Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bananų desertai: trys skanios idėjos

Ar kada pagalvojote, kiek daug gardžių desertų galite paruošti iš bananų? Tikrai daugybę!
Bananai
Bananai / Fotolia nuotr.

Nuo šaltų trintų kokteilių iki burnoje tirpstančių purių keksiukų. Nuo ledų iki sodraus aromato pyragų ir duonų. Nuo pudingų iki bananų kremu perteptų puikių tortų... Nesvarbu, ar turite vos keliolika minučių, ar pasisukinėjimams virtuvėje galite skirti porą valandų, bet, turėdamos namie kekę skaisčiai geltonų bananų, tikrai nustebinsite šeimą ar svečius šauniu desertu.

Beje, jei jūsų namuose bananai užsigulėjo ir pernoko, taip pat neskubėkite išsiųsti jų į šiukšliadėžę. Iš tokių neišvaizdžių bananų irgi galima paruošti visokiausių skanėstų.

PLAČIAU APIE TAI SKAITYKITE STRAIPSNYJE „PUIKŪS BŪDAI, KAIP PANAUDOTI PERNOKUSIUS BANANUS“.

Ir netgi bananų žievė gali praversti buityje...

PLAČIAU APIE TAI STRAIPSNYJE „NETIKĖTI BŪDAI, KUR PANAUDOTI BANANŲ ŽIEVĘ“.

Na, o dabar grįžkime prie gardžių savaitgalio desertų... Sakoma, kad kiekvienas turi rinktis pagal savo skonį, norus ir galimybes. Todėl šįkart pateikiame tris bananų desertų receptus: nuo pačio paprasčiausio iki reikalaujančio šiek tiek daugiau pastangų ir laiko. Žvilgtelėkite į laikrodį, akimirką pabandykite įsivaizduoti skonį... ir nuspręskite, kokiais bananų skoniais mėgausitės šiandien, ryt ar poryt. Trūksta idėjų, norisi daugiau minčių? Visuomet galite paklaidžioti po mūsų sukauptą bananinių skanėstų lobyną.

I DESERTAS: paprastas kaip dukart du

Sudėtingumo lygis: 1.

Bananai, glaistyti šokoladu
Receptas: Šokoladu glaistyti bananai
12 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.2 / 44
Receptas
Ingredientai
Bananai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kokosų drožlės: 3.00 valg. š. (skrudinti ir smulkinti riešutai, traškūs dribsniai su medumi, cukriniai pabarstukai, aguonos – pasirinktinai – pabarstukams)
Kaip gaminti
  1. Padėklą ar didelę lėkštę išklokite kepimo popieriumi. Atidėkite į šalį.
  2. Juodąjį šokoladą ištirpinkite ant „garų vonelės“: kaitinkite nuolat maišydamos, kol šokoladas virs vientisa mase. Išjunkite ugnį, tačiau dubenėlį su šokoladu palikite ant puodo („garų vonelės“).
  3. Į kitus dubenėlius supilkite norimus pabarstukus.
  4. Bananus nulupkite ir kiekvieną perpjaukite į 3 dalis. Į gabalėlių centrą įsmeikite po medinį pagaliuką.
  5. Pamirkykite bananus šokolade, tuomet apibarstykite ar apvoliokite norimuose pabarstukuose.
  6. Dėkite ant kepimo popieriaus. Taip paruoškite visus bananus, o tuomet padėklą ar lėkštę su bananais dėkite į šaldytuvą.
  7. Pašaldykite bent apie 30 min., kol šokoladas sustings. 

 

Suskleisti

Desertas, kuriam paruošti užtenka taip mažai: tereikia virtuvės spintelėse „susižvejoti“ keletą bananų, plytelę šokolado ir kokių nors pabarstukų. Puikiai tiks skrudinti riešutai, kokosų drožlės, traškūs dribsniai su medumi, cukriniai pabarstukai ar net aguonos. O gaminimo procesas čia toks paprastas, kad net sunku vadinti jį „procesu“ – greičiau jau smagi ir nesudėtinga atrakcija tiek suaugusiesiems, tiek vaikams.

Skonis? Juk tai šalti bananai, glaistyti šokoladu! Skonis tikrai puikus!

II DESERTAS: nieko sudėtinga

Sudėtingumo lygis: 2.

Bananinis tiramisu desertas
Receptas: Bananinis tiramisu
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 25 min.
3.6 / 93
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g (100 g – desertui ir 100 g – sirupui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Grietinėlė: 250.00 g (riebios plakamosios)
Bananai: 2.00 vnt. (didelis arba du maži gerai prinokę)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. – sulčių)
Sausainiai: 150.00 g (biskvitinių „Damų pirštelių“)
Brendis: (galima romo arba bananų likerio – sirupui) 60.00 ml
Kava: 125.00 ml (stiprios – sirupui)
Šokoladas: 1.00 žiupsnelis (galima pakeisti cinamonu – apibarstyti)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite cukrų ir supilkite vanilės ekstraktą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Bananus sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės ir įmaišykite į kremą.
  2. Kitame dubenyje riebią šaltą grietinėlę suplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į maskarponės kremo masę.
  3. Pasiruoškite sirupą: dubenėlyje sumaišykite brendį (arba romą, arba bananų likerį), stiprią kavą ir cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps.
  4. Bananą supjaustykite riekelėmis.
  5. Pasiruoškite stiklines ar taures, kuriose sluoksniuosite tiramisu.
  6. Sausainius perlaužkite į kelias dalis, kad tilptų į stiklines.
  7. Sausainių gabalėlius merkite į paruoštą sirupą, palaikykite porą sekundžių ir dėkite į stiklines, kad uždengtų dugną.
  8. Ant sausainių paskleiskite po šaukštą ar porą šaukštų bananinio maskarponės kremo, o ant šio kremo išdėliokite bananų griežinėlius.
  9. Vėl tolygiai ant viršaus sudėkite sirupe pamirkytus sausainių gabalėlius, paskleiskite maskarponės kremą.
  10. Paruoštus desertus dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame bent porą valandų arba per naktį. Prieš patiekdamos, apibarstykite tiramisu viršų smulkintu šokoladu ar kakava.
Suskleisti
 Kavinėse, restoranuose ar gamintą namuose tradicinį itališką tiramisu ragavome visi. Sunku varžytis su klasikiniu šio deserto receptu. Rodos, jis tikrai idealus. Tačiau leisti laiką virtuvėje be menkiausių improvizacijų būtų pernelyg nuobodu. Štai todėl šiandien galime suskaičiuoti dešimtis įvairių tiramisu variantų: su braškėmis, mėlynėmis, citrinomis, šokoladu, mėtomis... O kaip bananai? Kodėl gi ne!

Jei mėgstate labai saldžius desertus, sirupui naudokite bananinį likerį. Išgausite intensyviausią bananų aromatą ir skonį. Na, o jeigu dievinate desertus su cinkeliu, rinkitės šlakelį brendžio ar romo, kurie atsvers bananų saldumą.

III DESERTAS: jei virtuvėje neskaičiuojate laiko

Sudėtingumo lygis: 3.

 
Bananų ir brownie sūrio pyragas
Receptas: Bananų ir „brownie“ sūrio pyragas
20 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.2 / 60
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 170.00 g (šalto – „brownie“)
Juodasis šokoladas: 230.00 g („brownie“)
Cukrus: 400.00 g (250 g – „brownie“ ir 150 g – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (4 didelių – „brownie“ ir 2 tryniai – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Miltai: 210.00 g (140 g – „brownie“ ir 70 g – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kakava: 2.00 valg. š. (tamsių miltelių – „brownie“)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. – „brownie“)
Vanilė: 2.00 arbat. š. (1,5 arbat. š. ekstrakto – „brownie“ ir 0,5 arbat. š. – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Šokoladas: 150.00 g (gabalėlių – „brownie“)
Maskarponės sūris: 500.00 g (tinka bet kuris kitas kreminis sūris – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Bananai: 2.00 vnt. (dideli arba 3 maži gerai prinokę bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo folija išklokite 20 x 30 cm dydžio kepimo indo dugną ir sieneles. Foliją galite dar apipurkšti šlakeliu aliejaus.
  2. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą (230 g) ir kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydamos, kol masė taps lygi ir vientisa. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu. Tuomet įmuškite kiaušinius ir vėl plakite iki vientisos masės.
  3. Suberkite į plakinį miltus, kakavos miltelius, druską ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite. Sudėkite šokolado gabalėlius ir dar kartą išmaišykite, kad jie pasiskirstytų masėje tolygiai.
  4. Paruoštą brownie masę tolygiai paskirstykite paruoštame kepimo inde.
  5. Į kitą dubenį sudėkite kreminį sūrį, kiaušinių trynius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Išplakite iki vientisos masės. Bananus atskirame dubenėlyje maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite į kreminį sūrį.
  6. Paruoštą bananinę kreminio sūrio masę šaukštu paskirstykite ant brownie paviršiaus. Tuomet paimkite aštrų peilį ir perbraukite per paviršių, šiek tiek lengvai pamaišydamos, kartais iškeldamos brownie masę į paviršių.
  7. Paruoštą pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 min., kol skanėsto vidurys sutvirtės. Išjungę orkaitę, palikite atvėsti. Tuomet nuimkite foliją. Supjaustykite pyragą kvadratėliais ir patiekite.

 

Suskleisti

Neabejingi šokoladiniams skanėstams ir mėgstantys dažnai pasisukinėti virtuvėje tikriausiai jau girdėjo kone klasika tapusį Davido Lebovitzo Cheesecake Brownies receptą. Jis toks puikus, kad visiškai pateisina posakį „Kartą paragavęs, negali sustoti“. Negali sustoti nei valgyti, nei kepti.

Šis bananų ir brownie sūrio pyragas – viena iš improvizacijų pagal originalų D. Lebovitzo receptą. Rezultatas labai skanus. Drėgnas, klampus ir labai šokoladinis brownie sluoksnis puikiai dera su bananais pagardintu maskarponės kremu. Pyragas saldus, tirpstantis burnoje, su švelniai jaučiamais bananais. Skaniausias atšaldytas.

Tekstas ir receptai Astos Černės

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius