Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF Vykdomasis komitetas: Stasys Stankus – atleistas, „Žalgiriui“ – sprigtas

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas ketvirtadienį patvirtino, jog 2016 metų A lygos čempionate dalyvaus 8 komandos. Tarp jų bus ir Jonavos „Lietava", kuriai suteikta LFF varžybų nuostatuose numatyta išimtis.
LFF Vykdomasis komitetas imasi permainų
LFF Vykdomasis komitetas imasi permainų

Tai buvo esminis posėdžio klausimas, tačiau Vykdomasis komitetas ketvirtadienį priėmė ir daugiau sprendimų.

Pavadinimų pakeitimai

II lygoje rungtyniavusiam Vilniaus „TAIP„ klubui leisti pakeisti pavadinimą į Vilniaus „Vytis“, o I lygoje žaidusiai Alytaus „Auskai“ – į „Dzūkijos futbolo klubas (DFK) Dainava“.

Svarstytas ir gautas Vilniaus „Žalgirio“ prašymas pakeisti sausio 12 dieną LFF Vykdomojo komiteto sprendimą dėl „Spyrio“ pavadinimo pakeitimo į „Kauno Žalgirį“. LFF nusprendė prašymo netenkinti ir toliau skatins abu klubus siekti taikaus ginčo išsprendimo.

Klaipėdos revanšas

Taip pat priimtas nutarimas, jog 2016 metų LFF II lygos Vakarų zonos pirmenybes vykdys Klaipėdos apskrities futbolo federacija. Priminsime, jog pirmajame naujai išrinkto Vykdomojo komiteto posėdyje LFF buvo nusprendusi organizacinius šių pirmenybių reikalus perleisti Telšių apskrities futbolo federacijai.

15min jau rašė, kad pastaraisiais metais Vakarų zonos pirmenybes pasikeisdami rengė tai Klaipėda, tai Telšiai. Pernai organizaciniais reikalais rūpinosi telšiškiai, tad šiemet estafetė turėjo būti perduota uostamiesčio atstovams. Visgi po pirmojo Vykdomojo komiteto posėdžio LFF generalinis direktorius Nerijus Dunauskas pareiškė, kad čempionatą organizuos Telšių futbolo vadovybė, kurioje pirmuoju smuiku groja jo tėvas Leonas Dunauskas.

Stasio Stankaus karjera baigėsi
 

Ketvirtadienio posėdyje nariams pristatytas ir naujasis techninis direktorius. Juo paskirtas Raimondas Statkevičius, kuris pakeis pastaraisiais metais ypač daug kritikos sulaukusį Stasį Stankų. Apie tai, kad vienu didžiausių šalies futbolo duobkasių vadinamas kaunietis netrukus atsisveikins su LFF prieš keletą dienų 15min prasitarė ir federacijos prezidentas Edvinas Eimontas.

Pasikeitė ir LFF Paramos futbolui fondo tarybos sudėtis. E.Eimontui tapus LFF prezidentu, jis pasitraukė iš tarybos nario pareigų. Likusiai kadencijai tarybos nariu patvirtintas Laurynas Zibolis.

Pakeista ir LFF Nepaprastųjų atvejų komiteto sudėtis – nauju nariu tapo LFF viceprezidentas, Alytaus apskrities futbolo federacijos vadovas Gediminas Daukšys. Komitete taip pat dalyvauja Gediminas Žemaitis, Vidmantas Butkevičius ir LFF prezidentas E.Eimontas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius