-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 04 27

Žalgiriečių vedama VDU komanda po dvejų metų pertraukos susigrąžino LSKL čempionų titulus

Į Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) olimpą po dvejų metų pertraukos užkopė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) pagrindinės komandos krepšininkai.
VDU krepšininkai
VDU krepšininkai / LSKL

Viena tituluočiausių LSKL komandų pirmadienį Kauno sporto halėje didžiajame finale rezultatu 93:65 (25:13, 22:16, 25:20, 21:16) nugalėjo Lietuvos sporto universiteto (LSU) komandą.

VDU pagrindinei komandai tai jau vienuoliktasis LSKL čempionų titulas. 2013 metais VDU ekipa buvo trečia, o 2014 metais po ilgos pertraukos buvo likę be apdovanojimų.

Tikriausiai ir tai įžiebė VDU krepšininkų pyktį, jog šiemet jie lemiamose rungtynėse kovėsi išties gražiai ir buvo verti pergalės.

VDU ekipa, kurios gretose rungtyniavo net šeši Kauno „Žalgirio“ žaidėjai: Vaidas Kariniauskas, Edgaras Ulanovas, Donatas Tarolis, Simas Sander Vene, Tomas Dimša ir Lukas Lekavičius, greitai susikrovė dviženklę taškų persvarą – 15:4, o į didžiąją pertrauką iškeliavo pirmaudami 18 taškų skirtumu – 47:29.

Po didžiosios pertraukos ambicingojo trenerio Edo Nickaus treniruojami LSU krepšininkai tarsi pabudo ir, sužaidę atkarpą 7:0, priartėjo iki 11 taškų – 36:47. Netrukus pyktelėjo ir VDU aprangą vilkintys žalgiriečiai – pademonstravo kelis įspūdingus dėjimus į krepšį ir vėl atitolo – 59:40. Po trijų kėlinių skirtumas tarp komandų dar labiau išaugo – 72:49 ir paskutinis kėlinys buvo daugiau formalumas.

VDU komandos gretose išsiskyrė Donatas Tarolis, pelnęs 17 taškų (10 atk. kam.), Edgaras Ulanovas ir Donatas Sabeckis prie pergalės pridėjo po 12 taškų, Tomas Dimša – 11, Vaidas Karinauskas – po 10 tšk.

LSU ekipai Justas Nausėda pelnė 13 taškų, Modestas Žaunieriūnas – 10, Taurantas Tamošiūnas – 9, Paulius Malašauskas – 7 tšk.

VDU ekipa akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 49:26.

VDU krepšininkas Edgaras Ulanovas buvo pripažintas naudingiausiu 2014-2015 m. LSKL didžiojo finalo žaidėju.

„Mūsų vaikinai dar jauni, jiems dar trūksta patirties. Šiandien nesužaidėme taip gerai, kad galime. Kita vertus, mūsų jauniems vaikinams kautis prieš „Žalgirio“ krepšininkus, kurie turi Eurolygos patirties, nėra taip paprasta. Antrus metus iš eilės tapome LSKL vicečempionais – tai taip pat geras pasiekimas. Neslėpsiu, turėjau vilčių, kad galime tapti ir čempionais, bet šįkart to padaryti nepavyko“, – kalbėjo LSU treneris Edas Nickus.

Džiugios emocijos liejosi VDU komandos stovykloje. Čempionai šoko pergalės šokį ir mėtė į orą savo trenerį Arūną Juknevičių.

E.Nickus: Mūsų jauniems vaikinams kautis prieš „Žalgirio“ krepšininkus, kurie turi Eurolygos patirties, nėra taip paprasta. 

„Malonu, kad vėl sugrįžome į pergalių kelią. Šiandien čempionėmis tapo abi mūsų ekipos ir tai labai džiugu, tiesiog superdiena. Prieš tai dvejus metus mums nepavyko kautis didžiajame finale, tačiau kantriai sukandę dantis dirbome ir turėjome vilčių, kad greitu metu vėl sugrįšime ant nugalėtojų pakylos. Pagaliau tai įvyko. Dabar galime pasidžiaugti ir ramiau atsikvėpti“, – sakė VDU treneris A. Juknevičius.

VDU pasiekimais pasidžiaugė ir LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

„Tai istorinis įvykis, kad per vienerius metus abi vyrų VDU ekipos – tiek II grupės čempionato, tiek I grupės čempionato – tapo nugalėtojais. Tai įrodo, kad šio universitetas eina teisingu keliu. Malonu, kad didelį dėmesį krepšiniui skiria ir LSU, ir MRU. Juk tiek vaikinų, tiek merginų LSU komandos kovėsi finale ir pasipuošė sidabro medaliais. MRU vaikinams šiemet nepasisekė iškovoti medalių, tačiau tą netektį kompensavo čempionėmis tapusios šio universiteto merginos.

Kelerius metus iš eilės į vaikinų finalinio ketverto varžybas patenka ir bronzos medalius iškovoja ŠU studentai. Turbūt daugelis manė, kad 2014 metų LSKL čempionai MRU vaikinai iškovos medalius, tačiau šiemet jie liko ne apdovanojimų. LSKL čempionatas tuo ir yra įdomus, kad rungtynių baigtis yra nesuspėjama, verda intriguojančios dvikovos“, – kalbėjo LSKL prezidentas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius