Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamaskvės teismas ūkininkui uždraudė naudoti savo sukurtą valiutą – kolionus

Pamaskvės Jegorevskio apygardos teismas liepos 1 d. uždraudė pinigų pakaitalo, pavadinto kolionais, naudojimą ir gamybą. Kolionus į apyvartą išleido vietos ūkininkas Michailas Šliapnikovas, kuris dirbtinę valiutą naudojo atsiskaitymams su savo pirkėjais. Teismo sprendimas buvo priimtas svarstant prokuratūros ieškinį, rašo naujienų svetainė newsru.com.
Kolionų banknotai
Kolionų banknotai / egorievsk.tv nuotrauka

Teismas savo nuosprendyje paminėjo, kad ūkininkas šią valiutą išleido vienašališkai ir nesuderinęs savo veiksmų su valstybe, todėl kolionai yra nelegalūs, o jų gamyba ir naudojimas privalo būti nedelsiant nutraukti.

Pats kaltinamasis aiškino, kad naujuosius pinigus išleido norėdamas pagerinti gyvenimo kokybę gimtajame Kolijanovo kaime.

„Kolionai, esantys pinigų pakaitalu, kelia grėsmę vieningai Rusijos Federacijos mokėjimo sistemai ir valstybiniam pinigų emisijos monopoliui. Ekonominės krizės akivaizdoje jie taip pat klaidina gyventojus“, – rašoma teismo nuosprendyje.

Pats kaltinamasis aiškino, kad naujuosius pinigus išleido norėdamas pagerinti gyvenimo kokybę gimtajame Kolijanovo kaime.

Ūkininko teigimu, vienas kolionas yra lygus 50 rusiškų rublių.

Teigiama, kad kolionai nėra keičiami į rublius, o pirkti šiuos naujus pinigus jis nieko neverčia. Be to, sąskaitas vyras teigia išrašinėjantis vien tik rubliais.

„Man tai nėra nemalonu. Tik įdomu, juokinga ir netikėta. Jeigu juos (kolionus) pripažįsta kaip grėsmę valstybei, vadinasi, kad vienas ūkininkas sugriovė Rusijos ekonomiką? Tuomet ant ko ji laikosi?“, – retoriškai klausė ūkininkas.

M.Šliapnikovas jau anksčiau pagarsėjo savo ekscentrišku elgesiu. Pavyzdžiui, į savo valdas jis uždraudė atvykti valdininkams, nesutikusiems parodyti pažymos iš psichiatro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius