Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 žaibiškos idėjos, kaip skaniai paruošti baklažanus

Baklažanas – puiki daržovė. Iš jos galima paruošti įvairiausių patiekalų. Siūlome septynias idėjas, kurias be problemų gali įgyvendinti net nepatyrusi šeimininkė. Juolab kad nereikės ir daug produktų. Trumpai tariant, nebrangu, greita, skanu. Būtinai išmėginkite!
Baklažanų ir pomidorų užkandėlė
Baklažanų ir pomidorų užkandėlė / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Patiekalai Receptai

1. Greitą užkandėlę paruošite orkaitėje keptus ir smulkintus baklažanų griežinėlius sumaišiusi su ožkų pieno sūriu, saulėje džiovintais pomidorais, šlakeliu gero alyvuogių aliejaus, petražolėmis ir druska. Tepkite ją ant sausoje keptuvėje skrudintų šviesios ar tamsios itališkos duonos riekelių.

2. Traškias baklažanų juosteles greitai paruošite šiaudeliais pjaustytus baklažanus pamirkiusi kiaušinio plakinyje su trupučiu krakmolo, sojų padažo, ryžių acto ir žiupsneliu cukraus, o tada apkepusi jas aliejuje su trupučiu česnako.

3. Paprasta kaip dukart du paruošti baklažanų šašlyką: supjaustykite baklažaną vidutinio dydžio gabalėliais, suverkite juos ant iešmo ir be jokių prieskonių kepkite ant laužo, tuomet apšlakstykite kapotų česnakų, alyvuogių aliejaus, trintų pomidorų padažu, pagardinkite žiupsneliu raudonėlių.

4. Susižavėjusiųjų nestigs ir baklažanų blyneliais. Taigi griežinėliais pjaustytą, druska, pipirais ir česnakais įtrintą baklažaną apvoliokite tarkuotame sūryje, kiaušinio plakinyje, kapotuose riešutuose ir iškepkite karštame aliejuje.

5. Įdaryti baklažanai – visiška laisvė jūsų fantazijai! Perpjautus išskobkite, patepkite garstyčiomis, į vidų krėskite su daržovėmis ir prieskoniais keptuvėje troškintų grybų, su mėsa maišytų ryžių, o viršų pabarstykite tarkuota mocarela ar parmezanu.

6. Gardų užkandį svečiams paruošite, jei aliejuje keptus apvalius arba pailgus baklažanų gabalėlius aptepsite feta ar ožkų pieno sūriu, ant viršaus užbersite kapotų skrudintų riešutų, petražolių ir susuksite juos voleliu arba sudėsite vieną ant kito.

7. Jeigu dar nebandėte, pasigaminkite baklažanų „ikrų“: iškepkite orkaitėje 0,5 kg baklažanų, nulupkite odelę, baklažanus smulkiai supjaustykite, pagardinkite 2 kapotais svogūnais ir 2 skiltelėmis česnako, pipirais, pagal skonį pasūdykite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius