Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdininkai nesusitaria, kas turi kuopti Pilvelių šiukšles Totorių gatvėje

Visos atsakingos institucijos Lietuvoje žino, kad Vilniuje, prie Totorių gatvės 7 namo, kuriame du butai priklauso Pilvelių šeimai, guli didžiulės krūvos šiukšlių, po kurias, kaip 15min.lt pasakojo vietos gyventojai, šmirinėja žiurkės. Tačiau nė viena iš tų institucijų nepateikė atsakymo, ar teritorija bus išvalyta.
Aplink Pilvelių šeimos butus Totorių gatvėje dabar sukasi žiurkės
Aplink Pilvelių šeimos butus Totorių gatvėje dabar sukasi žiurkės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min.lt jau aprašė Pilvelių šeimai priklausančius butus sostinės Totorių gatvėje, kurie primena ne gyvenamas patalpas, bet irštvą, aplink kurią susikaupusios krūvos šiukšlių. Kad jas reikia išvalyti, sutaria visi, tačiau kol kas daug laiko skiriama tik susirašinėjimui apie problemą, bet ne jos sprendimui.

Įpareigojo tvarkytis savivaldybę

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas Aplinkos ministeriją informavo, kad balandžio pabaigoje atliko patikrinimą Totorių g. 7, Vilniuje.

„Pareigūnams nepavyko nustatyti statybinių atliekų savininko, todėl jos buvo pripažintos bešeimininkėmis. Jeigu atliekos pripažįstamos bešeimininkėmis, už jų sutvarkymą yra atsakinga savivaldybė.

Vilniaus RAAD Vilniaus miesto agentūra įpareigojo Vilniaus m. savivaldybę sutvarkyti šias bešeimininkes atliekas ir apie jų sutvarkymą informuoti agentūrą. Kol kas jokios informacijos apie tai agentūra nėra gavusi“, – rašoma Aplinkos ministerijos atsakyme 15min.lt.

Tačiau Vilniaus miesto savivaldybė žino, kam priklauso šiukšlės, todėl kuopti jų nesiruošia.

Savivaldybei priminė statybas

Vilniaus savivaldybė žino, kad prie Totorių gatvės 7 numeriu pažymėto namo guli krūvos statybinių šiukšlių.

„Daugiabučio namo Totorių g. 7 apžiūros, 2014 metų spalio mėnesį, nuotraukose yra užfiksuota, kad prie daugiabučio namo Totorių g. 7, vidinio kiemo pastato dalyje, kurioje yra pradėti vykdyti statybos/rekonstrukcijos darbai, yra sudėtos statybos medžiagos – jau naudotos čerpės. Manome, kad minėtos čerpės yra nuimtos nuo daugiabučio namo Totorių g. 7 stogo“, – 15min.lt rašo Stasė Kvederienė, Vilniaus savivaldybės Būsto renovavimo skyriaus vedėja.

Savivaldybė 2014 metais nustatė, kad yra pradėti vykdyti pastato statybos/rekonstrukcijos darbai. Prieš kelias savaites, kai ten lankėsi 15min.lt, jokių statybos ar rekonstrukcijos ženklų matyti nebuvo, tik per daugiau nei 10 metų apgriuvęs namas, daug aplinkui besimėtančių senų plytų, čerpių, įvairių buitinių atliekų.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Toks vaizdas savivaldybei priminė statybas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Toks vaizdas savivaldybei priminė statybas

Tačiau savivaldybė kreipėsi į namą administruojantį „Senamiesčio ūkį“, kuris informavo, kad neturi informacijos, kad buvo parengtas ir derintas projektas dėl pastato Totorių g. 7 (7 ir 8 patalpų) rekonstrukcijos, taip pat neturi informacijos, kad būtų išduotas statybos leidimas minėtų patalpų rekonstrukcijai. 

Savivaldybės duomenimis, joks leidimas nuo 2002 metų šių patalpų rekonstrukcijai ar statyboms nėra išduotas. Dėl to savivaldybė apie galimai be statybą leidžiančio dokumento atliktus statybos darbus informavo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekciją.

Pastaroji, kaip jau rašė portalas, yra tik simboliškai aptvėrusi namo rūsį.

Tvarkytis lieps „Senamiesčio būstui“

S.Kvederienė laiške 15min.lt rašo, kad pastatų techninę priežiūrą privalo organizuoti „Senamiesčio ūkis“.

„Pastato techninis prižiūrėtojas, atlikdamas konkretaus pastato techninę priežiūrą, privalo vykdyti organizacines ir technines priemones pastato techninei būklei palaikyti, kad būtų užtikrinti teisės aktuose nustatyti esminiai statinių reikalavimai per ekonomiškai pagrįstą pastato naudojimo trukmę“, – rašo ji.

Artimiausiu metu savivaldybė ketina patikrinti, kaip yra vykdoma techninė Totorių gatvės 7 namo apžiūra, ir surašyti techninės priežiūros patikrinimo aktą, kuriame bus pateikti reikalavimai dėl nustatytų pastato defektų likvidavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius