-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsiausius modelius Kanuose puošė ir lietuvė – grimo dailininkė Vaida Venckutė

„Tai visiškai kitas pasaulis, tviskantis, spindintis, žaižaruojantis...“ – sako iš Kanų šią savaitę grįžusi grožio ir estetikos namų „WonderTime“ įkūrėja, grimo dailininkė Vaida Venckutė. Kanų kino festivalyje lietuvė kūrė makiažą garsiausiems pasaulio modeliams, kurie demonstravo milijoną eurų kainuojančius kompanijos „De Grisogono“ dirbinius.
Ieva Šeškute, Aiste Krikstoponyte, Anastasia Galkova
Ieva Šeškute, Aiste Krikstoponyte, Anastasia Galkova / Asmeninio albumo nuotr.

Vaida į Kanus antrą kartą važiavo pakviesta „de Grisogono“ ambasadorės Ditės Antanaitytės. Lietuvės grimo dailininkės kėdėje sėdėjo ir vakare susirinkusioms kino pasaulio garsenybėms dainavusi operos žvaigždė Natascha Petrinsky. 

Kino ir pramogų pasaulio žvaigždžių pamėgtame Kanų viešbutyje „Du Cap-Eden-Rock“ į „De Grisogono“ surengtą vakarėlį susirinkusi garsių aktorių ir muzikos atlikėjų grietinėlė šiais metais ant podiumo pamatė glamūrinio pasaulio deives. Grimą joms kūrė grimo dailininkė iš Lietuvos. 

Modeliai, demonstravę brangius papuošalus, pasirodė esančios linksmos ir paprastos merginos. Kiek daugiau įtampos Vaidai sukėlė jos kėdėje atsidūrusi operos solistė austrė Natascha Petrinsky. „Ji turėjo mažai laiko, norėjo ryškaus makiažo. Kiekvieną atsargų mano potėpį ji paragindavo dažyti ryškiau. Iki repeticijos grimuoti nebaigėme, maniau, ji tikrai daugiau neateis, grimo nebaigsime, tačiau atėjo, keletą kartų atsiprašė, o vėliau ilgai dėkojo.“

Asmeninio albumo nuotr./Akimirka festivalio užkulisiuose
Asmeninio albumo nuotr./Akimirka festivalio užkulisiuose

Vaida tikina, kad pasaulio garsenybių paprastumas – tiesiog stulbinantis. Tai ji patyrė baigiamajame „De Grisogono“ vakarėlyje, kai populiaraus serialo „Kalėjimo bėgliai“ žvaigždė, aktorius Amoury Nolasco be ceremonijų pakštelėjo Vaidai į skruostą. Ir kai filmo „Pianistas“ žvaigždė Adrienas Brody, linktelėjo imdamas taurę šampano. 

„Nenoriu lyginti, tačiau Lietuvoje dažnai pasijauti it amatininkas, aptarnaujantis personalas, o Kanuose, su visa makiažo meistrų ir plaukų stilistų komanda iš Londono, jautėmės tikrais kūrėjais“, – sako Vaida ir džiaugiasi, kad antraisiais metais su kolegomis iš Londono darbas ėjosi dar sklandžiau.

„Trys dienos, kurias praleidau Kanuose, man atrodė lyg dvi savaitės, sužinojau, išmokau tiek daug naujo“, – tikina grimo dailininkė ir priduria supratusi, kad savo žiniomis ji privalo dalintis. Šiais metais Vaida baigia andragogų – suaugusiųjų mokymo – studijas ir ruošiasi mokyti kitus grimo paslapčių. 

Asmeninio albumo nuotr./Akimirka festivalio užkulisiuose
Asmeninio albumo nuotr./Akimirka festivalio užkulisiuose

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius