Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chaosas Tailando aviacijoje jaukia „Small Planet Airlines“ planus

Tarptautinė civilinės aviacijos organizacija (ICAO), atlikusi auditą Tailando civilinės aviacijos departamente, pranešė, kad jai nerimą kelia departamento darbas – neaišku, ar jis užtikrina aviacijos saugumą. Dėl to organizacija gali sumažinti Tailando reitingą, o tai smarkiai suvaržytų visą šalies aviaciją. Tai yra prastos naujienos ne tik nuo turizmo priklausančiai Tailando ekonomikai, bet ir lietuviško kapitalo oro bendrovei „Small Planet Airlines“, ką tik įsteigusiai ten bendrovę.
„Small Planet Airlines“ pristatymas
„Small Planet Airlines“ pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pernai „Small Planet Airlines“ Tailande įkūrė bendrovę, kuri jau rudenį turėjo pradėti skraidinti keleivius iš Kinijos ir Pietų Korėjos į Tailandą. Apie tai 15min.lt su bendrovės vadovu Vytautu Kaikariu kalbėjosi sausio pabaigoje.

Tačiau dabar, praėjus keliems mėnesiams, V.Kaikario balse optimizmo mažiau – bendrovė nežino, ar planus pavyks paversti realybe taip greitai, kaip tikėjosi.

„Sunkiai, – paklaustas, kaip sekasi Tailande, 15min.lt sakė V.Kaikaris. – Tailande viskas vyksta gerokai lėčiau visiškai dėl nuo mūsų nepriklausančių priežasčių.“

Nepalankios audito išvados

Kovą  ICAO paskelbė Tailandui nepalankias išvadas – organizacijai nerimą kėlė aviacijos personalo mokymai, įvairios licencijos ir sertifikatai.

Organizacija pabrėžė, kad atliko ne konkrečių avialinijų auditą, tačiau patikrino Tailando civilinės aviacijos departamento veiklą ir nustatė, kad jis dirba aplaidžiai. ICAO pranešė, kad svarstys, ar mažinti Tailando reitingą, tai yra, perkelti šalį iš 1 į 2 kategoriją.

„Labai svarbu turėti omenyje, kad šio audito tikslas yra ištirti sritis, kuriose ICAO narė neatitinka tarptautinių standartų. Tai yra labai svarbu, nes pastaruoju metu aviacijos industrija auga, didėja orlaivių parkas, o taip pat ir keleivių skaičius“, – savo išvadose rašė organizacija.

Tailando reitingo sumažinimas lemtų, kad JAV ir Europos Sajungos aviacijos saugumo organizacijos taip pat atsižvelgtų į saugumo situaciją Tailando aviacijoje ir veikiausiai smarkiai aptirpdytų  šalies avialinijų sparnus.

Sprendimą ICAO turėtų paskelbti birželį, tačiau kai kurios valstybės jau dabar taiko apribojimus Tailandui. Dėl tokios situacijos V.Kaikaris yra priverstas laukti.

Tiki laiminga pabaiga

„Mes galvojame, nors sprendimas nepriimtas dar, kad žiemą, kaip planavome, nestartuosime, o atidėsime pradžią. Dabar sprendžiame klausimą, ar verta skubėti, jeigu po to, pavyzdžiui, kokie kinai neduos leidimų įskristi į Kiniją. Tai gal neverta dabar gaišti tiek laiko, gauti licenciją, registruoti lėktuvus ir vėliau neturėti galimybės su tais lėktuvais niekur skristi. Gal reikia truputį palaukti“, – svarsto V.Kaikaris.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vytautas Kaikaris
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vytautas Kaikaris

Šių metų žiemos sezoną „Small Planet Airlines“ Tailande įkurta bendrovė turėjo pradėti skrydžius į Kiniją ir Pietų Korėją. Tačiau dabar neaišku, ar pavyks planus įgyvendinti taip greitai.

Aviacija Tailande dabar yra probleminė sritis – prižiūrinti organizacija veikia blogai. Taigi visos vietinės žemų kainų avialinijos cypia iš skausmo dėl apribojimų į jų pagrindines rinkas, – pasakojo V.Kaikaris.

„Tailandas turbūt dėl to sužlugtų – ekonomika yra pastatyta ant turizmo. Ir tai nėra utopija. Aviacija Tailande dabar yra probleminė sritis – prižiūrinti organizacija veikia blogai. Taigi visos vietinės žemų kainų avialinijos cypia iš skausmo dėl apribojimų į jų pagrindines rinkas“, – sakė V.Kaikaris.

Pasak jo, Tailande daugiausia pinigų išleidžia kinai, japonai ir korėjiečiai, todėl Tailando aviacijos reitingo sumažinimas padarytų labai didelę įtaką Tailando ūkiui. Tačiau V.Kaikaris tiki laiminga pabaiga.

„Aišku, aš netikiu, kad Tailandas, priklausomas nuo turizmo, galėtų sau leisti nesėkmę. Jie dabar ten turėtų dirbti išsijuosę, nes šalis yra turtinga, akivaizdu, kad bus susiimta ir nukreiptos didelės lėšos, kad tą sutvarkytų“, – pasakojo „Small Planet Airlines“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius