-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionate lietuviai taikysis į medalius

Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų laukia svarbiausias šio sezono startas – rugpjūčio 23-26 d. Portugalijos mieste Montemore vyksiantis pasaulio čempionatas. Planetos pirmenybėse dalyvaus beveik tūkstantis baidarių ir kanojų irkluotojų iš 66 valstybių.
Artūras Seja ir Vadimas Korobovas triumfavo pasaulio jaunimo pirmenybėse tą pačią dieną.
Artūras Seja ir Vadimas Korobovas triumfavo pasaulio jaunimo pirmenybėse tą pačią dieną. / bki.lt nuotr.

Vienviečių baidarių 200 metrų varžybose prie favoritų priskiriamas ir Artūras Seja. Lietuvis šiais metais laimėjo medalius visose tarptautinėse varžybose, kuriose dalyvavo.

„Pasaulio čempionate sieksiu laimėti medalį. Norisi ir svarbiausiose metų varžybose užlipti ant prizininkų pakylos, - tvirtina Europos suaugusiųjų ir jaunimo čempionatuose sidabro medalius, o pasaulio jaunimo čempionate auksą iškovojęs A.Seja. – Tačiau bus labai sunku, nes pasaulio čempionate startuos daug lygiaverčių varžovų. Stiprūs varžovai iš Ispanijos, Serbijos, Rusijos, Vengrijos. Svarbiausia – patekti į finalą, o ten viską lemia smulkios detalės. Sportinę formą pavyksta išlaikyti visą sezoną, iškovoti medaliai prideda pasitikėjimo savo jėgomis, todėl ir pasaulio čempionate sieksiu būti tarp geriausių.“

Lietuvai pasaulio pirmenybėse atstovaus dešimt įgulų, iš viso 14 baidarininkų ir kanojininkų.

„Lietuvos rinktinė pastaraisiais metais išaugo, konkurencija didėja, todėl ne visi mūsų šalies lyderiai patenka į pasaulio ar Europos čempionatus, nes vienoje distancijoje valstybei gali atstovauti tik viena įgula. Todėl išplėtėme rinktinę, kad kuo daugiau sportininkų dalyvautų svarbiausiose tarptautinėse varžybose. Keturios mūsų įgulos startuos neolimpinėse distancijose“, - sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius Romas Petrukanecas.

Po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių pakeistos olimpinės distancijos skaudžiai atsiliepė tituluočiausiems Lietuvos atstovams. Europos čempionas ir Europos žaidynių nugalėtojas Henrikas Žustautas dabar varžysis neolimpine tapusioje 200 m vienviečių kanojų rungtyje. H.Žustautas kartu su Ilja Dovydovskiu startuos ir olimpinėje 1000 m dviviečių kanojų distancijoje.

Rio olimpiadoje 200 m nuotolyje bronzos medalius dviviečių varžybose iškovoję Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas persėdo į keturvietę baidarę 500 m nuotolyje. Olimpiniai prizininkai keturvietę irkluoja su broliais Simonu ir Mindaugu Maldoniais.

„Keturvietė baidarė buvo suformuota tik pernai, bet jau patenka į finalus svarbiausiose tarptautinėse varžybose. Tikimės, kad ir pasaulio čempionate keturvietė plauks finale. Keliame tikslus, kad dar bent trys įgulos, startuosiančios olimpinėse distancijose, iškovotų kelialapius į finalus. Tai baidarininkas A. eja, kanojininkas Vadimas Korobovas 1000 m distancijoje ir šiame nuotolyje startuosianti dvivietė baidarė, kurią irkluoja Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas. Pastarieji olimpinėse žaidynėse užėmė 5 vietą ir nuolat būna prie prizininkų pakylos pasaulio bei Europos čempionatuose, todėl tikimės, kad pagaliau „iššaus“ ir iškovos medalius“, - teigia R.Petrukanecas.

Prieš pasaulio čempionatą R.Nekriošius ir A.Olijnikas tris savaites treniruočių stovyklą rengė pasaulio čempionatą organizuojančioje Portugalijoje. Kiti rinktinės baidarininkai ir kanojininkai pasaulio čempionatui rengėsi Lietuvoje.

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionate:

  • 200 m distancija:

Arturas Seja – vienviečių baidarių varžybos
Henrikas Žustautas – vienviečių kanojų varžybos
Rūta Dagytė – vienviečių kanojų varžybos
Edvinas Ramanauskas ir Ignas Navakauskas – dviviečių baidarių varžybos

  • 500 m distancija:

Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas – dviviečių baidarių varžybos
Osvaldas Murza ir Jevgenijus Kuračionokas – dviviečių kanojų varžybos
Edvinas Ramanauskas, Aurimas Lankas, Mindaugas Maldonis ir Simonas Maldonis – keturviečių baidarių varžybos

  • 1000 m distancija:

Vadimas Korobovas – vienviečių kanojų varžybos
Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas – dviviečių baidarių varžybos
Henrikas Žustautas ir Ilja Dovydovskis – dviviečių kanojų varžybos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius