-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teisme teisybės ieškojęs Soliaris baudos neišvengė, bet „Alfa Romeo“ konfiskuotas nebus

Trečiadienio popietę Vilniaus miesto apylinkės teisme priimtas nutarimas atlikėjo Algimanto Minalgos-Soliario apeliacinėje byloje.
Algimantas Minalga-Soliaris
Algimantas Minalga-Soliaris / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Trečiadienio popietę išgirsti teismo nutarimo Soliaris neatvyko. Teisėjas Marijus Kursevičius paskelbė, kad administracinio teisės pažeidimo byloje atlikėjas pripažintas kaltu – jam paskirta 1390 eurų bauda be automobilio „Alfa Romeo“ konfiskavimo. Nutarimas per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas Vilniaus miesto apygardos teismui.

Prieš kurį laiką Vilniaus apygardos teismas patenkino atlikėjo apeliaciją dėl pirminio teismo nutarimo ir grąžino bylą Vilniaus apylinkės teismui, kad šis ją nagrinėtų iš naujo. Įdomu tai, kad  teisybės ieškantis Soliaris į bylos nagrinėjimą pats neatvyko, todėl praėjusiame posėdyje liudijo jo draugė Audra Endzinaitė.

Mergina negalėjo teisėjui paaiškinti, kodėl jos vaiko tėvas pats nedalyvauja teisme, tačiau papasakojo, kad konfiskuotas automobilis priklauso jai: mergina jį įsigijo išsimokėtinai, todėl nenorėjo, kad šis būtų konfiskuotas dėl Soliario veiksmų – anot jos, atlikėjas automobilį buvo pasiėmęs neatsiklausęs.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Audra Endzinaitė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Audra Endzinaitė

Pirminis sprendimas – maksimali bauda

Žmonės.lt primena skaitytojams, kad Soliarį į teismo suolą atvedusi istorija prasidėjo dar vasarą. Jam buvo pateikti kaltinimai, kad rugpjūčio 4-ąją Stepono Batoro gatvėje vairavo automobilį „Alfa Romeo“, nors neturėjo tam teisės. Be to, jis atsisakė pasitikrinti blaivumą ir sukėlė įtarimų pareigūnams, kad yra neblaivus.

Spalį Vilniaus apylinkės teismas atlikėją pripažino kaltu ir paskyrė jam 4800 litų baudą bei konfiskavo automobilį „Alfa Romeo“.

Skirdamas administracinę nuobaudą A.Minalgai-Soliariui, teismas lengvinančių aplinkybių nenustatė. Jo atsakomybę sunkino tai, kad pažeidėjas ne kartą baustas administracine tvarka, taip pat ir už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, turi galiojančių nuobaudų. 

A.Minalga-Soliaris pasinaudojo teise apskųsti pirminį teismo sprendimą, Vilniaus apygardos teismas apeliaciją tenkino ir grąžino Vilniaus apylinkės teismui bylą nagrinėti iš naujo.

Tikino esąs nekaltas

Žmonės.lt atlikėjas anksčiau pateikė savo įvykių versiją: tikino esąs nekaltas.

„Stovėjau aikštelėje kartu su draugais, kai prie mūsų privažiavo policijos pareigūnai. Jie pasakė, kad mes labai greitai pro juos pravažiavome. Pradžioje manęs nekaltino, bet po to sugalvojo, kad vairavau aš. Į alkotesterį nepūčiau – sakiau, kad neprivalau. Juk nesėdėjau prie vairo... Mano draugai buvo išėję į parduotuvę, grįžęs vienas jų sakė, kad yra blaivus ir gali vairuoti. Bet policijos pareigūnai sakė, kad teisme išsiaiškinsime, kas vairavo. Galbūt aš per daug atsikalbinėjau... Policininkai teigė, kad turbūt nebūčiau „įpūtęs“ daug. Jie padarė prielaidą – gal aš neblaivus. Šį kartą tikrai nevairavau. Kai vairuodavau aš, tai ir prisipažindavau“, – pasakojo A.Minalga-Soliaris. 

Kitaip proceso metu pasakojo prieš dainininką liudijęs policijos pareigūnas. Anot liudytojo, prie sustabdyto automobilio „Alfa Romeo“ vairo sėdėjo pats A.Minalga-Soliaris, nuo jo sklido alkoholio kvapas. Pareigūnas patvirtino, kad dainininkas atsisakė pasitikrinti blaivumą. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Algimantas Minalga-Soliaris
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Algimantas Minalga-Soliaris

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius