-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasaulio virtuvė: morenginis tortas su braškėmis „Mostachon“ (Meksika)

Saldus, tačiau tuo pačiu lengvas ir gaivus – toks yra „Mostachon“. Tradicinis meksikietiškas desertas, kilęs iš pasaulio krašto, kur visus metus šviečia saulė, puikiai tinka ir mūsų saulėtoms pavasario popietėms.
Morenginis tortas su braškėmis „Mostachon“
Morenginis tortas su braškėmis „Mostachon“ / Astos Černės nuotr.
Temos: 2 Meksika Virtuvė

Morenginis tortas „Mostachon“ susideda iš trijų pagrindinių dalių: šiek tiek netradicinio saldaus morenginio pagrindo su trapiais sausainiais, kreminio sūrio ir grietinėlės pertepimo bei šviežių braškių. Kartais šis tortas ruošiamas ne tik su braškėmis, bet ir su mangais.

Abu variantai yra gardūs – tereikia išsirinkti sau labiau patinkantį arba prisitaikyti prie sezonų: kai yra galimybė, tortą puošti braškėmis, o kitu metu – mangais.

Morenginis tortas su braškėmis „Mostachon“
Receptas: Morenginis tortas su braškėmis „Mostachon“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 47
Receptas
Ingredientai
Miltelinis cukrus: 150.00 g (50 - pagrindui ir 100 - kremui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymo - pagrindui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (½ - pagrindui ir ½ - kremui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (¼ - pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Riešutai: 1.00 st. (¼ puodelio pekano arba graikinių - pagrindui)
Krekeriai:(pagrindui) 110.00 g
Sūris: 125.00 g (kreminio (pvz., „Philadelphia“) - kremui)
Grietinėlė: 125.00 ml (plakamosios 35 - 36 proc. riebumo - kremui)
Braškės: 250.00 g (250 - 300 - šviežių)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
  2. Kepimo popieriumi arba folija išklokite 16 cm skersmens kepimo indą.
  3. Į didelį dubenį sudėkite kiaušinio baltymą. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite minkštas baltas putas.
  4. Toliau plakdami, suberkite miltelinį cukrų, supilkite vanilės ekstraktą, suberkite kepimo miltelius ir žiupsnį druskos.
  5. Gerai išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite smulkintus riešutus ir gabalėliais sulaužytus krekerius.
  6. Stenkitės, kad visi riešutai ir krekeriai apsiveltų baltymų mase.
  7. Sudėkite paruoštą masę į kepimo indą, išlyginkite paviršių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 minučių.
  8. Iškepusį pagrindą atvėsinkite kelias minutes formoje, tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
  9. Atsargiai nuimkite kepimo popierių arba foliją.
  10. Pasiruoškite kremą.
  11. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį ir miltelinį cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
  12. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  13. Į masę supilkite grietinėlę ir toliau plakite plaktuvu, kol gausite tirštą kremą.
  14. Atvėsusį torto pagrindą dėkite į lėkštę ar padėklą.
  15. Ant jo tolygiai paskleiskite paruoštą kremą. Braškes nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.
  16. Gražiai išdėliokite ant kremo.
  17. Tortą palaikykite šaldytuve apie 30 minučių, tuomet patiekite.

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius