Šį receptą S.Nainė rado internete, susidomėjo ir nusprendė pabandyti. Šokoladukus pagaminti pasirodė lengva ir paprasta, rezultatai nenuvylė – labai skanu! Taigi išbandytu receptu Simona pasidalijo ir su gerbėjais, idant šie patys pabandytų.
S.Nainės siūlomas „Bounty“ šokoladukų receptas:
Jums reikės:
Kokosų drožlės 300 g
Sutirštintas saldus pienas 270 g (kondensuotas pienas)
Cukraus pudra 100 g
Sviestas 30 g
Juodasis šokoladas 300 g
Plokščią padėklą ar kitokį indą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišykite kokoso drožles, saldintą sutirštintą pieną, cukraus pudrą ir išlydytą atvėsusį sviestą. Masė turi būti lipni ir drėgna. Drėgnais delnais suformuokite pailgus maždaug 5–7 cm ilgio ritinėlius (batonėlius). Sudėkite ant padėklo ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite 1 valandą, kol ritinėliai taps pakankamai tvirti. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, suberkite į dubenį ir ištirpinkite ant „garų vonelės“. Iš šaldytuvo išimtus kokosinius ritinėlius įmerkite į šokoladą taip, kad visas pasidengtų šokoladu. Perkelkite atgal ant kepimo popieriaus ir vėl laikykite šaldytuve apie 30 minučių, kol sustings. Skanaus!