Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt receptai – kvapniausi imbieriniai skanėstai

Kalėdiniai sausainiukai.
Fotolia nuotr. / Kalėdiniai sausainiukai.
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Kai artinasi Kalėdos, nieko nėra jaukesnio ir mielesnio už nosį kutenantį imbierinių skanėstų kvapą. O kai dar įsilieja visokie cinamono, gvazdikėlių, apelsinų žievelių aromatai, šventinė nuotaika, regis, kyla, kaip nuo stalo papūstas miltelinis cukrus...

Taigi tegu namai pakvimpa Kalėdomis ir parvilioja išsibarsčiusius po pasaulį artimuosius. Prikepkite skanėstų daugiau – bus puiki dovana ir netikėtai užsukusiems svečiams, ir kolegoms darbe, ir gal naujiems kaimynams, su kuriais dar nespėjote susipažinti.

Be to, pagalvokite ir apie sausainėlius su skylutėmis – jie taps puikia Kalėdų eglutės puošmena ar valgomu dovanėlės dekoro elementu.

Receptas: Imbieriniai sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.2 / 57
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 125.00 g
Pienas: 5.00 valg. š.
Medus: 3.00 valg. š. (natūralaus)
Miltai: 350.00 g
Rudasis cukrus: 200.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (malto)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 malto)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis - maltų)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis - kvapniųjų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas - glajui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių - glajui)
Miltelinis cukrus: 1.00 puodelis (glajui)
Kaip gaminti
  1. Sviestą, pieną, medų ir cukrų dėkite į puodą ir viską ištirpinkite, kai viskas ištirpsta sudėkite prieskonius, kartais pamaišydami virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
  2. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir į juos supylus truputį atvėsintą sirupą gerai išmaišykite ir suminkykite.
  3. Visą tešlą sulipinkite į vieną gumulą ir bent valandai dėkite į šaldytuvą. Padalinus tešlą į kelias dalis kočiokite kuo plonesnius blynus ir sausainių formelėmis spauskite norimus sausainius, plačiu peiliu arba mentele atsargiai perkelkite ant skardos, ištiestos  kepimo popieriumi, kepkite apie 12-15 min 180 laipsnių orkaitėje.
  4. Gaminame glajų: Kiaušinį gerai nuplaukite su geriamąja soda, nusausinkite, atskirkite trynį nuo baltymo.
  5. Baltymą lengvai suplakite išspauskite citrinos sulčių ir po truputi plakant palaipsniui dėkite miltelinį cukrų, kol glajus bus reikiamo tirštumo.
  6. Dėkite į nedidelį maišelį prakirpkite jo kampuką, dekoruokite iškepussiius ir atvesusius sausainius, skanaus!

Receptą atsiuntė Rasa B.

Receptas: Imbieriniai biscotti
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
5.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukrus: 70.00 g („Dansukker“ cukraus „Farinas“)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Miltelinis cukrus: 120.00 g („Dansukker“)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. („Dansukker“ su natūralia vanile)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 420.00 g (kvietinių)
Kepimo milteliai: 1.00 valg. š.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (¾ - malto)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (¼ - malto arba 4 valg. š. - meduolių prieskonių)
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite aliejų, cukraus miltelius, cukrų ir kiaušinius dubenyje.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierus, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatus.
  3. Visus sausus produktus įmaišykite į kiaušinių mišinį.
  4. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į pailgus ritinėlius.
  5. Padėkite ritinėlius ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir šiek tiek suplokite.
  6. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 175 °C 20 minučių.
  7. Tada išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti maždaug 10 minučių.
  8. Supjaustykite tešlą įstrižai 2 cm storio riekelėmis.
  9. Sudėkite jas atgal į kepimo skardą ir kepkite dar 5–7 minutes. Išjunkite orkaitę ir leiskite sausainiams džiūti apie 2 valandas.

Receptas DANSUKKER

Receptas: Kalėdiniai imbieriniai meduoliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (tinka ir margarinas)
Cukrus: 225.00 g („Panevėžio Plius“)
Sirupas: 280.00 ml („Dansukker“ auksaspalvio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - didelis - tešlai ir 1 - baltymas - glajui)
Gvazdikėliai: 2.00 arbat. š. (maltų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Soda: 1.00 arbat. š. (1,5 - valgomosios)
Miltai: 480.00 g (kvietinių)
Miltelinis cukrus: 240.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių - glajui)
Kaip gaminti
  1. Praleiskite puikų laiką su vaikais kepdami žavius meduolius, kuriais galėsite papuošti ir savo kalėdinę eglutę! Naudokite įvairias formas, kurių galite parsisiųsti čia, ar pasiruoškite savo formas.  Iškepę meduolius, kvieskite vaikus glajumi dekoruoti meduolių!
  2. Ištirpinkite sviestą, cukrų ir sirupą. Palikite mišinį atvėsti. Į atvėsusį mišinį įmaišykite plaktą kiaušinį,  prieskonius ir sodą. Suberkite miltus ir palikite per naktį. Iškočiokite tešlą ir formelėmis išspauskite meduolius. Kepkite apie 8 minutes 200 °C temperatūroje.
  3. Sudėkite visas glajaus sudedamąsias galis į dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu, kol mase taps vientisa ir standi. Glajumi dekoruokite meduolius.
  4. Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant tešlos gaminimo laiko.

Receptas DANSUKKER

Receptas: Imbieriniai triufeliai
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Sviestas: 75.00 g (nesūdyto)
Miltelinis cukrus: 75.00 g („Dansukker“)
Sirupas: („Dansukker“ šviesiojo) 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5 - malto)
Gvazdikėliai: 1.00 g (maltų)
Šokoladas: 200.00 g (pieninio)
Meduoliai: (10 - 12 imbierinių - papuošimui) 10.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Prikaistuvyje sumaišykite plakamąją grietinėlę, sviestą, cukraus miltelius, šviesųjį sirupą ir prieskonius.
  2. Užvirinkite. Susmulkinkite šokoladą ir sudėkite į grietinėlės mišinį. Maišykite, kol šokoladas ištirps.
  3. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Imbierinius meduolius sutrupinkite.
  4. Suformuokite triufelių rutuliukus ir pavoliokite meduolių trupiniuose.
  5. Laikykite sausoje ir vėsioje vietoje.

Receptas DANSUKKER“

 

Receptas: Imbierinės lazdelės
12 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (tinka ir margarinas)
Sirupas: („Dansukker“ šviesiojo) 100.00 ml
Miltai: 450.00 g
Imbieras: 100.00 g (100 ml - marinuotų, gerai susmulkintų)
Migdolai: 100.00 g (smulkiai kapotų)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (gerai susmulkinto)
Cukrus: 2.00 žiupsnelis („Dansukker“ cukranendrių DEMERARA - papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Sviestą arba margariną ir šviesųjį sirupą išsukite iki purumo.
  2. Sudėkite likusius produktus ir suminkykite tešlą.
  3. Ant miltais pabarstyto darbastalio tešlą iškočiokite iki maždaug 60 cm ilgio ir 10 cm pločio.
  4. Tešlą šiek tiek suplokite. Supjaustykite 2 cm pločio juostelėmis.
  5. Pavoliokite jas cukranendrių cukruje ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. Kepkite apie 20 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 175 ℃ temperatūroje.

Receptas „DANSUKKER“

Receptas: Imbierinės spurgos
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.8 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 370.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 valg. š.
Druska: 5.00 g
Imbieras: 2.00 valg. š. (maltas)
Cinamonas: 1.00 valg. š. (1 valg. š. tešlai ir 1 arbat. š. apvoliojimui)
Gvazdikėliai: 5.00 g (malti)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapieji)
Pienas: 190.00 ml (190 ml tešlai ir 1 valg. š. glaistui)
Auksaspalvis sirupas: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 60.00 g
Vanilė: 2.00 arbat. š. (po 1 arb. š. vanilės ekstrakto tešlai ir glaistui)
Aliejus: 4.00 st. (virimui)
Miltelinis cukrus: 240.00 g (glaistui)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, maltą imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir pipirus. Centre padarykite duobutę ir supilkite į ją pieną, auksaspalvį sirupą, įmuškite kiaušinį, supilkite tirpintą ir visiškai atvėsintą sviestą,  vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve valandą.
  2. Lygų ir švarų paviršių dosniai apibarstykite miltais. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, išvyniokite iš maistinės plevelės ir perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite iki maždaug 1–1,5 cm storio. Naudodami stiklinę, metalinę formelę ar kitą apvalią priemonę (apie 8 cm skersmens), išspauskite apskritimus. Su mažesnio skersmens formele išspauskite apskritimų centre skyles.
  3. Įkaitinkite aliejų dideliame prikaistuvyje iki maždaug 180 °C temperatūros. Jei neturite termometro, aliejaus temperatūrą galite pamatuoti ir taip: įmetus į aliejų kubelį baltos duonos, tamsiai rudos spalvos jis turi tapti po maždaug 3 minučių. Kol aliejus kaista, iš karto pasiruoškite popierinių rankšluosčių, kuriais nusausinsite riebalų perteklių.
  4. Vienu metu į įkaitusį aliejų dėkite po tris spurgas. Įdėkite jas į aliejų atsargiai, palikdami tarp viena kitos nemažus tarpus. Virkite apie minutę, kol taps gražios aukso spalvos. Tuomet apverskite ir virkite dar apie minutę, kol ir kita spurgų pusė bus tokios pat spalvos.
  5. Naudodamos kiaurasamtį, išimkite spurgas iš aliejaus ir dėkite ant popierinių rankšluosčių. Taip išvirkite visas spurgas.
  6. Paruoškite glaistą: nedideliame dubenėlyje sumaišykite visas jam skirtas sudedamąsias dalis. Pusę spurgų aptepkite šiuo glaistu.
  7. Paruoškite cukrų, skirtą apvolioti: nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Pusę spurgų apvoliokite šiame mišinyje.
  8. Spurgas visiškai atvėsinkite ir iš karto tiekite. Skaniausios jos visiškai šviežios, todėl geriausia suvalgyti tą pačią dieną.

Recepto idėja: kokocooks.com

Receptas: Imbierinis pudingas su padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Datulės: 175.00 g
Imbieras: 85.00 arbat. š. (sirupe konservuoti)
Soda: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 300.00 ml (verdančio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Miltelinis cukrus: 175.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 175.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Sutirštintas pienas: 100.00 g ("Rududu" - padažui)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamos - padažui)
Kaip gaminti

1. Iš datulių išimkite kauliukus, minkštimą susmulkinkite. Imbierus supjaustykite mažais gabalėliais. Viską sudėkite į indą, įberkite sodos, užpilkite verdančiu vandeniu. Kai atvės, sutrinkite trintuvu.

2. Kitame inde, po vieną muškite kiaušinius, sviestą išsukite sumilteliniu cukrumi.

3. Į kiaušinių masę įmaišykite su kepimo milteliais ir druska išsijotus miltus, datulių ir imbierų masę, vanilės ekstraktą.

4. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptus karščiui atsparius keraminius indelius. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes. Jei iš kepinio vidurio ištrauktas pagaliukas yra švarus – pudingas gatavas.

5. Į puodą supilkite sutirštintą pieną ir grietinėlę. Maišant kaitinkite, kol suskystės, ir apipilkite pudingą indeliuose.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Imbierinis keksas su bruknėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.5 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Soda: 1.00 arbat. š. (1 - 1,5 arbat. š. - tešlai)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (malti - tešlai)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltas - tešlai)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Pienas: 100.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (3 - 4 vnt., baltymas - glajui)
Bruknių uogienė: (tešlai) 150.00 ml
Rudasis cukrus: 300.00 g ("Demerara")
Miltelinis cukrus: 50.00 g (glajui ir apibarstymui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių - glajui)
Bruknės: (apibarstymui) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Tešlai skirtą sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, prieskonius.

3. Į miltų mišinį supilkite atvėsusį tirpintą sviestą, pieną, įmuškite kiaušinius, sudėkite bruknių uogienę ir gerai išmaišykite. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite į paruoštą tešlą ir lengvai išmaišykite.

4. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentynos valandą. Palikite formoje 20 minučių aušti, tada išimkite.

5. Glajui kiaušinio baltymą šluotele išplakite su išsijotu milteliniu cukrumi. Įpilkite citrinų sulčių ir plakite, kol masė sutirštės ir pasidarys blizgi. Ja apipilkite atvėsusį keksą. Viršų pabarstykite milteliniu cukrumi, bruknėmis.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“ 

Receptas: Imbieriniai sausainukai
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
2.6 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 2.00 st.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (1/2 šaukštelio)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (1/2 šaukštelio)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 100.00 g
Medus: 100.00 g (arba sirupo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š. (Baltam glajui; miltelinio)
Citrinos: 1.00 vnt. (Baltam glajui; šaukštelis citrinų sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite. Sumaišykite su prieskoniais, kepimo milteliais ir druska.

2. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įpilkite sirupo arba medaus, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, užminkykite kietoką tešlą, padalykite į dvi dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1–2 val. palaikykite šaldytuve.

3. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite 3–4 mm storio lakštą, sausainių formelėmis išspauskite įvairias figūrėles. Skardą užtieskite kepimo popieriumi, išdėliokite sausainukus. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje maždaug 10–15 min. Atvėsinkite.

4. Miltelinį cukrų sumaišykite su citrinų sultimis. Glajus turi būti kuo tirštesnis. Kulinariniu švirkštu išpieškite sausainukus. Leiskite glajui sukietėti.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką