-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 04 24

Švedų superžvaigždė Loreen eurovizinę dainą „Euphoria“ Kauno scenoje atliko triskart

Penktadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje tvyrojo euforija – pirmąkart Lietuvoje koncertavo švedų superžvaigždė Loreen. Lietuvių derybos dėl koncerto su 2012-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtoja truko beveik metus, bet atlikėjos gerbėjų svajonė išsipildė.
Loreen Kaune
Koncerto akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirkos

Savo ausimis išgirsti dainuojančią Loreen ir pamatyti jos šou Kaune gyvai panoro minia gerbėjų. Visgi pilnos arenos žmonių garsenybė nesurinko: scena pastatyta arenos viduryje, nepaisant to, prie scenos susirinkę gerbėjai judėti galėjo laisvai, o ir laisvų sėdimų vietų netrūko.

Švedų žvaigždė perdėm nesibrangino: pigiausi bilietai į jos koncertą kainavo 17 eurų, tik prabangiausi gerbėjams atsiėjo po 69 eurus.

Prieš Loreen pasirodymą scenoje publika klausėsi koncertą „apšildžiusio“ Vaido Baumilos dainų. Kartu su gyvo garso grupe dainininkas atliko žinomiausius savo kūrinius.  

Penktadienio rytą į Vilnių atskridusi ir iš sostinės į Kauną automobiliu atvykusi Loreen prieš koncertą žadėjo gerbėjams dramatišką pasirodymą. Nemelavo: į sceną įbėgo 21 valandą, su gerbėjais pasisveikino hitu tapusiu kūriniu „We Got The Power“.

VIDEO: Loreen koncerto Kaune akimirkos

Visi susirinkę netruko užsikrėsti Loreen spinduliuojama energija – ir gerbėjai, ir atlikėja nuo pirmų akordų ėmė energingai trypti į taktą. Po dainos Loreen ėmė publiką šnekinti: tikino nekantravusi susitikti ir jei tik galėtų, nuo scenos nenuliptų niekad.

VIDEO: Loreen - We Got The Power [OFFICIAL]

Neilgai trukusi ji uždainavo ir tą dainą, kuri ją išgarsino visame pasaulyje – „Eurovizijoje“ triumfavusią „Euphoria“. Tiesa, pažinti šį kūrinį bent pradžioje gerbėjams buvo sunku: Loreen pristatė naują dainos versiją.

Savo pasirodymo Kaune metu garsenybė suderino viską: ji ir dainavo, ir nesiliovė šokinėti po sceną, ir rodė didelį dėmesį publikai.

Loreen pakerėjo savo kukliu, nuoširdžiu bendravimu – nepamiršo paklausinėti publikos, kaip šioji laikosi, pajuokauti, pasidalinti savo mintimis, pavyzdžiui, apie aistrą. Anot jos, gyvenimas be aistros – bevertis. 

VIDEO: LOREEN - "EUPHORIA" (Official video)

Stebint, kaip Loreen atrodo scenoje, susidarė įspūdis, kad atlikėjai nestinga ir tiesmukiškumo: ji nesibodėdama rėžė, ką galvoja, ir tuo stebino. Pavyzdžiui, tiesiai šviesiai išreiškė nepritarimą tiems, kurie suabejojo tikra meile. „Jūs klystate“, – numojo ranka. 

Savo repertuarą Loreen nusprendė paįvairinti ir svetimomis dainomis. Kaip antai, užtraukė Bob Marley hitą „No Woman No Cry“.

Bet koverių gausa lazdos neperlenkė – ji čia atvažiavo tam, kad gerbėjus supažindintų su savo kūryba. O joje pilna visko: ir dubstep'o, ir elektronikos, ir drum and bass'o, taip pat folk muzikos motyvų ir dar daugiau.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirkos

Tada Loreen pasidomėjo – o ką norėtų išgirsti gerbėjai? Atsakymas, žinoma, nenustebino: aišku, kad ir vėl „Euphoria“, tik tokią, kokią ji dainavo 2012-ųjų „Eurovizijoje“.

„Bet jūs žinote, kad tą dainą turėsite dainuoti patys? Ne todėl, kad ta sukr*šta daina man būtų labai atsibodusi. Tiesiog... Ji – mūsų daina. Mūsų visų. Tai daina, kuri mus jungia“, – žodžių į vatą Loreen nevyniojo.

Publikos pageidavimą garsenybė išpildė: netruko pasigirsti legendinio kūrinio akordai. Nenuvylė ir gerbėjai: paisė Loreen prašymo ir visa gerkle plėšė kartu. 

Su susirinkusiais gerbėjais Loreen atsisveikino po valandos trukmės šou, bet kuklaus „ate“ gerbėjams nebuvo gana – žinoma, jie išsireikalavo, kad atlikėja grįžtų į sceną dar bent vienam kūriniui. Loreen trečiąkart uždainavo „Euphoria“. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirkos

Išgarsino „Eurovizija“

Visame pasaulyje marokiečių berberų kilmės Švedijos dainininkė bei prodiuserė Loreen, kurios tikras vardas – Lorina Zineb Nora Talavi, išgarsėjo 2012 metais, kai su daina „Euphoria“ laimėjo Azerbaidžano sostinėje Baku vykusį „Eurovizijos“ dainų konkursą. Net 18 šalių žiūrovai skyrė aukščiausią įvertinimą ir dainininkė „Euroviziją“ laimėjo beveik be konkurencijos.

Švedai nuo pat pradžių žinojo, kad į „Euroviziją“ išsiuntė žvaigždę – tai parodė vien Loreen rezultatai nacionalinėje atrankoje. Su daina „Euphoria“ Loreen surinko rekordinį žiūrovų (670551) ir komisijos balsų skaičių (114).

Jungtinės Karalystės topų rinkimuose Loreen su „Euphoria“ startavo nuo trečios vietos – ne britų atlikėjai tai pavyko padaryti tik antrą kartą istorijoje. Beje, Jungtinėje Karalystėje jau pirmą savaitę buvo parduotos 62148 singlo „Euphoria“ kopijos.

VIDEO: Loreen - My Heart Is Refusing Me (OFFICIAL)

Pelnė pasaulinę šlovę

Pasirodžiusi „Eurovizijoje“ Loreen sulaukė „MTV Europe Music Awards“, „World Music Awards“, „Grammis“ ir kitų prestižinių apdovanojimų bei nominacijų.

Didelės sėkmės sulaukė ir debiutinis Loreen albumas „Heal“, jau antrą savaitę Švedijoje tapęs platininiu – parduotas 40 tūkstančių tiražu, o tarp topų pateko jos daina „Crying Out Your Name“.

Vėliau su Icona Pop, Rihanna ir Robyn dirbančiais prodiuseriu Patrik Berger bei dainų kūrėju Ester Dean ji išleido dainą „We Got the Power“.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirkos

Loreen graibstoma daugelyje pasaulio šalių, dalyvauja įvairiuose projektuose, šou, koncertuose, festivaliuose.

2014 metais Loreen pristatė savo šou „En Euforisk Jul“, kuris tapo vienu pelningiausių Švedijos dainininkų sukurtų turų.

Pernai Loreen gavo tris „Rockbjörnen“ ir penkias „World Music Awards“ nominacijas, centriniame Almatos stadione Kazachstane dalyvavo „Eurasian Music Awards“, kovoje už vaikų teises Niujorke gavo „World's Children's Prize“, pasisakė už samių kultūrą, festivalio „Slavianski Bazaar“ metu Baltarusijoje susitiko su garsiu politiniu kaliniu Alesiu Bialiatskiu, koncertavo Šveicarijoje, Suomijoje, bendradarbiauja su Kanados dainininke Kiesza, o Liuksemburgo kazino, vykusiame „Eurovision Gala Night“ paskelbė, kad netrukus dienos šviesą išvys naujas jos albumas, kuris vadinsis „Paperlights“.

VIDEO: Loreen - Heal [OFFICIAL]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius