ir skersinis. Anglijos rinktinė svajonių debiutą surengė per 80 sek. po pasirodymo aikštėje įmušęs Harry Kane'as.
Wayneas Rooney
Wayneas Rooney / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

90 tūkst. žiūrovų akivaizdoje žaidę anglai nuo mačo pradžios čiupo jautį už ragų, o ypač pasižymėjo Wayne'as Rooney. Komandos kapitonas po puikaus perdavimo iš aikštės gilumos jau 3-ąją minutę smūgiavo į lietuvių vartų virpstą.

Ilgai nesidžiaugėme. Itin gražiai lietuvių gynybą draskęs Danny Welbeckas jau 7-ąją minutę atliko pavojingą smūgį, kurį atmušė Giedrius Arlauskis, tačiau vaikiška gynėjų klaida leido W.Rooney įmušti įvartį.

19 min. D.Welbeckas eilinį kartą išmaudė lietuvių gynyba, bet po jo perdavimo galva smūgiavęs W.Rooney pataikė į virpstą.

Per pirmą kėlinį anglai kamuolį valdė daugiau nei 60 proc. laiko. Lietuviai vienintelę kiek įsimintinesnę ataką surengė 33 minutę, kai Deivydas Matulevičius atsidūrė pria pat vartų, tačiau kamuolys buvo labai nepatogus ir susipynus kojoms smūgio atlikti nepavyko.

Antrą įvartį Anglija įmušė jau paskutinę minutę. Nuo kampinio gairelės Jordanas Hendersonas atliko perdavimą W.Rooney, kuris galingai smūgiavo link vartų. Žaidėjų maišalynėje D.Welbeckas galva nukreipė kamuolį link vartų, tačiau šis dar lietė Tadą Kijanską, nuo kurio ir atsidūrė vartuose.

Taip pat skaitykite: Lietuva-Anglija – skirtingo lygio vidutiniokų rungtynės, kuriose lietuviai neturi šansų

Antrajame kėlinyje atsipalaidavę anglai ir toliau draskė lietuvių gynybą – puikiai žaidė R.Sterlingas ir D.Welbeckas. Anglų gynėjai rungtynėse nuobodžiavo, lietuviai net ir kelių gautų standartinių situacijų neišnaudojo.

59 min. Lietuvos rinktinės gynėjai ir vėl suklydo, kai nesugebėjo uždaryti žemo ir galingo W.Rooney perdavimo iš krašto. R.Sterlingas aplenkė visus ir iš arti sušaudė puikiai žaidusį G.Arlauskį.

74 min. į aikštę vos prieš 78 sek. žengęs Anglijos rinktinės debiutantas Harry Kane'as po W.Rooney perdavimo įmušė puikų įvartį galva.

Anglija – Lietuva 4:0
Kamuolio kontrolė: 64 – 36
Smūgiai (į vartų plotą): 16(8) – 2(0)
Perdavimų tikslumas: 604/543 – 250/189
Baudos smūgiai: 9 – 7
Kampiniai: 7 – 1
Nuošalės: 0 – 1
Pražangos: 1 – 4

Euro 2016 atrankos E grupė
Vieta Rinktinė Perg. Lyg. Pral. Įv. Tšk.
1. Anglija 5 0 0 15:1 15
2. Slovėnija 3 0 2 10:4 9
3. Šveicarija 3 0 2 11:3 9
4. Lietuva 2 0 3 3:10 6
5. Estija 1 1 4 1:5 4
6. San Marinas 0 1 4 0:17 1

Kitose E grupės rungtynėse penktadienį Slovėnijos rinktinė net 6:0 namuose sumušė San Mariną, o Šveicarija taip pat namuose 3:0 įveikė Estiją.


Anglija – Lietuva 4:0 (2:0)

90+1 min. D.Kazlauskas gavo geltoną kortelę.

88 min. S.Mikoliūnas pakeistas D.Kazlausku.

83 min. V.Andriuškevičius negalėjo tęsti rungtynių – jį pakeitė V.Slavickas.

80 min. R.Sterlingas įsibėgėjo ir apžaidė kelis lietuvius, tačiau per toli atleido kamuolį, prie kurio jau buvo V.Andriuškevičius. Anglas stipriai atsitrenkė į lietuvį ir buvo nubaustas geltona kortele. V.Andriuškevičius patyrė traumą.

77 min. Trečiasis anglų keitimas – D.Welbecką pakeitė T.Walcottas.

75 min. Anglai vos neįmušė penkto įvarčio. D.Welbecko smūgis blokuotas, nors vartininkas jau nebūtų nieko padaręs.

74 min. ĮVARTIS! NEĮTIKĖTINA – HARRY KANE'UI užteko 1 minutės ir 18 sekundžių su Anglijos rinktinės marškinėliais ir jis įkalė įvartį. R.Sterlingas išmaudė visą lietuvių gynybą, atliko perdavimą ir H.Kane'as įmušė galva.

71 min. H.Kane'as sulaukė debiuto Anglijos rinktinėje – jis žengė į aikštę vietoj kapitono W.Rooney. Aikštėje vietoj J.Hendersono pasirodė R.Barkley.

66 min. Keitimas Lietuvos rinktinėje. Vietoje saugo Tomo Mikuckio aikštėje pasirodė puolėjas Simonas Stankevičius.

65 min. D.Matulevičius atliko tolimą galingą smūgį, tačiau kamuolys skriejo per aukštai.

60 min. Tik įžaidus kamuolį anglai vėl surengė kone identišką ataką ir tik aukštesnių jėgų pagalba lietuviams neteko ketvirtą kartą traukti kamuolio iš tinklo.

59 min. ĮVARTIS! W.Rooney prasiveržė dešiniuoju kraštu ir atliko puikų perdavimą pažeme į baudos aikštelę, kur įkirtęs RAHEEMAS STERLINGAS iš arti sušaudė vartus. G.Arlauskas negalėjo padaryti nieko. Pirmasis R.Sterlingo įvartis žaidžiant Anglijos rinktinėje.

56 min. D.Welbeckas bandydamas išvengti T.Kijansko kojos griuvo, iš toli atrodė, kad tai 11 metrų baudinys, tačiau teisėjas nesuklydo.

54 min. Proga! D.Welbeckas vėl aplenkė visus ir spyrė galingą smūgį iš aštraus kampo, kurį atmušė G.Arlauskis.

53 min. J.Hendersonas pražanga sustabdė S.Mikoliūną. Pastarojo bandymas baudos smūgiu perdauoti kamuolį į baudos aikštelę buvo labai nevykęs.

49 min. GIEDRIUS ARLAUSKIS! Neįtikėtinas lietuvių vartininko žaidimas – atmuštas galingas F.Delpho smūgis ore nestabdant kamuolio.

46 min. Pirmajame kėlinyje Anglijos rinktinė kamuolio kontrolė siekė 62 proc.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Saulius Mikoliūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Saulius Mikoliūnas

45 min. ĮVARTIS! Kampinio  metu W.Rooney gavo kamuolį ant baudos aikštelės kampo, atliko stiprų smūgį link vartų, kur galva jį lietė DANNY WELBECKAS, tačiau kamuolys dar lietė TADĄ KIJANSKĄ. Įvartis greičiausiai bus įskaitytas Lietuvos rinktinės kapitonui – į savo vartus.

43 min. D.Welbeckas su kamuoliu jau buvo prie pat lietuvių vartų, tačiau gynėjas jį sustabdė. Anglas prašė 11 metrų baudinio, tačiau pražangos tikrai nebuvo.

42 min. Labai pavojingą smūgį atliko D.Welbeckas, tačiau kamuolys skriejo virš vartų.

41 min. Pirmąją geltoną kortelę rungtynėse gavo Marius Žaliūkas.

39 min. W.Rooney atliko smūgį tiesiai į vartus, tačiau žemai per vartų vidurį skriejęs kamuolys G.Arlauskiui buvo lengvas kąsnelis.

37 min. Labai pavojinga situacija. Gražią anglų ataką lietuviai nutraukė pražanga kone ant baudos aikštelės linijos. Iki 11 metrų baudinio trūko centimetrų – baudos smūgis tiesiai prieš vartus.

33 min. PROGA! Puiki Lietuvos rinktinės ataka, kurios smaigalyje prie pat vartų atsidūrė D.Matulevičius. Puolėjo bandymas nukreipti V.Andriuškevičiaus kamuolį į vartus buvo nesėkmingas.

32 min. Nuo lietuvių gynėjų toliau atšokusį kamuolį surado L.Bainesas, tačiau pavojingu galėjęs būti krašto gynėjo smūgis skriejo virš vartų.

29 min. Neblogas lietuvių bandymas kairiuoju kraštu, kur toliau pavojų kūrė V.Andriuškevičius. Krašto gynėjų žemą perdavimą išmušė gynėjai.

28 min. Lietuviai surengė vieną retų atakų, tačiau V.Andriuškevičiaus į baudos aikštelę smūgiuotą kamuolį sugavo J.Hartas.

26 min. D.Welbeckas ir toliau žaidė itin pavojingai. Puikiai dešinėje atsidengusiam puolėjui užfiksuota nuošalė.

22 min. Padirbėti teko ir J.Hartui, kuris po S.Mikoliūno aukšto perdavimo į baudos aikštelę pirmas pribėgo prie kamuolio ir jį sugavo ore.

20 min. Pražanga gana toli nuo baudos aikštelės sustabdytas D.Matulevičius. Baudos smūgiu lietuviai perdavė kamuolį į baudos aikštelę, tačiau didesnio pavojaus sukurti nepavyko.

19 min. SKERSINIS! Danny Welbeckas dešinėje vėl išmaudė visą lietuvių gynybą, atliko perdavimą skersai baudos aikštelę, kur W.Rooney smūgis galva atsimušė į virpstą.

16 min. Kampinis buvo neblogas, tačiau baudos aikštelėje lietuvis nepataikė į kamuolį, bandydamas mušti per save.

15 min. Lietuviai surengė ataką ir laimėjo kampinį po V.Andriuškevičiaus bandymo skersuoti kamuolį į baudos aikštelę.

13 min. D.Welbeckas puikiai prasiveržė kairiuoju kraštu, tačiau jį gražiai  be pražangos sustabdė G.Freidgeimas.

12 min. Lietuvos rinktinės gynėjai perdavinėdami kamuolį prarado jį kone savo baudos aikštelėje. Anglai to išnaudoti nesugebėjo.

10 min. Lietuviai atrodė kaip reikiant sutrikę po praleisto įvarčio, niekaip nepavyko bent šiek tiek pavaldyti kamuolį. Anglai uždirbo kampinį.

7 min. ĮVARTIS. Anglija išsiveržė į priekį. Danny Welbeckas atliko smūgį iš dešinės baudos aikštelės pusės, Giedrius Arlauskis kamuolį atmušė, tačiau jam atšokus lietuviai nepastebėjo įkurtusio W.Rooney, kuris įkalė įvartį galva.

5 min. „Wembley“ stadione puikiai girdėti šūksniai „Lietuva, Lietuva!“

4 min. VIRPSTAS! Lietuvių gynyba labai grubiai suklydo, leisdama W.Rooney spurtuoti ir priimti aukštą perdavimą, tačiau anglo smūgis pataikė į virpstą.

3 min. Po K.Chveduko pražangos anglai galėjo kelti baudos smūgį, tačiau perdavimą į baudos aikštelę išmušė mūsų gynėjai.

2 min. Rungtynėms prasidėjus anglai greitai perėmė kamuolį ir surengė ataką kraštu, tačiau J.Herdensonas prarado kamuolį.


Anglijos rinktinės sudėtis: J.Hartas – N.Clyne'as, L.Bainesas, G.Cahillas, P.Jonesas – J.Hendersonas, R.Sterlingas, M.Carrickas, F.Delphas – D.Welbeckas, W.Rooney.

Lietuvos rinktinės sudėtis: G.Arlauskis – T.Kijanskas, M.Žaliūkas, G.Freidgeimas, V.Andriuškevičius – F.Černychas, S.Mikoliūnas, T.Mikuckis, A.Žulpa, K.Chvedukas – D.Matulevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius