-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 07 02

Vytaras Radzevičius su bičiuliais šėlo AC/DC koncerte Dubline: „Tai buvo tiesiog fenomenalus šou“

Gali būti AC/DC muzikos gerbėjas, gali nebūti, tačiau bent kartą gyvenime pamatyti gyvą šios legendinės grupės pasirodymą – privaloma. Bent taip įsitikinęs žurnalistas Vytaras Radzevičius.
Vytaras Radzevičius, Martynas Starkus, Marijonas Mikutavičius ir Ieva Daugirdaitė
Vytaras Radzevičius, Martynas Starkus, Marijonas Mikutavičius ir Ieva Daugirdaitė / Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr./AC/DC koncertas Dubline
Asmeninio albumo nuotr./Lietuvių kompanija AC/DC koncertas Dubline

Drauge su dar vienuolikos draugų ir bičiulių kompanija trečiadienio vakarą jis leido Dubline, į kurį skrido dėl vieno tikslo – išgirsti savo jaunystės laikų muziką gyvai ir pamatyti įspūdingą Australijos rokerių šou.

Tai – nebe pirmas kartas, kai V.Radzevičius lankėsi šios grupės koncerte. Prieš keturiolika metų jis dėl tos pačios priežasties taip pat sukorė daugiau nei tūkstantį kilometrų – tuomet, 2001-aisiais AC/DC grojo Prahoje.

Emocijų ir malonaus jaudulio jis sako tąsyk parsivežęs su kaupu, todėl išgirdęs, kad jau daugiau nei keturis dešimtmečius energingus pasirodymus rengiantis kolektyvas vėl planuoja surengti koncertinį turą, nedvejojo – dalyvauti tiesiog būtina.

Žinia apie naujo AC/DC koncertinio turo datas ir naujo albumo „Rock Or Bust“ pristatymus pasklido praėjusių metų pabaigoje.

Rokeriai į savo gastroles įtraukė ir Varšuvą, kur liepos 25 dieną planuoja šou Nacionaliniame stadione. Šis pasirodymas sudomino ir daugelį lietuvių – ne vienas jau spėjo nusipirkti bilietą į Lenkijos sostinėje vyksiantį koncertą. Baltijos šalių į savo tvarkaraštį grupės nariai neįtraukė, todėl Varšuva AC/DC gerbėjams Lietuvoje – geografiškai palankiausias miestas pamatyti pasirodymą gyvai.

Asmeninio albumo nuotr./AC/DC koncertas Dubline
Asmeninio albumo nuotr./Vytaras Radzevičius,

Nepaisant to, V.Radzevičius su kompanija nusprendė vykti į Airiją. Kaip pats sako, priežastis paprasta: „Norėjome pajusti kuo artimesnę atmosferą. Vakarų Europoje ji kiek skiriasi nuo tos, kuri veikiausiai bus Varšuvoje. Be to, AC/DC – anglakalbiai, jie čia savesni.“

Šis AC/DC turas greičiausiai paskutinis. Kai kurie grupės nariai jau greit perkops į aštuntą dešimtį, todėl nenuostabu, kad nors energijos scenoje jiems netrūksta, aktyvią veiklą jau ir patys nori kiek pristabdyti.

Drauge su V.Radzevičiumi vyko žmona Laisvė, Martynas Starkus su žmona Kotryna, Marijonas Mikutavičius ir jo mylimoji Ieva Daugirdaitė, Linas Kunigėlis su žmona Kotryna. Visi jie pasirūpino specialia gerbėjams skirta atributika – firminiais marškinėliais, kepuraitėmis.

Asmeninio albumo nuotr./AC/DC koncertas Dubline
Asmeninio albumo nuotr./Marijonas Mikutavičius ir Ieva Daugirdaitė

V.Radzevičiaus marškinėliai su AC/DC užrašu buvo ypač vertingi. Jis juos išsaugojo dar nuo koncerto Prahoje. „Buvau vienintelis su tokiais, ant jų buvo užrašyta „Back In Black“. 8-ojo dešimtmečio stiliaus, labai geri“, – juokėsi jis.

Į koncertą Dublino „Aviva“ stadione susitrinko beveik 50 tūkst. grupės gerbėjų. „Labai smagus jausmas, kai prieš koncertą visos gatvės pilnos žmonių su AC/DC marškinėliais, visi, rodos, plūsta ta pačia kryptimi. Visi bilietai buvo išpirkti, o prieš pat koncertą perpardavinėtojai siūlė bilietus net už tūkstantį eurų. Mes pirkome iš anksto, mokėjome po 70 eurų“, – pasakojo V.Radzevičius.

Asmeninio albumo nuotr./AC/DC koncertas Dubline
Asmeninio albumo nuotr./AC/DC koncertas Dubline

Pasak jo, koncertas buvo vertas kiekvieno sumokėto cento. „Tai buvo tiesiog fenomenalus šou. Atmosfera, garsas, emocijos.... Viskas tiesiog tobula”, – pasakojo jis.

V.Radzevičius – jau daugelį metų ištikimas AC/DC gerbėjas. Jų grojamas rokenrolas jam visais laikais asocijavosi su laisve. „Išgirdęs AC/DC tiesiog suvirpu. Dar tuomet, kai dirbau komentatoriumi, važiuodamas į darbą visu garsu pasileisdavau mėgstamas grupės dainas – tai man įvarydavo daugiau adrenalino, tapdavau žvalesnis, energingesnis. Nelabai kas pasikeitė, taip yra ir dabar“, – juokėsi jis.

V.Radzevičius sako būtų sunkiai patikėjęs, jei kas prieš 20–30 metų jam būtų pasakęs, kad tai jau bus antras kartas, kai jis gyvai klausėsi mėgstamų rokerių. „Turiu sąrašą grupių, kurių koncerte privalu apsilankyti. AC/DC, „Metallica“, „Red Hot Chili Peppers“, U2 – tai tik dalis jų. Dar labai noriu pamatyti „Motorhead“ ir „Iron Maiden“. Su Martynu Starkumi vis pašnekam, kad, va, kaip gaila, jog „Guns N‘ Roses“ nebėra. Tai irgi buvo reiškinys“, – mintimis apie roko muzikos grandus dalijosi jis.

Asmeninio albumo nuotr./AC/DC koncertas Dubline
Asmeninio albumo nuotr./AC/DC koncertas Dubline

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius