Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaminu kūrybingai #9: Pikantiška moliūgų užtepėlė

„Gaminu kūrybingai“ – 15min ir „Kotanyi“ receptų projektas, skirtas šiuolaikiškoms namų šeimininkėms, siekiančioms praturtinti virtuvę ir paįvairinti mitybą. Su subtiliai suderintomis žolelėmis ir prieskoniais patiekalus pagaminsite greitai ir skaniai bei įnešite į savo virtuvę naujų kulinarijos pokyčių. Gyvenk aistringai, gamink kūrybingai!
Pikantiška moliūgų užtepėlė
Pikantiška moliūgų užtepėlė / Fotolia nuotr.
Peržiūrėti turinį naujame langehttp://s1.15min.lt/img/banners/Kotanyi/Kotanyi_nr10.jpg
  • Nulupkite moliūgą ir supjaustykite riekelėmis, papriką – stambiais šiaudeliais. Kepimo indą patepkite aliejumi, sudėkite moliūgus, paprikas, nuluptas česnako skilteles, pabarstykite druska, pipirais ir smulkiai kapotais šalavijais.
  • Pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug pusvalandį, kol suminkštės daržovės.
  • Keptas daržoves ir susidariusį skystį sukrėskite į virtuvinio kombaino indą, suberkite cukrų, aitriąją papriką (jei nemėgstate aitriai, skaninkite saldžiąja paprika) ir sutrinkite iki vientisos masės. Paragaukite, jei reikia, dar pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.
  • Prieš patiekdama keletą valandų palaikykite šaldytuve. Pikantišką moliūgų užtepėlę tiekite kaip užkandį su kvietiniais trapučiais, skrudinta balta duona arba kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius