Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt receptai – lengvi ir gardūs apkepai

Apkepas su brokoliais
Fotolia nuotr. / Apkepas su brokoliais
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Jei savaitgalį nuspręsite virtuvėje kiek paeksperimentuoti, išbandykite moteriško portalo Ji24.lt siūlomus apkepų receptus.

Išsirinkti tikrai yra iš ko – siūlome pasigardžiuoti apkepais iš įvairių rudeniškų daržovių (cukinijų, baklažanų, pomidorų), pasimėgauti lašišos ar krevečių apkepu, na, o jei esate mėsos gerbėjai – šį savaitgalį išbandykite kalakutienos apkepą.

Dietologai vieningai tikina, kad kalakutiena yra viena sveikiausių mėsos rūšių, juk joje gausu organizmui naudingų medžiagų ir vitaminų, taigi nepraleiskite progos bent vieną savaitgalį maitintis sveikai! Įvykdę šį planą, tikrai nusipelnysite saldžios nuodėmės, tad siūlome jums išbandyti ir portalo Ji24.lt siūlomus desertinius apkepus.

Jei savaitgalį vis dėlto norite išbandyti šį tą naujo, siūlome pasižvalgyti po mūsų receptų lobynus – garantuojame, juose tikrai rasite šį tą skanaus. Ji24.lt receptų rubriką rasite paspaudę ant nuorodos.

Žuvies ir jūrų gėrybių apkepai

Receptas: Žuvies ir daržovių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (tinka bet kokios žuvies filė)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Bulvės: 700.00 g
Porai: 100.00 g
Daržovių sultinys: 2.00 st.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Morkos: 2.00 vnt.
Cukinijos: 200.00 g
Sūris: 125.00 g (fermentinio)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, šviežiai maltų)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Žuvies filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, apšlakstykite citrinos sultimis, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską sumaišykite. Palikite 20 min., kad pasimarinuotų.

2. Išvirtas sūdytame vandenyje bulves sutrinkite, pagardinkite juodaisiais pipirais, druska, įdėkite gabalėlį sviesto ir išmaišykite.

3. Keptuvėje, įpylus šlakelį aliejaus, pakepkite smulkintą česnaką, supilkite daržovių sultinį, sudėkite tarkuotas morkas, cukiniją ir pjaustytą porą.

4. Apkepkite supjaustytą žuvį, paskui ant jos sukrėskite daržoves, trintas bulves ir viską išmaišykite.

5. Gautą masę sudėkite į kepimo formą, užbarstykite tarkuoto fermentinio sūrio ir pašaukite į 180 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.2 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 700.00 g (jūros lydekos filė)
Ryžiai: 300.00 g
Šparaginės pupelės: 200.00 g
Kukurūzai: 200.00 g (konservuoti)
Žirniai: 200.00 g (konservuoti)
Morkos: 2.00 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; malti)
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Žuvį ištrinkite žuvies prieskoniais, druska. Supjaustykite kiekvieną į tris dalis ir apvoliojusi miltuose, truputį apkepkite keptuvėje.

2. Morkas supjaustykite kubeliais, šparagines pupeles šiaudeliais. Ryžius išvirkite.

3. Į kepimo skardą sudėkite apkeptą žuvį, ant jos - virtus ryžius, o ant viršaus suberkite daržoves ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min.

4. Baigdama kepti, uždėkite ant viršaus majonezo, užberkite tarkuoto sūrio ir dar pakepkite, kol sūris išsilydys.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Apkepas su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 25 min.
2.9 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 600.00 g (liesos)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (pusė nedidelio)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (pusė nedidelio)
Ryžių manai: 3.00 valg. š.
Rūkyta lašiša: 150.00 g (šaltai rūkytų)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti pagal skonį)
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (džiovintas)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Kaip gaminti

1. Lašišą supjaustykite juostelėmis. Brokolį ir žiedinį kopūstą nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite. Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir maišydama kelias minutes pakepinkite. Sudėkite smulkintas daržoves ir kaitinkite apie 5 minutes. Palikite atvėsti.

3. Dubenyje suplakite kiaušinius. Sudėkite varškę, suberkite ryžių manus, išsukite. Suberkite peletrūnus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, sudėkite atvėsusias kepintas daržoves, išmaišykite.

4. Dalį gautos masės sukrėskite į riebalais išteptą kepimo indą. Ant viršaus tolygiai išdėliokite lašišų juosteles, ant jų paskleiskite likusią varškės ir daržovių masę. Pabarstykite tarkuotu parmezanu ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes.  

Receptas: Krevečių apkepas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 150.00 g (nuluptų)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (baltymai)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintų lapelių)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais. Kiaušinių baltymus supilkite į dubenėlį, įberkite druskos ir šakute atsargiai išmaišykite, bet nesuplakti.

2. Į kepimo inde įkaitintą sviestą sudėkite cukinijos griežinėlius, supilkite baltymus, suberkite smulkiai sukapotą svogūną, įberkite po žiupsnelį pipirų ir kario. Ant viršaus išdėliokite krevetes, griežinėliais supjaustytus pomidorus, apibarstykite petražolėmis ir paprika.

3. Kepkite 180 °C orkaitėje 10–12 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptas: Jūrų gėrybių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lakštiniai: (pakuotė - mėgstamų) 1.00 vnt.
Žuvis: 600.00 g (įvairių filė)
Krevetės: 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelio)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Pienas: 350.00 ml (250 - apkepui ir 100 - užpilui)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebios)
Sviestas: 100.00 g (3 valg. š. - apkepui ir 50 g - užpilui)
Porai: 2.00 vnt.
Miltai: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (saujelė - kapotų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynių - užpilui)
Sūris: 1.00 sauja (tarkuoto - brandinto - užpilui)
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nuvarvinkite.
  2. Nuluptą ir per pusę perpjautą svogūną, laurų lapelius ir gvazdikėlius sumeskite į puodą su pienu ir grietinėle, užvirinkite, sudėkite nuplautą ir nusausintą žuvų filė ir 4 min. pavirkite.
  3. Žuvį išgriebkite kiaurasamčiu, sultinį perkoškite per sietelį ir atvėsinkite.
  4. Porus nuvalykite, supjaustykite ir gerai paskrudinkite svieste. Kai porai suminkštės, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
  5. Tada supilkite žuvų nuovirą ir maišydama kaitinkite, kol padažas sutirštės.
  6. Sukrėskite makaronus, žuvų gabalėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir žalumynais.
  7. Paruoštą masę krėskite į karščiui atsparią kepimo formą, ant viršaus išdėliokite krevetes.
  8. Ant apkepo pilkite kiaušinių, sūrio ir pieno plakinį ir kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.

Mėsos ir grybų apkepai

Receptas: Grybų apkepas su obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grybai: 200.00 g (švieži baravykai)
Bulvės: 200.00 g
Obuoliai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 g (nedidelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š. (riebi)
Grietinėlė: 100.00 ml
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 5.00 g (švieži - arba mairūnai)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Į sviestu išteptą kepimo indą sudėkite plonomis riekelėmis supjaustytas nuskustas bulves. Jas iš karto truputį apibarstykite druska. Ant bulvių eilėmis dėkite nulupto obuolio riekeles ir grybus (grybų prieš tai nereikia virti). Pabarstykite druskos, juodųjų pipirų ir suberkite dalį susmulkintų čiobrelių.

2. Dubenyje iki purumo suplakite kiaušinius, grietinę ir grietinėlę. Į šį mišinį sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką, įpilkite citrinos sulčių, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir sudėkite likusią dalį čiobrelių. Šį tirštą padažą užpilkite ant bulvių ir grybų su obuoliais.

3. Apkepą įdėkite į 180 ºC įkaitintą orkaitę ir apie 35 min. kepkite.  

Receptas: Makaronų apkepas su vištiena ir slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
1.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (malta)
Grietinėlė: 100.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Batonas: 1.00 riekės (1-2)
Pienas: 3.00 valg. š.
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Slyvos: 30.00 vnt. (25-30 - vengrinės)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Makaronai: 250.00 g
Sviestas: 100.00 g
Petražolės: 5.00 g (šviežios)
Kaip gaminti

1. Į maltą vištieną įmaišykite kiaušinį, sumaltą piene išmirkytą batoną, įberkite prieskonių ir dalimis supilkite grietinėlę.

2. Iš mėsos padarykite mažus kotletukus ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.

3. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nuplaukite ir sumaišykite su sviestu, dar šiek tiek pasūdykite ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą.

4. Ant makaronų sudėkite vištienos kotletukus ir slyvas, o ant viršaus užberkite sluoksnį tarkuoto sūrio, uždėkite mažų sviesto gabalėlių ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.  

Receptas: Sumuštinių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 8.00 riekės (fermentinis)
Duona: 8.00 riekės (tamsi sumuštinių duona su sėlenomis)
Kumpis: 8.00 riekės (parūkytas kiaulienos)
Parmezano sūris: 100.00 g
Garstyčios: 3.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (padažui)
Pienas: 80.00 ml (riebus padažui)
Vorčesterio padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1.Duonos riekeles aptepkite garstyčiomis. Ant trijų dėkite po ploną griežinėlį sūrio ir kumpio, uždenkite likusiomis riekelėmis. Supjaustykite trikampiais ir sudėkite į sviestu pateptą molinį kepimo indą.

2.Kiaušinius išplakite su pienu ir žiupsneliu druskos, užpilkite ant sumuštinių.

3.Kepimo indą uždenkite folija ir valandai dėkite į šaldytuvą.

4.Apkepą pašlakstykite „Vorčesterio“ padažu, užberkite tarkuoto parmezano ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite 25 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Kalakutienos apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos sriuba: (konservuotos, nedidelė skardinė) 400.00 g
Kalakutiena: 400.00 g (puodelis nedideliais gabalėliais pjaustytos krūtinėlės)
Vištienos sultinys: 1.00 st. (0,5)
Pievagrybiai: 100.00 g
Ryžiai: 1.00 st. (0,5 ilgagrūdžių)
Petražolės: 1.00 valg. š. (susmulkintų)
Kaip gaminti

1. Sriubą atskieskite sultiniu, užvirinkite, suberkite smulkiai supjaustytus grybus, truputį pavirkite ir nukaiskite.

2. Karštą skystį sumaišykite su mėsa, ryžiais ir petražolėmis. Viską sukrėskite į apkepo indą, gerai uždenkitei ir kepkite 170 °C orkaitėje 40 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Ryžių, vištienos ir žirnelių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.1 / 40
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 250.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Porai: 50.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Moliūgai: 1.00 vnt. (mažas moliūgas, supjaustytas kubeliais (apie 550 g paruoštų kubelių))
Ryžiai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 190.00 ml
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Žirniai: 1.00 puodelis (žalieji žirneliai)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kartais pamaišydami, kol vištiena taps gražiai auksinės spalvos. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir atidėkite į šalį.
  2. Į tą pačią keptuvę suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, riekelėmis supjaustytą porą ir tarkuotą morką. Pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkiai sukapotą česnaką, išmaišykite ir dar minutę pakepinkite. Suberkite mažais kubeliais supjaustytą moliūgą ir dar kelias minutes pakepinkite. Suberkite ryžius ir supilkite sultinį. Kartais pamaišydami, kaitinkite apie 15-20 minučių, kol ryžiai bus beveik išvirę. Jei trūksta, galite įpilti daugiau sultinio ar virinto vandens.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite ar aliejumi ištepkite 20x30 cm dydžio kepimo indą.
  4. Nedideliame dubenėlyje miltus išplakite su pienu ir fermentiniu sūriu (100 g). Supilkite į keptuvę su daržovėmis ir sultiniu. Maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti.
  5. Masei pradėjus tirštėti, išjunkite ugnį. Suberkite žirnelius ir prieskonius. Gerai išmaišykite. Perkelkite visą produktų masę į paruoštą kepimo indą. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol sūris gražiai apskrus, o ryžiai bus pilnai paruošti. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

Daržovių apkepai

Receptas: Apkepas su pomidorais
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 6.00 vnt. (dideli)
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Grietinėlė: 1.00 st.
Varškė: 270.00 g (riebi)
Miltai: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Mocarelos sūris: 1.00 sauja (tarkuota)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotos)
Makaronai: 200.00 g (virti švieži lakštiniai)
Kaip gaminti

1. Makaronus su šlakeliu aliejaus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir perplaukite, kad nebūtų sulipę.

2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

4. Kiaušinius iki vientisos masės išplakite su pienu, grietinėle ir per sietelį pertrinta varške, suberkite miltus. Plakinį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite Provanso žolelių mišiniu.

5. Į riebalais pateptą kepimo skardą klokite lakštinių sluoksnį, tada paskleiskite svogūnų ir pomidorų, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, užpilkite kiaušinių plakiniu, likusiais pomidorais ir tarkuotu sūriu.

6. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.

 

Receptas: Apkepas su špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.2 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 400.00 g (riebi)
Ryžiai: 2.00 st. (virti)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grietinėlė: 150.00 ml
Špinatai: 400.00 g (šaldyti)
Pomidorai: 12.00 vnt. (vyšniniai)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Riešutai: 2.00 valg. š. (kedrų)
Sviestas: 150.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Mocarelos sūris: 150.00 g (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Špinatus atitirpinkite ir nuvarvinkite.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite 80 g sviesto, tada suverskite špinatus. Kelias minutes patroškinusi, atvėsinkite.

3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išsukite su varške, druska, grietinėle ir žalumynais, o baltymus išplakite iki standžių putų ir palengva įmaišykite į ryžius.

4. Varškės ir ryžių masę atsargiai, kad nesukristų baltymai, sumaišykite. Pusę jos krėskite į karščiui atsparią kepimo formą, ant viršaus paskleiskite špinatų ir svogūnų sluoksnį, suberkite tarkuotą mocarelą, tada sukrėskite likusią varškės masę.

5. Cukinijas nuplaukite, susmulkinkite, išdėliokite ant apkepo. Į tarpelius įspauskite vyšninių pomidoriukų.

6. Ant viršaus išdėliokite sviesto drožleles, suberkite sausoje keptuvėje skrudintus riešutus. Apkepą kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min.

Receptas: Cukinijų ir fetos apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 700.00 g
Bulvės: 400.00 g (su lupenomis virtos)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Fetos sūris: 400.00 g
Varškės sūris: 200.00 g (paprastas)
Mėtos: 3.00 g (kelios šakelės šviežių)
Grietinėlė: 200.00 ml
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Cukinijas nuplaukite, bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.

2.Daržoves sudėkite į dubenį, pabarstykite miltais, druska, pipirais, raudonėliais ir lengvai išmaišykite. Fetą sutrupinkite ir pusę jos užbarstykite ant daržovių.

3.Mėtas nuplaukite, nukratykite, nuskabykite lapelius ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Varškės sūrį supjaustykite riekelėmis.

4.Į alyvuogių aliejumi pateptą kepimo formą eilėmis dėkite varškės sūrio riekeles su mėtomis ir daržovėmis. Viską užpilkite grietinėle. Ant viršaus užbarstykite likusią fetą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie valandą.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Pomidorų ir baklažanų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt. (dideli)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Česnakai: 3.00 skiltelės
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 3.00 g (lapeliai)
Petražolės: 3.00 g (lapeliai)
Baklažanai: 1.00 kg
Duona: 7.00 riekės (6–7 riekelės batono)
Šalavijai: 4.00 g (3–4 šalavijų lapeliai)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Mocarelos sūris: 250.00 g
Kaip gaminti

1.Pomidorus supjaustykite. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir su aliejumi apkepkite storadugniame puode. Sudėkite grūstą česnaką, laurų lapelį ir kaitinkite dar kelias minutes.

2.Sudėkite pomidorus ir pusvalandį troškinkite. Laurų lapelį išimkite, pagardinkite druska, maltais pipirais. Įmaišykite smulkintus žalumynus.

3.Baklažanus supjaustykite išilgai apie pusės centimetro storio šiaudeliais. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, aptepkite aliejumi ir 230 laipsnių orkaitėje kepkite apie 15 minučių. Apverskite, vėl aptepkite aliejumi ir kepkite dar 10 minučių.

4.Batono riekeles supjaustykite nedideliais kubeliais ir paskrudinkite keptuvėje be riebalų. Pagardinkite aštriais prieskoniais.

5.Į skardą dėkite ploną sluoksnį pomidorų padažo, ant jo – sluoksnį baklažanų, ant jų vėl pomidorų padažo, apibarstykite batono kubeliais. Sluoksnius dar kartą pakartokite. Viršų apibarstykite tarkuota mocarela.

6.Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Apkepas su kininiais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 800.00 g (nugarinė)
Fetos sūris: 200.00 g
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis kininis)
Kalendros: 2.00 arbat. š.
prieskonių mišinys (garstyčios, malta saldžioji ir aitrioji paprika) 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š. (padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (padažui)
Pienas: 250.00 ml (padažui)
Rozmarinai: 4.00 g (padažui 2 šakelės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite šiaudeliais. Prieskonius sumaišykite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, užpilkite ant mėsos ir palikite pusvalandį pastovėti. Kopūstą supjaustykite juostelėmis.

2.Fetą susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Paruoškite padažą: nesvylančioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite persijotus miltus ir maišydami truputį pakepinkite. Po truputį supilkite pašildytą pieną ir 300 mililitrų vandens, užvirinkite ir maišydami virkite 5 minutes.

3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir nuolat maišydami apkepinkite mėsą. Išimkite į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite paprikas. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Į sviestu išteptą kepimo formą sudėkite apkeptą mėsą, užbarstykite kopūstų, paprikų ir fetos.

4.Viską užpilkite padažu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Tinka valgyti su kuskuso koše.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Apkepas su brokoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 25
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 300.00 g (filė)
Brokoliniai kopūstai: 400.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pienas: 70.00 ml (70-100 ml)
Parmezano sūris: 1.00 st. (tarkuotas)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Brokolius kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje. Žuvų filė supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.

2. Sudėkite smulkintą žuvį ir vis pamaišydama kepinkite 5–7 minutes. Pagal skonį pagardinkite žuvų prieskoniais, pasūdykite. Nukelkite nuo ugnies.

3. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nukelkite puodą, įpilkite verdančio pieno, įmeskite gabalėlį sviesto, sugrūskite. Įmaišykite pusę stiklinės tarkuoto parmezano.

4. Sviestu išteptame kepimo inde tolygiai paskirstykite bulvių košę, ant viršaus – lašišą, apvirtus brokolių gabalėlius.

5. Apibarstykite likusiu tarkuotu parmezanu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Puoškite petražolėmis.  

Receptas: Savojos kopūstų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (Savojos - vidutinio dydžio)
Ryžiai: 100.00 g (virtų)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Porai: 150.00 g (pusė stiebo)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona)
Morkos: 2.00 vnt.
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Atskirkite kopūsto lapus, nuplikykite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite ir nusausinkite.

2. Papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį, supjaustykite plonais šiaudeliais.

3. Nuskustas morkas sutarkuokite šiaudeliais, porą supjaustykite griežinėliais.

4. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto. Suberkite porus ir porą minučių kepkite. Suberkite morkas, paprikas ir dar 2–3 minutes kepkite.

5. Pagal skonį įberkite daržovių prieskonių, maltų juodųjų pipirų, pasūdykite, išmaišykite.

6. Daržoves sumaišykite su virtais ryžiais. Gautos masės krėskite ant kopūsto lapų, ant viršaus užberkite po žiupsnį tarkuoto parmezano, susukite ritinėlius.

7. Išdėliokite juos kepimo inde. Apliekite plaktais kiaušiniais, pagardintais maltais pipirais ir druska. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.         

Receptas: Varškės apkepas su brokoliniais kopūstais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.7 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 100.00 g (žiedynėliai)
Manai: 45.00 g
Pienas: 65.00 ml
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 18 cm skersmens kepimo indą.
  2. Nedidelius brokolinių kopūstų žiedynėlius apvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išvirusius žiedynėlius nukoškite ir gerai nusausinkite.
  3. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite  jas pienu ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
  4. Dubenyje varškę pertrinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su kiaušinio tryniu, labai smulkiai sukapota česnako skiltele, žiupsniu druskos ir pipirų. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.
  5. Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
  6. Varškės masę sumaišykite su gerai nusausintais brokolinių kopūstų žiedynėliais. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
  7. Tiekite nedelsiant su prieskoniais pagardinta grietine ar kitu norimu padažu.
Receptas: Kukurūzų kruopų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.8 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kukurūzai: 375.00 g (kruopų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 250.00 g (vyšninių)
Sūris: 200.00 g (tarkuoto fermentinio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kruopas išvirkite sūdytame vandenyje pagal pakuotės instrukciją.
  2. Atvėsinkite ir įmaišykite kiaušinius. Svogūną supjaustykite labai smulkiais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje su žiupsneliu raudonėlių.
  3. Apkepo formą ištepkite sviestu ir išklokite puse kukurūzų košės.
  4. Ant jos paskleiskite keptus, pravėsusius svogūnus ir gražiai išrikiuokite pusę pomidorų (pjaustyti nereikia).
  5. Pabarstykite pipirų, truputį sūrio, šiek tiek pasūdykite ir uždenkite ikusia kukurūzų koše.
  6. Į košę įspauskite likusius pomidorus, užbarstykite visą sūrį, pabarstykite raudonėliais.
  7. Kepkite 180 C karštumo orkaitėje maždaug 20 min.
  8. Galite puošti pipirnėmis ar šviežių čiobrelių šakelėmis.

 

Desertiniai apkepai

Receptas: Apkepas „Spalvota vaikystė“
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.1 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 360.00 g (2 pakeliai po 180 g)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kefyras: 100.00 ml
Bananai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Džiovinti vaisiai (sauja ananasų, vyšnių, greipfrutų ir pan.) 50.00 g
Miltai: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 4.00 g
Kaip gaminti

1. Bananus sutrinkite šakute. Sumaišykite su varške ir kefyru, įmuškite trynius, baltymus palikite atskirai.

2. Suberkite cukrų, džiovintus vaisius, cinamoną, miltus ir viską išmaišykite.

3. Baltymus išplakite atskirai ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.

4. Kepimo formą patepkite sviestu, supilkite varškės masę ir kepkite pusvalandį 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Grūdėtosios varškės apkepas su kriaušėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.3 / 23
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 400.00 g (grūdėta)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Manai: 6.00 valg. š. (5-6)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kriaušės: 2.00 vnt. (1 didelė arba 2 mažos)
Kokosų drožlės: 3.00 valg. š. (2-3)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius iki putų išplakite su druska, ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, suberkite manų kruopas, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.

2. Kriaušes nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į varškės masę. Išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą ir apibarstykite kokosų drožlėmis.

3. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes. Skanu valgyti su šviežiomis trintomis uogomis.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Bananinis varškės apkepas
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 26
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Manai: 45.00 g
Pienas: 65.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Varškė: 200.00 g
Bananai: 1.00 vnt. (nedidelis, gerai prinokęs)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (keli lašeliai vanilės ekstrakto)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 18 cm skersmens kepimo indą.
  2. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite jas pienu ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
  3. Atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą. Trynį išplakite su cukrumi. Į tą patį dubenį sudėkite varškę ir gabalėliais sulaužytą bananą. Maisto smulkintuvu ar plaktuvu sutrinkite ir išplakite viską iki vientisos kreminės masės.
  4. Į varškės masę supilkite išbrinkusias manų kruopas, pagardinkite keliais lašeliais vanilės ekstrakto.
  5. Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu suplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
  6. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
  7. Tiekite nedelsiant su bananais ir klevų sirupu arba su jogurtu, uogiene, džemu, grietine ar bet kokiais kitais mėgstamais priedais.  
Receptas: Šokoladinis ryžių apkepas
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 400.00 g
Pienas: 1.00 l
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (0.5)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Likeris: 125.00 ml (kavos)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (tarkuoto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Riešutai: 150.00 g (smulkintų)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite smulkintais riešutais.
  2. Ryžius virkite piene ant lėtos ugnies. Įdėkite šaukštą sviesto ir supilkite cukrų bei druską. Toliau virkite, kol suminkštės ryžiai.
  3. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite ryžiams atvėsti.
  4. Į atvėsusius ryžius įmaišykite po vieną kiaušinius, kavos likerį, cinamoną ir kapotą šokoladą.
  5. Supilkite masę į paruoštą skardą ir kepkite 30 min.
  6. Išimkite iš skardos ir patiekite su plakta grietinėle ar lydytu šokoladu.

Recepto autorė: Viktorija Ramašauskaitė

Receptas: Kitoks varškės apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 400.00 g (liesos)
Maskarponės sūris: 100.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 4.00 valg. š.
Jogurtas: 200.00 g (miško uogų)
Manai: 6.00 valg. š.
Kaip gaminti
Varškės apkepas
Varškės apkepas
  1. Išplakite mikseriu kiaušinius, vaškę, mascarpone sūrį ir miltelinį cukrų.   
  2. Miško uodų jogurtą sumaišykite su manų kruopomis.
  3. Palaukite kol išbrinks ir sumaišykite su visa mase.    
  4. Pilkite į silikoninį indą (todėl nereikia tepti jokiais riebalais) ir dėkite į įkaitintą orkaitę (iki 175 laipsnių).
  5. Kepkite apie 35 minutes, bet kepimo laikui daug įtakos turi ir kepimo indo gilumas, todėl recepto autorė siūlo stebėti procesą gaminant. :)

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Portalas Ji24.lt linki gardžių pietų!

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką