Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 04

Vėluojantiems „Powerfight“ turnyras Kaune buvo negailestingas

Savaitgalį Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre įvykęs dvikovinio sporto POWERFIGHT ciklo turnyrų tęsinys tapo savaitgalio aktualija sporto aistruoliams.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Beno Dragūno nuotr.
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Tarp daugumos gerbėjų, negailinčių pagyrų drąsiems Lietuvos kovotojams, atsirado ir besiskundžiančių.

„Atvykau į Kauną iš kito Lietuvos galo vien dėl šio renginio. Prie įėjimo prastovėjau gal pusę valandos vien tam, kam išgirsčiau, jog visi bilietai jau parduoti ir galimybės patekti į vidų neturiu. Tokių ,,laimingųjų“ kaip aš buvo nemažai“, – komentavo į renginį patekusi tik pasinaudojusi atskira organizatorių išimtimi dvikovinio sporto gerbėja.

Lietuvos muaythai sąjungos generalinis sekretorius N. Lukšas į tokius pareiškimus reagavo santūriai ir pateikė diplomatišką atsaką:

„Dabartiniai turnyrai yra tik lengvas ,,apšilimas“ prieš planuojamą didįjį šou. Kol kas ,,Powerfight“ rengiame Žalgirio arenos amfiteatre, kuris talpina ne visus norinčius. Malonu matyti, kad susidomėjusiųjų skaičius su lig kiekvienu turnyru auga ir ateityje dar žadame nustebinti žymiai didesniais mastais. Atsiprašome nepatekusiųjų į renginį ir rekomenduojame kitą kartą bilietus įsigyti iš anksto“,  – komentavo N. Lukšas.

Žiūrovai ,,negavę malonės“ stebėti ,,Powerfight“ pasakoja, kad jie turėjo ir kitą alternatyvą, tačiau to nepadarė. Kaune tuo pačiu metu, vyko panašaus pobūdžio turnyras.

„Džiugu, kad yra dvikovinio sporto pasiekėjų, taip pat organizuojančių panašius renginius. Tai įrodo, kad Lietuvoje šis sportas populiarėja ir suteikia publikai progą  rinktis, taip kiekvienam patenkinant savo lūkesčius. Viliuosi, kad laiko perspektyvoje panašių susibūrimų vis daugės ir  dirbdami kartu pasieksime savo užsibrėžtų tikslų“, – kalbėjo Lietuvos muaythai vyriausiasis treneris Marius Misiūnas.

Įvykusiame ,,Powerfight“ renginyje žiūrovai  mėgavosi net 12 kraują stingdančių kovų, kuriuose susijungė skirtingas kovos  rūšis kultivuojantys sportininkai. Pagal muaythai, MMA ir K1 taisykles kovojantys perspektyviausi Lietuvos talentai ir svečiai iš užsienio stebino kvapą gniaužiančiu ir adrenalino kiekį kraujyje pumpuojančiu reginiu.

Pirmojoje kovoje pagal muaythai taisykles susirungė Marijampolės sporto klubo ,,Remeris“ auklėtinis Ignas Sajatauskas ir Trakų ,,Mustangas“ sportininkas Tomas Strobeika. Saldų pergalės skonį teisėjų sprendimų jautė Tomas Strobeika.

Antrojoje vakaro kovoje teisėjai nusprendė pergalę atiduoti Marijampolės klubo ,,Remeris“ auklėtiniui Sauliui Urbonui, į ringą stojusiam prieš kauniečių palaikomą ,,Titanas“ kovotoją Mykolą Juodeiką.

Pergalė atiteko ir dar vienam Marijampolės ,,Remeris“ sportininkui Rokui Varankai, taip pat išplėšusiam nugalėtojo taurę iš Kauno ,,Titanas“ auklėtinio Manto Karicko.

Įsibėgėjus vakaro kovoms, Trakų ,,Mustango“ kovotojas nokautavo Marijampolės ,,Remeris“ atstovą Marių Mineiką, taip sukeldamas tikrą emocijų bangą visoje arenoje.

Apgindamas sporto klubo ,,Titanas“ garbę, kaunietis Mindaugas Narauskas, nuskynė laurus prieš marijampolietį Lauryną Damidavičių.

Sekdamas kolegos pavyzdžiu, ,,Titano“ atstovas Mindaugas Narauskas savo klubui išplėšė dar vieną pergalę, techniniu nokautu laimėjęs prieš Šakių ,,Ošimas“ atstovą Ernestą Varenkevičių.

Pagal MMA taisykles susigrūmus vilniečiui, sporto klubo ,,Valetudo MMA“ sportininkui Vytautui Beručkai ir Kauno ,,Titanas“ atstovui Ovidijui Jurginui, skausmingu rangos laužimu privertęs priešininką pasiduoti, pergalės skonį jautė vilnietis.

Dar vienos MMA kovos baigčiai taip pat buvo panaudotas skausmingas rankos laužimas, kuris nulėmė Šiaulių ,,Drakono“ klubo kovotojo Luko Plečkaičio laimėjimą. Į ringą jis stojo su Šakių ,,Ošimas“ auklėtiniu Arnoldu Ragažinsku.

Devintojoje vakaro kovoje nugalėtojo taurę, susikovęs su Trakų ,,Mustangas“ atstovu Andriumi Kasovskiu, išplėšė Panevėžio ,,Kovos akadamija“ sportininkas Dainius Džiugas.

Daugiausiai diskusijų sukėlė  ir labiausiai muaythai fanų laukiamos buvo tarptautinės kovos, kuriuose vieni geriausiųjų Lietuvos atstovų, Kauno „Titanas“ sporto klubo nariai surėmė pirštines su garsiais Baltarusijos muaythai profesionalais.

Vakaro super dvikovose šį kartą ne tik vyrai demonstravo savo jėgą. Į ringą stojo ir nei kiek ištverme ir drąsa vyrams nenusileidžiančios dailiosios lyties atstovės. Lietuvė Vaida Masiokaitė nepabūgusi išsūkio mesti net gi pačiai pasaulio muaythai čempionei iš Baltarusijos Alionai Muratovai, deja, pergalės Lietuvai neiškovojo – dvikova buvo sustabdyta, kuomet baltarusė sužalojo lietuvaitę ir ši tęsti kovos nebegalėjo.

Dar vienoje tarptautinėje dvikovoje į ringą įžengė Lietuvos atstovas Jonas Valančius ir sportininkas iš Baltarusijos Timuras Mamedovas. Gausių salės ovacijų ir paraginimo šūksnių palaikomas, Jonas Valančius iškovojo nugalėtojo taurę, taip apgindamas Lietuvos garbę.

Paskutinėje, bet toli gražu ne prasčiausioje vakaro super dvikovoje, pirštines surėmė Europos muaythai čempionas Sigitas Gaižauskas ir dar vienas baltarusis – Baltarusijos čempionas bei „Wako“ Europos kikbokso čempionato prizininkas Pavelas Šelestas. Garsūs titulai neišgasdino profesionalaus Lietuvos muaythai atstovo ir lietuvis įrodė priešininkui savo pranašumą.

Kraują stingdančias kovas stebėjo,  nugalėtojus apdovanojo ir sveikino žymūs Lietuvos sporto, verslo ir teisės atstovai, tarp jų ir Erikas Tamašauskas, Gediminas Juodeika, Julius Čiegis, Merūnas ir Erika Vitulskiai ir kiti. Renginio organizatoriai dėkojo rėmėjams, be kurių šie turnyrai įvykę nebūtų, žaviosioms Kauno Žalgirio šokėjoms, pranešusioms apie kiekvieną raundą ir net sukėlusioms tikrą šou dvikovų ringe  ir, žinoma, ištikimiems muaythai žiūrovams, atėjusiems pažiūrėti POWERFIGHT ciklo turnyrų pradžios.

„Be galo smagu stebėti ne tik kraują stingdančias kovas, tačiau ir susižavėjimo kupiną publiką, palaikančią savo atstovus, sergančią už numylėtus sportininkus ir įsitraukiančią į muaythai karštinę. Džiugu, kad Lietuva jau pasiruošė ir subrendo dvikoviniam sportui“, – renginio įspūdžiais dalinosi K-1 federacijos prezidentas, Lietuvos kovos menų legenda Romualdas Navickas.

Buvusius POWERFIGHT turnyre ir stebėjusius visas kovas iš arti, kviečiame komentaruose pasidalinti savo įspūdžiais, pageidavimais ir pastebėjimais. Renginio organizatoriai žada, kad į žiūrovų norus ir pastebėjimus bus atsižvelgta.

Kitos POWERFIGHT kovos jau ruošiamos, organizatoriai tikslią datą žada paskelbti jau šią savaitę. Norėdami stebėti kraują stingdančias kovas, sekite informaciją spaudoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius