Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilnių atskridusi švedų superžvaigždė Loreen dėmesio nesitikėjo: „Būčiau bent pasidažiusi!“

Šio penktadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje koncertuosianti švedų žvaigždė, 2012-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtoja Loreen penktadienio rytą atskrido į Lietuvą. Pirmąkart mūsų šalyje besilankančios atlikėjos lėktuvas nusileido Vilniaus oro uoste.
Loreen
Loreen / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į sostinę Loreen atskrido iš Švedijos, skrido per Suomiją, Helsinkį. Loreen lėktuvas Vilniuje nusileido prieš vidudienį, iš čia dainininkė pajudėjo Kauno link. Jau penktadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje dainininkė pirmąkart koncertuos Lietuvos publikai, iš Lietuvos išvyks po koncerto.

Tiesą sakant, Vilniaus oro uoste Loreen pasirodė visai ne kaip žvaigždė, o kaip eilinė keleivė. Garsenybę išdavė tik ekscentriškas aprangos stilius ir jos pagalbininkai, paskui stūmę dalį aparatūros, atlikėjos lagaminus. 

Atvykusi į Vilnių Loreen spinduliavo gera nuotaika, nesiliovė šypsotis ir maloniai bendravo su žiniasklaidos atstovais. „Ei, kodėl nesakėte, kad čia būsite? Būčiau pasidažiusi!“ – juokėsi ji vos pamačiusi žurnalistus. Akivaizdu: atvykti ji norėjo nepastebėta. 

„Lietuvoje aš pirmąkart, todėl labai daug tikiuosi pati iš savęs. Tikiuosi publikai dovanoti puikų ir dramatišką šou“, – žadėjo dainininkė. Juokavo, kad gerbėjų laukia siurprizas – neva per dainą „Euphoria“ šoks į minią.

VIDEO: Švedijos superžvaigždė Loreen atskrido į Vilnių

Paklausta, ar jos nenervina tai, kad mūsų šalyje ji vis dar geriausiai žinoma tik dėl „Eurovizijos“, Loreen atsakė nesibodinti šios etiketės: „Tai graži etiketė, kurią noriu pasilaikyti visam gyvenimui. Tol, kol žmonės klausysis naujos mano muzikos, tegul ta etiketė lieka.“

Nors Loreen jau spėjo išklausyti kelias šių metų eurovizines dainas, Lietuvos atstovų konkurse Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės kūrinio „This Time“ dar negirdėjo – pirmąkart išgirs šįvakar, prieš pat savo koncertą. Vaidas jį „apšildys“, taigi scenoje kartu atliks ir eurovizinę dainą. 

Išgirsti lietuvišką eurovizinę dainą Loreen nori. „Nesvarbu, daina laimi ar ne, jei ji įsimena, jei yra gera, tada ji gera“, – tarsi užbėgdama už akių sakė. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Loreen
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Loreen

Geidžiama ir po „Eurovizijos“

Derybos su marokiečių berberų kilmės Švedijos dainininke bei prodiusere Lorina Zineb Nora Talavi, arba visiems žinoma tiesiog Loreen, dėl koncerto Lietuvoje truko beveik metus.

Visame pasaulyje Loreen išgarsėjo 2012 metais, kai Azerbaidžano sostinėje Baku vykusiame „Eurovizijos“ dainų konkurse sukėlė tikrą euforiją su savo daina „Euphoria“. Net 18 šalių žiūrovai skyrė aukščiausią įvertinimą ir dainininkė „Euroviziją“ laimėjo beveik be konkurencijos.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Loreen atvyko į Vilnių
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Loreen atvyko į Vilnių

Loreen neabejotinai tapo dar viena „Eurovizijos“ išgarsinta pasauline žvaigžde, kuri sulaukė „MTV Europe Music Awards“, „World Music Awards“, „Grammis“ ir kitų prestižinių apdovanojimų bei nominacijų.

Pernai Loreen gavo tris „Rockbjörnen“ ir penkias „World Music Awards“ nominacijas, centriniame Almatos stadione Kazachstane dalyvavo „Eurasian Music Awards“, kovoje už vaikų teises Niujorke gavo „World's Children's Prize“, pasisakė už samių kultūrą, festivalio „Slavianski Bazaar“ metu Baltarusijoje susitiko su garsiu politiniu kaliniu Alesiu Bialiatskiu, koncertavo Šveicarijoje, Suomijoje, bendradarbiauja su Kanados dainininke Kiesza, o Liuksemburgo kazino, vykusiame „Eurovision Gala Night“ paskelbė, kad netrukus dienos šviesą išvys naujas jos albumas, kuris vadinsis „Paperlights“.

VIDEO: Loreen - We Got The Power [OFFICIAL]
VIDEO: Loreen - Heal [OFFICIAL]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius