Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netradiciniai omletai

Šįkart mūsų idėjos skirtos kiaušinių patiekalų mėgėjams.
Sumuštinis su omletu
Sumuštinis su omletu / Astos Černės nuotr.

Nors prancūziškas žodis „omelette“ pradėtas vartoti XVI a. viduryje, pats patiekalas iš kiaušinių buvo kepamas jau gerokai anksčiau. Viena iš legendų pasakoja, kad kai Napoleonas Bonapartas su savo kariuomene keliavo per pietinę Prancūzijos dalį, jie nusprendė sustoti ir pailsėti netoli Besjero miesto. Tą vakarą vietos smuklininkas Napoleonui iškepė ir patiekė omletą, o šis buvo taip sužavėtas jo skoniu, kad netrukus davė smuklininkui nurodymą surinkti iš miesto žmonių visus kiaušinius ir kitą rytą iškepti didžiulį omletą visai jo armijai!

Klasikinis omletas – tai patiekalas, gaminamas iš plaktų kiaušinių. Šie supilami į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ar gabalėliu sviesto ir kurį laiką apkepami. Ant paviršiaus yra užbarstoma tarkuoto sūrio, daržovių gabalėlių, pjaustyto kumpio ar kitų priedų. Kepamas omletas „užverčiamas“ taip, kad įdaras liktų viduje. Žinoma, tai tik vienas iš šiandien žinomų omletų kepimo variantų. Dažnai kepami maišyti, plakti omletai ar tik iš kiaušinių baltymų, populiarūs omletų suktinukai ir vyniotiniai, saldūs omletai... Vardyti visus variantus, paplitusius skirtinguose pasaulio kraštuose ar atskirose šeimininkių virtuvėse, galima labai ilgai.

Gali atrodyti, kad iš tokio paprasto produkto nieko nauja daugiau tikrai „neišrasite“ – visos kiaušinienės iškeptos, visi omletai išbandyti... Jeigu tokios mintys sukasi ir jūsų galvoje, kuo greičiau vykite jas laukan, nes šiandien siūlome tris netradicinių omletų variantus. Viliamės, kad tarp jų rasite bent vieną (o gal ir visus tris!), kuris jus nustebins.

Kelių minučių omletas puodelyje bus puiki išeitis tiems, kurie nuolat kažkur skuba. Omleto sumuštiniai – skani idėja tiek greitam užkandžiui, tiek lauknešėliui pietums į darbą! Na, o šeimos vakarienei – per kelias minutes paruošiami orkaitėje kepti maži omletai atskiruose indeliuose. Kuris omletas šiandien jus vilioja labiausiai?

Omletas puodelyje
Receptas: Omletas puodelyje
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 24
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Pienas: 1.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės (mėgstamas)
Sūris: 1.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Džiovinti itališki prieskoniai (bazilikas, mairūnas, raudonėlis ir kt.): 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Puodelį (250 ml) plonai ištepkite aliejumi. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir suplakite šakute. Suberkite smulkiai supjaustytas kumpio riekeles, tarkuotą fermentinį sūrį, pagardinkite druska, pipirais ir džiovintomis itališkomis žolelėmis. Maišykite šakute, kol visi produktai gerai išsimaišys.
  2. Kepkite mikrobangų krosnelėje minutę. Išimkite ir pamaišykite šakute. Tuomet kepkite dar 2 minutes, kol kiaušiniai bus iškepti, sutvirtėję.
  3. Jei norite, apibarstykite dar saujele tarkuoto fermentinio sūrio. Patiekite nedelsdami, karštą. Skanaus!
Suskleisti
Sumuštiniai su omletu
Receptas: Sumuštiniai su omletu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 52
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 60.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Špinatai: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Duona: 4.00 riekės (skrudinimui)
Tepamas varškės sūrelis: 100.00 g
Gražgarstės: 2.00 sauja
Pomidorai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. IŠKEPKITE OMLETĄ. Kiaušinius, pieną ir miltus šluotele išplakite iki vientisos masės.
  2. Svogūną susmulkinkite, česnaką sukapokite labai mažais gabalėliais, o špinatus nuplaukite ir sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūną ir pakepinkite, kol gabalėliai taps skaidrūs. Suberkite česnaką ir pamaišydami kaitinkite dar minutę. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  3. Švarioje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Supilkite kiaušinių plakinį, ant jo tolygiai paskleiskite kepintas daržoves ir špinatus. Apibarstykite druska ir pipirais. Kai matysite, kad kiaušiniai ima tvirtėti, atsargiai mentele apverskite omletą ir apkepkite iš kitos pusės, kol taip pat gražiai apskrus. Iškepusį omletą supjaustykite gabalėliais.
  4. PARUOŠKITE SUMUŠTINĮ. Duonos riekeles paskrudinkite skrudintuve ar orkaitėje. Atvėsinkite ir aptepkite tepamu sūreliu. Ant vienos iš riekelių paskleiskite rukolos salotas, ant šių  dėkite supjaustyto omleto gabalėlius. Ant omleto išdėliokote pomidorų griežinėlius ir užvožkite antra skrudinta duonos riekele. Lengvai paspauskite delnais.
  5. Patiekite sumuštinį iš karto arba suvyniokite į kepimo popierių ir įsidėkite į darbo pietų dėžutę. Skanaus!
Suskleisti
Maži omletai indeliuose
Receptas: Maži omletai individualiuose indeliuose
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 15
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Pienas: 85.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Špinatai: 50.00 g
Vištienos krūtinėlė: 100.00 g (kepta krūtinėlė arba mėgstamas kumpis)
Pievagrybiai: 170.00 g
Fetos sūris: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Šlakeliu aliejaus plonai ištepkite 4 porcijinius indelius (9 cm skersmens).
  2. Kiaušinius ir pieną šluotele išplakite iki vientisos masės.
  3. Svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais, morką sutarkuokite, špinatus sukapokite. Keptą vištos krūtinėlę ar kitą mėgstamą kumpelį supjaustykite nedideliais gabalėliais, pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūnus ir kepkite, kol taps skaidrūs. Tuomet suberkite tarkuotą morką ir pievagrybius. Maišydami pakepinkite dar porą minučių. Suberkite špinatus ir kaitinkite, kol jie subliūkš.
  5. Išimkite daržoves iš keptuvės ir šiek tiek atvėsinkite. Sumaišykite su trupinta feta, pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite šią masę į kiaušinių plakinį. Gerai sumaišykite.
  6. Paskirstykite paruoštą masę į kepimo indelius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 min., kol kiaušiniai bus visiškai iškepę.
  7. Iškepusių omletų viršų papuoškite špinatų lapeliais ir saujele trupintos fetos. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti

Omletus ruošė, ragavo ir aprašė Asta Černė


DĖMESIO! Kviečiame dalyvauti RECEPTŲ KONKURSE „Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima“ ir laimėti puikių prizų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius