Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Pasiūlymai, kuo pakeisti majonezą

Majonezas
Shutterstock nuotr. / Majonezas
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Greičiausiai per šventes valgėte ne vieną patiekalą, pagardintą mažų mažiausiai geru šaukštu riebaus majonezo. Dėl skonio nesiginčysime, tačiau galima rasti ir sveikesnių, bet taip pat gardžių alternatyvų. Išmėginkite, galbūt atrasite tą skonį, kurio jau seniai ieškote…

Receptas: Grietinės padažas su garstyčiomis
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.5 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinė: 200.00 ml (liesa)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (kupini)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mėgstami, švieži)
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite liesos grietinės indelį su keliais šaukšteliais garstyčių. Rinkitės įprastas arba grūdėtąsias, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis.
  2. Pagal skonį pagardinkite druska ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.  
Receptas: Jogurtinis padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.9 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jogurtas: 200.00 ml (liesas)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Sudėkite visus ingredientus, išskyrus druską,  į vieną indą ir trintuvu sumaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žalumynais.  

Receptas: Grūdėtosios varškės padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 4.00 valg. š. (grūdėtoji)
Jogurtas: 100.00 ml (liesas)
Žalioji citrina: 1.00 valg. š. (šviežiai spaustos sultys)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (1,5)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Kaip gaminti

Sudėkite visas sudedamąsias dalis į smulkintuvą ir plakite iki vientisos masės. Skonis tikrai nenuvils, o kalorijų tokiame padaže bus kur kas mažiau.  

Receptas: Padažas su marinuotais agurkėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. sulčių)
Grietinė: 200.00 ml (jogurtinė)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti, pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Kaip gaminti
  1. Sudėkite visas sudedamąsias dalis į indą ir suplakite iki vientisos masės.
  2. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šviežiais žalumynais.  

Taip pat galite išbandyti ir štai tokias variacijas:

  • 1 stikl. pieno, 100 g varškės, 2 valg. š. garstyčių, kmynų, druskos, cukraus pagal skonį.
  • 2 citrinų sultys, 50 ml saulėgrąžų aliejaus, 1 arbat. š. sausų garstyčių miltelių, 2 skiltelės česnako, kiaušinio trynys, šviežūs bazilikai.
  • 100 ml liesos grietinės, 1 valg. š. sojų padažo, 1 valg. š vyno acto, 1 valg. garstyčių, 1 valg. š. citrinos sulčių, ½ arbat. š. miltelinio cukraus.
  • 1 valg. š. citrinų sulčių, 50 ml kefyro, nuluptas žalias agurkas, 1 arbat. š. Provanso žolelių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką