-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

17 kg atsikratęs modelis Justina Čėsnaitė-Jarutė: „Dusdavau lipdama į penktą aukštą“

„Kaip atsikratyti nereikalingų kilogramų?“ – klausimas, skambantis ne vienos moters galvoje. Laimė, nemažai jų atrado gražios figūros formulę: reguliarus bėgimas ir subalansuota mityba. Žinoma, tai kainuoja daug valios ir pastangų, bet rezultatas jų vertas. Realūs pavyzdžiai kalba patys už save – moterys numeta dešimtis kilogramų.
Justina Čėsnaitė
Justina Čėsnaitė / Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr./Justina Čėsnaitė
Asmeninio albumo nuotr./Justina Čėsnaitė

Puikus pavyzdys – tinklaraščio „Ona būk plona“ autorė Justina Čėsnaitė-Jarutė. Vos per pusę metų ji atsikratė net 17 kg ir dabar, dalindamasi savo sėkmės istorija bei patarimais, pokyčiams įkvepia tūkstančius moterų.

„Numetusi svorį pajutau tarsi sunki ir nereikalinga kuprinė būtų nukritusi nuo pečių. Pradėjau vėl kvėpuoti, džiaugtis savimi ir aplinka, – sako Justina ir pripažįsta, kad pagrindinė šių pasikeitimų priežastis buvo troškimas jaustis sveikai ir nevaržomai savo pačios svorio. – Kai suvokiau, kad kasdien kažką skauda, dūstu lipdama laiptais į penktą aukštą, kai į žieminį paltą nebetilpau per žastą (ir tikrai ne dėl raumeningo bicepso), nutariau, kad teks keliauti nepatogiausiu, bet teisingiausiu keliu. Kitą dieną pravėriau sporto klubo duris bei kardinaliai pakeičiau mitybą.“

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Justina Česnaitė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Justina Česnaitė

Justinos teigimu, būtent bėgimas jai labiausiai padėjo mesti svorį: „Bėgimas yra raktas į sėkmę, o  riebaliukus tirpdo tik ištvermės pratimai. Be abejo, galima minti dviratį ar slides salėje, tačiau bėgimas, mano nuomone, iš jų yra maloniausias užsiėmimas.“

Kiekvieno žmogaus fizinis pasirengimas yra skirtingas, todėl mergina pataria treniruočių intensyvumą pasirinkti pagal savo galimybes, nes tik taip įmanoma įsitraukti ir pajusti malonumą.

„Iš pradžių treneris bėgti neleido, kadangi buvau stipriai apleidusi kūną ir širdis dar nebuvo pasiruošusi intensyviam judėjimui. Pradžioje kas antrą dieną sparčiu žingsniu eidavau bent pusantros valandos, o kai pajaučiau, kad galiu bėgti ristele, progresas šoktelėjo viršun. Atradau bėgiojimą gryname ore. Didžiausias malonumas, kai vėjas glosto prakaito lašus, o kojos pačios neša. Visada siūlau pradėti nuo trijų kilometrų. Lengvai, labai lėtai ir nedūstant, – sako Justina. – Jei salėje apsilankote tris kartus per savaitę, nebėgiojate ir ne itin prakaituojate, nesistebėkite, kad nematote ryškių pokyčių – jų gali ir nebūti. Svarbiausia išlikti sąžiningai prieš save, nemeluoti sau ir nemanipuliuoti savimi. Jei reikia – galima net supykti ant savęs.“

Asmeninio albumo nuotr./Justina Čėsnaitė anksčiau ir dabar
Asmeninio albumo nuotr./Justina Čėsnaitė anksčiau ir dabar

Profesionali lengvosios atletikos trenerė Jūratė Strumskytė-Razgūnė dalijasi patarimais, kurie padės kiekvienai sėkmingai lieknėti ir dailinti kūno formas.

1.    Pradėkite nuo bėgimo. „Siekiant mesti svorį, bėgioti reikia lėtai, bėgant pamažu maždaug po 20-25 min. organizmas pradeda deginti riebalus. Nesportuojančiam asmeniui pradžioje reikia bėgioti nedideliais atstumais, tačiau jei labai sunku, jaučiamas dusulys, galima bėgimą kaitalioti su greitu ėjimu. Jeigu įtraukiami ir bendrieji fiziniai pratimai atitinkamoms kūno vietoms – kūnas bus tiesiog tobulas“, – sako trenerė ir atkreipia dėmesį, kad siekiant pastebimų rezultatų, reikėtų bėgioti 3-4 kartus per savaitę, po 1-1,5 val.

2.    Nepamirškite sveikos mitybos. Pasak specialistės, būtina teisingai ir reguliariai maitintis. „Pusryčiai, pietūs, vakarienė ir kuo mažiau užkandžių. Porcijos turi būti saikingo dydžio, nuo stalo reikia pakilti dar nepajutus sotumo. Rekomenduoju per dieną nekartoti to paties produkto. Jeigu ryte jau suvalgėte sumuštinį, vakare sriubą turėsite valgyti be duonos. Jeigu žinote, kad vakare laukia gimtadienio tortas, tai iki pat vakaro nevalgykite jokių saldainių ar bandelių. Šis patarimas skirtas ne mėnesiui, ne pusmečiui, o visam laikui, nes dieta, badavimas ir iškrovos yra neefektyvu bei laikina“, – teigia trenerė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nepaprasta Rasos Makauskaitės istorija: per metus numetė 60 kg, išsiskyrė su vyru ir pamilo arabą

Panevėžietės Viktorijos iššūkis: atsikratyti 20 kg, dalyvauti „Bikini Fitness“ ir padėti palūžusiai sesei

Visos moterys, norinčios išgirsti dar daugiau profesionalių patarimų ir išmokti taisyklingai mankštintis, gali prisijungti prie nemokamų grupinių „Nike + bėgimo klubo“ treniruočių, vykstančių kiekvieną antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį, 19 val., Vilniaus Vingio parke.

Trečiadieniai skirti tik moterims. Pasak trenerės, tai ne tik padės žingsnelis po žingsnelio artėti prie užsibrėžtų tikslų metant svorį, bet ir pajusti judėjimo teikiamą malonumą.

Rugpjūčio 22 d. bėgimą pamilusios ir savo jėgas norinčios išbandyti moterys susitiks naktiniame „Nike“ moterų bėgime. Tai nėra varžybos, kuriose svarbu nugalėti – čia kiekviena gerina savo asmeninį rekordą, susipažįsta su kitomis bėgimo entuziastėmis bei dalijasi patirtimi. Tai ypatinga ir tik moterims skirta šventė, kurios esmė – pakili nuotaika, malonumas ir motyvacijos dozė, dovanojama viena kitai. Daugiau informacijos apie naktinį moterų bėgimą galima rasti internetinėje svetainėje: www.sheruns.lt

Bėgiojimas ir subalansuota mityba – sveikatos bei grožio garantas. Šio elementaraus recepto veiksmingumą patvirtina tikros moterų istorijos. Šios moterys, įveikusios savo didžiausią priešą – antsvorį, dabar mėgaujasi pilnaverčiu gyvenimu, gera sveikata ir judėjimo laisve, o kaskart žvelgdamos į veidrodį mato ne tik dailias kūno linijas, bet ir stiprią asmenybę. Moterų kūno pokyčiai kalba patys už save.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius