Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Nepakeičiamoji kopūstų šeima: 3 receptai skirtingiems skoniams

Kopūstų salotos
Vida Press nuotr. / Kopūstų salotos
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Iki pavasario tveria ne tiek jau daug daržovių, be keleto kitų, tą sugeba kopūstai. Tad jei racione trūksta traškumo, gaivumo, ruoškite salotas su kopūstais. Šįkart vienas siūlome labai paprastas, antrosiose dalyvauja kopūstų giminės narys brokolis, o trečiosios nukelia į Indiją.

Kopūstų salotos su obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis

Ingredientai:

  • 1/2 nedidelio kopūsto;
  • 1 didelis tvirtas obuolys;
  • sauja kapotų pekaninių karijų riešutų;
  • sauja džiovintų spanguolių (arba juodųjų serbentų);
  • kmynų (jei patinka).

Padažui:

  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. natūralaus jogurto (labai tinka graikiškas);
  • 1 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais ir dideliame dubenyje kiek užbėrę druskos švelniai pamaigykite, kad suminkštėtų.

2. Obuolį supjaustykite šiaudeliais ar plonomis riekelėmis ir kartu su riešutais, spanguolėmis bei kmynais berkite ant kopūstų.

3. Padažui pirmiausia sumaišykite alyvuogių aliejų ir jogurtą. Tada pilkite citrinų sultis, actą ir garstyčias, maišykite iki vientisos konsistencijos ir pagardinkite druska bei pipirais. Pilkite padažą ant kopūstų ir tuojau pat patiekite.

„Scanpix“ nuotr./Kopūstų salotos
„Scanpix“ nuotr./Kopūstų salotos

Brokolių salotos su migdolais

Ingredientai:

  • 700–800 g svorio brokolis;
  • 45 g riekelėmis supjaustytų ir pakepintų migdolų;
  • 40 g džiovintų spanguolių.

Padažui:

  • 120 ml natūralaus jogurto;
  • 2 valg. šaukšt. majonezo;
  • 2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/2 smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno;
  • juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Brokolius nuplaukite, kiek įmanoma nusausinkite ir padalykite į žiedynus. Suberkite juos į didelį dubenį, dėkite ten ir migdolus bei spanguoles.

2. Iš likusių produktų nedideliame dubenėlyje sumaišykite padažą ir apipilkite juo brokolių-spanguolių-migdolų mišinį. Gerai išmaišykite ir patiekite!

„Scanpix“ nuotr./Kopūstų salotos
„Scanpix“ nuotr./Kopūstų salotos

Indiškos kopūstų salotos

Ingredientai:

  • 500 g kopūsto;
  • 3 pomidorai;
  • 1/2 šviežios aitriosios paprikos;
  • 4 valg. šaukšt. saulėgrąžų aliejaus;
  • 90 g pakepintų žemės riešutų;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • 4 valg. šaukšt. džiovintų kokoso drožlių;
  • 1 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. ferulos (indiškas prieskonis su švelniu svogūno aromatu, pakeičiantis svogūną; jei neturite, nenaudokite)
  • 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • šviežios kalendros.

Gaminimas:

1. Kopūstą supjaustykite plonyčiais ilgais šiaudeliais, pasūdykite ir sugrūskite rankomis, kad druska jį suminkštintų.

2. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Žemės riešutus berkite į tvirtą plastiko maišelį ir padaužykite kočėlu, kol virs rupiais trupiniais.

3. Sudėkite į kopūstus pomidorus, riešutus, kapotą kalendrą, suberkite cukrų, žemės riešutus ir kokoso drožles. Užpilkite citrinos sultimis.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytą aitriąją papriką, jei naudojate – ferulą, kuminą ir ciberžolę. Prieskonius 10–12 s maišydami pakaitinkite aliejuje, o tada supilkite į kopūstus. Gerai išmaišykite.

Vida Press nuotr./Pjaustomas kopūstas
Vida Press nuotr./Pjaustomas kopūstas
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką