Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Rudens skonis: patiekalai su moliūgais

Sotus vištienos ir moliūgų troškinys
Fotolia nuotr. / Sotus vištienos ir moliūgų troškinys
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Nesuklysime pasakę, kad tikras rudens gėrybių karalius moliūgas pastaruoju metu vis dažniau atsiduria gurmanų lėkštėse. Ryškiai geltonas, gardus, kupinas vitaminų jis idealiai tinka tiek karštiesiems patiekalams, tiek burnoje tirpstantiems desertams.

Moliūguose galime rasti daugybę vitaminų (A, K ir C), mineralų (cinko, magnio, kalio), kurie puikia veikia mūsų odą,  drėkina, maitina ją. Be to, skatina ir plaukų augimą. Beta karotenas ir antioksidantai, slypintys šiame rudens daržo karaliuje, gelbsti mus nuo saulės ir kenksmingo aplinkos poveikio.

Be to, pabrėšime, kad moliūgus tinka ne tik valgyti – pasitelkite juos grožiui puoselėti. Daugiau atsakymų rasite straipsnyje Moliūgas grožiui: 4 netikėtos gudrybės. 

O dabar griebkite patį didžiausią moliūgą į rankas ir skanaukite! Siūlome jums puikių receptų rinkinuką. 
 

Receptas: Blynai su moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.7 / 10
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 2.00 st. (tarkuoto)
Miltai: 2.00 st.
Manai: 4.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išplakite su cukrumi, suberkite manus, supilkite tarkuotą moliūgą, miltus, išmaišykite ir palikite pastovėti 10 min.

2. Kepkite aliejuje. Patiekite apibarstytus milteliniu cukrumi ar su kitais mėgstamais priedais.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptas: Kisielius iš moliūgo
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.9 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 150.00 g (nulupti)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Citrinų rūgštis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Kaip gaminti

1. Į verdantį vandenį (ingredientų kiekis nurodytas 1 litrui vandens) suberkite kubeliais smulkintą moliūgą bei cukrų ir pavirkite 5 min.

2. Tuomet supilkite šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą, pagal skonį įdėkite citrinos rūgšties bei imbiero šaknies ir užvirkite.

Linkiu pabandyti!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptas: Su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais kepti moliūgai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Sūris: 50.00 g (trupintas pelėsinis)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (8-10)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (4-5)
Česnakai: 6.00 skiltelės (5-6)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Raudonėliai: 5.00 g (kelios šakelės šviežių raudonėlių)
Mairūnas: 5.00 g (kelios šakelės šviežių mairūnų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Migdolai: 1.00 arbat. š. (drožlės)
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais ir sudėkite į karščiui atsparų indą ar kepimo formą (prieš tai į formą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus).

2. Ant moliūgo kubelių suberkite mocarelą ir pelėsinį sūrį, juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus ir smulkintus česnakus.

3. Apibarstykite maltais pipirais, druska, žalumynais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis ir šaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 15–20 minučių, kol moliūgo kubeliai suminkštės ir šiek tiek apskrus.

4. Nuo kepimo pradžios praėjus 10 minučių, patiekalą apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite toliau.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Moliūgų sriuba su voveraitėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 1500.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vermutas: 2.00 valg. š. (baltas)
Daržovių sultinys: 1.00 l
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt.
Grybai: 150.00 g (voveraitės)
Sviestas: 30.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml
Kaip gaminti

1.Moliūgą perpjaukite pusiau ir šaukštu išvalykite sėklas. Puses supjaustykite riekėmis ir nulupkite. Minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais.

2.Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūną ir moliūgo gabaliukus pakepinkite su šaukštu aliejaus, supilkite vermutą, sultinį, užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.

3.Išgriebtus moliūgus pertrinkite pro sietelį ir sukrėskite atgal į sriubą. Pagardinkite druska, pipirais ir išspaustomis apelsinų sultimis. Voveraites nuvalykite ir šiek tiek apkepinkite likusiame aliejuje ir svieste.

4.Pagardinkite pipirais ir druska. Sriubą išpilstykite į pašildytus dubenėlius. Užpilkite po šaukštą grietinėlės, įdėkite grybų, pabarstykite pipirais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Saldus moliūgų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.1 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g (300-400 g)
Duona: 8.00 riekės (skrudinamoji)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (ir 2 tryniai)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamoji (35 proc. riebumo))
Pienas: 150.00 ml
Cukrus: 80.00 g (ir 3-4 valg. š. sirupui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (ir 1 arbat. š. sirupui)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st. (sirupui)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (sirupui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (žievelės sirupui)
Kaip gaminti

1.Moliūgą nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį.

2.Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nuvarvinkite. Skrudinamosios duonos riekes plonai iškočiokite. Į kiekvieną riekę įvyniokite 3–4 moliūgo gabaliukus ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą.

3.Kiaušinius, trynius, vanilinį cukrų, grietinėlę, pieną, cukrų ir cinamoną išplakite ir supilkite ant duonos su moliūgais.

4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai paruduos.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Karališka moliūgų košė
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g (minkštimo)
Ryžiai: 2.00 st.
Pienas: 3.00 st.
Sviestas: 4.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 150.00 ml (plakamoji)
Medus: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š.
Razinos: 20.00 g (saujelė)
Brendis: 25.00 ml
Sultys: 25.00 ml (apelsinų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Razinas gerai nuplaukite po verdančiu vandeniu ir pusvalandį mirkykite apelsinų sulčių ir brendžio mišinyje.

2. Moliūgo gabalėlį nuplaukite, žievę nulupkite, minkštimą susmulkinkite, moliūgo gabalėlius apibarstykite ruduoju cukrumi, cinamonu, į keptuvę suberkite nusausintas razinas ir kepkite 2 šaukštuose sviesto, kol moliūgai suminkštės.

3. Paruoštą moliūgų tyrę iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.

4. Ryžius išvirkite piene, kaip nurodyta ant pakuotės, ir palikite uždengtame puode, kad išbrinktų.

5. Kiaušinius labai gerai nuplaukite ir atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki vientisos purios masės.

6. Į išbrinkusią ryžių košę įmaišykite sviestą, plaktus kiaušinių trynius, moliūgų tyrę, supilkite pusę nuo razinų likusio skysčio, pagal skonį įberkite druskos. Košę 20 min. pašaukite į karštą orkaitę. Galiausiai šaukštu atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus ir plaktą grietinėlę.  

Receptas: Avienos ragu su moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Moliūgai: 500.00 g
Jautiena: 800.00 g (aviena)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Miltai: 1.00 valg. š.
Mėsos sultinys: 500.00 ml
Vynas: 200.00 ml (baltas)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Grietinė: 250.00 g
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1.Svogūnus nulupkite ir stambiai supjaustykite. Moliūgus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite apie 4 centimetrų dydžio kubeliais.

2.Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite mėsą, pabarstykite druska, pipirais ir apkepkite. Sudėkite svogūnus ir šiek tiek patroškinkite. Pabarstykite miltais, supilkite sultinį, vyną ir leiskite pavirti 25 minutes.

3.Sudėkite moliūgų gabaliukus ir dar troškinkite 15 minučių. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su grietine ir sudėkite į troškinį.

4.Užvirkite, pabarstykite druska, pipirais, tarkuotais muskatais, apšlakstykite  išspaustomis citrinų sultimis ir nukelkite nuo ugnies. Tiekite su virtais laukiniais ryžiais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Pikantiška moliūgų užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 300.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (oranžinė)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Šalavijai: 20.00 g (ryšulėlis šviežių)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nulupkite moliūgą ir supjaustykite riekelėmis, papriką – stambiais šiaudeliais. Kepimo indą patepkite aliejumi, sudėkite moliūgus, paprikas, nuluptas česnako skilteles, pabarstykite druska, pipirais ir smulkiai kapotais šalavijais.

2. Pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug pusvalandį, kol suminkštės daržovės.

3. Keptas daržoves ir susidariusį skystį sukrėskite į virtuvinio kombaino indą, suberkite cukrų, aitriąją papriką (jei nemėgstate aitriai, skaninkite saldžiąja paprika) ir sutrinkite iki vientisos masės. Paragaukite, jei reikia, dar pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

4. Prieš patiekdama keletą valandų palaikykite šaldytuve. Pikantišką moliūgų užtepėlę tiekite kaip užkandį su kvietiniais trapučiais, skrudinta balta duona arba kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.  

Receptas: Moliūgienė
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š.
Moliūgai: 400.00 g
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Vištienos sultinys: 600.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių)
Moliūgo sėklos: 50.00 g
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto riešuto)
Moliūgų aliejus: 2.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite gabalėliais supjaustytus moliūgą, bulves, morką, svogūną ir nuolat maišydami kepinkite 5 minutes. Supilkite sultinį, uždenkite ir virkite, kol daržovės suminkštės.

2. Į sriubą įmaišykite citrinos sultis ir sutrinkite. Pagardinkite muskato riešutu, pipirais (galima – druska, malta aitriąja paprika).

3. Patiekite apšlaksčius moliūgų sėklų aliejumi, apibarsčius keptuvėje arba orkaitėje skrudintomis moliūgų sėklomis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Makaronai su moliūgų sėklų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.8 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (ilgų, juostelės formos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 1.00 skiltelės
Moliūgo sėklos: 50.00 g (tamsiųjų)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Petražolės: 20.00 g (žiupsnelis kapotų)
Sūris: 30.00 g (tarkuoto - fermentinio)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.

2. Česnakų skiltelę išspauskite, sumaišykite su moliūgų sėklomis ir pakepinkite keptuvėje be riebalų.

3. Kepintas sėklas (kelias palikite papuoškite) sudėkite į elektrinio plaktuvo indą, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite petražoles, tarkuotą sūrį ir sukite, kol pasidarys vientisa masė. Įmaišykite druskos, pipirų.

4. Išvirtus makaronus apibarstykite atidėtomis moliūgų sėklomis ir patiekite su padažu.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Naminis moliūgų kremas kavai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 250.00 ml
Grietinėlė: 250.00 ml (riebi)
Sutirštintas pienas: 100.00 g (nebūtinai)
Cukrus: 150.00 g (moliūgų sirupui)
Vanduo: 180.00 ml (moliūgų sirupui)
Cinamonų lazdelė: 3.00 vnt. (moliūgų sirupui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (moliūgų sirupui)
Gvazdikėliai: 7.00 vnt. (moliūgų kremui)
Pipirai: 10.00 vnt. (kvapieji - moliūgų sirupui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (1/4 arbat. š. - moliūgų sirupui)
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (1/4 arbat. š. malto - moliūgų sirupui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (moliūgų sirupui)
Moliūgai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kaip gaminti

1. Iš pradžių pasiruoškite moliūgų tyrę. Jos šiam sirupui prireiks nedaug, tačiau likusią dalį galėsite panaudoti moliūgų blynams, sriuboms ar pyragams. Taigi supjaustykite moliūgą gabalais, išimkite sėklas. Sudėkite jo gabalus ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C ir apie 45 min. kepkite moliūgus, kol šie taps minkšti, tačiau nepraras savo formos. Išimkite juos iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite.

2. Tuomet nuimkite odeles, o pačius moliūgo gabalėlius sudėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Paruoštą moliūgų tyrę atvėsinkite ir supilstykite į sandariai užsidarančius indelius. Šaldytuve moliūgų tyrę galite laikyti iki poros savaičių, o jei norite – užšaldykite ją.

3. Moliūgų sirupui skirtas visas sudedamąsias dalis sudėkite į nedidelį prikaistuvį. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišykite, kol masė užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį ir, retkarčiais pamaišydami, virkite apie 10 minučių. Tada nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite sirupui atvėsti iki kambario temperatūros.

4. Atvėsusį sirupą perkoškite per sietelį. Supilkite į sandariai užsidarantį stiklainėlį ar indelį. Moliūgų sirupą šaldytuve galite laikyti iki dviejų mėnesių.

Paruoškite moliūgų kremą kavai:

1. Sumaišykite moliūgų sirupą, pieną ir grietinėlę iki vientisos masės. Jei žinote, kad mama mėgsta labai saldžią kavą, įmaišykite ir pusę puodelio sutirštinto pieno. Supilkite į sandariai uždaromą buteliuką ar stiklainėlį.

2. Moliūgų kremą kavai laikykite šaldytuve. Prieš kiekvieną naudojimą pakratykite stiklainėlį, tuomet pagardinkite puodelį kavos.

Iš šio kiekio paruošite 750 ml buteliuką arba tris mažesnius buteliukus po 250 ml kremo kavai.

Dekoravimas. Buteliuką apriškite gražia medžiagine juostele ar virvute, suriškite kaspinėlį. Prie pastarojo prikabinkite ir paruoštą etiketę su sveikinimu bei linkėjimu (galite atsispausdinti).

Plačiau skaitykite: MAMOS DIENA: saldžios dovanos Mamai

Receptas: Kapotos tešlos krepšeliai su moliūgais ir feta
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 130.00 g (tešlai)
Miltai: 260.00 g (ruginių viso grūdo - tešlai)
Linų sėmenys: 2.00 valg. š. (tešlai)
Vanduo: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 100.00 g (1 žiupsnelis - tešlai ir 1 valg. š. rūpios, jūros - įdarui)
Moliūgai: 800.00 g (minkštimo - įdarui)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (kapotų - įdarui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (įdarui)
Riešutai: 3.00 valg. š. (maltų - įdarui)
Aliejus: 6.00 valg. š. (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (trečdalis žaliosios - įdarui)
Fetos sūris: 400.00 g
Petražolės: 3.00 vnt. (kelios šakelės)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: būtinai šaltą sviestą ant didelės medinės lentos sutarkuokite stambia trintuve, po truputį berkite su druska ir sėmenimis sumaišytus miltus ir mišinį kapokite ilgu peiliu, kol neliks sausų miltų.

2. Paruoštą masę apšlakstykite šaltu vandeniu, rankomis užminkykite tešlą, ją plonai iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus ir klokite juos į karščiui atsparias kepimo formeles.

3. Kol ruošite įdarą, formeles su tešla sustatykite į šaldytuvą. Įdarui moliūgo minkštimą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir paskleiskite saikingai aliejumi pateptoje kepimo skardoje. Česnakus nulupkite, sukapokite. Rozmarinų lapelius smulkiai sukapokite. Aliejų, citrinų sultis, rozmarinus ir česnakus iki vientisumo išsukite, gautu mišiniu apšlakstykite moliūgus ir pašaukite juos 20 min. į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

4. Kai liks kepti 5 min., suberkite riešutus. Atšalusius tešlos krepšelius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Ištrauktus atvėsinkite, įdarykite moliūgais. Ant viršaus berkite fetos kubelių ir petražolių lapelių.

Receptas: Salotos su moliūgais ir sūriais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.4 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 6.00 vnt. (keli lapeliai)
Moliūgai: 500.00 g
Sūris: 100.00 g (baltųjų pelėsių)
Spanguolės: 1.00 valg. š. (saujelė džiovintų)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių - užpilui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (abrikosų kauliukų - užpilui)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į saikingai riebalais pateptą kepimo formą.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su raudonėliais ir aitriąja paprika, užberkite ant moliūgų. Ant viršaus pašlakstykite aliejaus ir 20 min. pašaukite į karštą orkaitę.
  3. Sūrius supjaustykite kubeliais ir užberkite ant moliūgų iki kepimo pabaigos likus 5 min.
  4. Moliūgus ištraukite ir atvėsinkite. Į lėkštes dėkite nuplautų ir nusausintų salotų lapelių, ant viršaus – keptų moliūgų.
  5. Salotas apšlakstykite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų. Ant viršaus berkite apie pusvalandį vandenyje mirkytų džiovintų spanguolių. Skanu valgyti su skrudintos itališkos duonos riekele.
Receptas: Moliūgų duona
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 245.00 g (210 g tešlai ir 35 g viršui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š. tešlai ir 1/4 arbat. š. viršui)
Cinamonas: 1.00 valg. š. (1 valg. š. tešlai ir 1 arbat. š. viršui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (maltas)
Gvazdikėliai: 2.00 g (malti)
Imbieras: 2.00 g (maltas)
Moliūgai: 240.00 g (moliūgų tyrė)
Alyvuogių aliejus: 125.00 ml
Medus: 170.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Graikiniai riešutai: 50.00 g
Avižiniai dribsniai: 25.00 g
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 60.00 g (šaltas)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 25 x 10 cm dydžio stačiakampį kepimo indą.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, muskatą, gvazdikėlius ir imbierą. Atidėkite į šalį.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite moliūgų tyrę, alyvuogių aliejų, medų ir kiaušinius. Į plakinį suberkite miltus ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Suberkite smulkintus graikinius riešutus ir dar kartą lengvai išmaišykite. Nepermaišykite.
  4. Paruoštą tešlą supilkite į paruoštą kepimo indą.
  5. Paruoškite duonos viršui skirtus produktus. Dubenėlyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, cinamoną, rudąjį cukrų ir druską. Sudėkite šaltą sviestą, supjaustytą kubeliais. Trinkite tarp pirštų tol, kol gausite rupius trupinius ir neliks sausų miltų. Apibarstykite paruoštą mišinį tolygiai ant į kepimo indą supiltos tešlos.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes. Ar duona iškepusi, patikrinkite mediniu pagaliuku: įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus. Išjunkite orkaitę ir leiskite duonai 10-15 minučių pastovėti kepimo inde. Tuomet atsargiai iš jo išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
  7. Pjaustykite riekelėmis ir patiekite vieną ar su kreminės varškės užtepėle.
Receptas: Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Moliūgai: 80.00 g (moliūgų tyrė)
Pienas: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 2.00 g (maltas)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Duona: 8.00 riekės (forminė arba kitaip - kvadratinė)
Sviestas: 20.00 g (po gabalėlį - kepimui ir patiekimui)
Riešutai: 1.00 sauja (saujelė mėgstamų)
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, moliūgų tyrę, pieną, cinamoną, muskatą, vanilinį cukrų ir rudąjį cukrų iki vientisos masės. Batono riekeles įmerkite į šį plakinį ir palaikykite porą minučių, kol keptuvėje ištirpinsite gabalėlį sviesto.
  2. Keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Išmirkytas batono riekeles perkelkite į įkaitusią keptuvę. Kepkite iš kiekvienos pusės po porą minučių, kol skrebučiai taps gražiai auksinės spalvos.
  3. Iškepusius skrebučius sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite klevų sirupu. Užberkite smulkintų mėgstamų riešutų ir uždėkite ant viršaus gabalėlį gero sviesto. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Receptas: Pikantiška moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g
Daržovių sultinys: 1.00 l
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 vnt. (gabalėlis čili)
Imbieras: 15.00 g (šviežio)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Karis: 1.00 arbat. š. (0.5 - (curry masala))
Indiški priekoniai: (0.5 garam masala) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1.  Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite moliūgą, supjaustytą česnaką, cukrų, karį ir garam masala.
  3. Viskas pakepinkite ~5~7 minutes kol moliūgas suminkštės. Supilkite sultinį, įdėkite imbiero, susmulkintą čili.
  4. Viską virkite ~20 min, kol moliūgas pilnai suminkštės. Imbierą išimkite ir viską sutrinkite elektriniu plakikliu.
  5. Įberkite saują parmezano ir dar kelias minutes pakaitinkite.
  6. Sriuba puikiai tinka patiekti su grietinėle (tai ne tik skanu, bet ir labai gražu).

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Receptas: Varškės apkepas su moliūgais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Manai: 100.00 g
Pienas: 190.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 100.00 g
Moliūgai: 400.00 g (tyrė)
Varškė: 500.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 5.00 g (maltas)
Muskatas: 2.00 g (maltas)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 5.00 g
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 22 cm skersmens kepimo indą.
  2. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas. Užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol manų kruopos išbrinks.
  3. Atskirkite kiaušinio trynius ir baltymus. Trynius išplakite su ruduoju cukrumi. Į tą patį dubenį sudėkite moliūgų tyrę, varškę, suberkite maltą cinamoną, imbierą, muskatą, vanilinį cukrų ir druską. Maisto smulkintuvu išplakite viską iki vientisos kreminės masės. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.
  4. Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
  5. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
  6. Tiekite nedelsiant su norimu padažu: grietine, varškės padažu, uogomis, džemu ar kitais priedais. Skanaus!  
Receptas: Pikantiška moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.8 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 80.00 g
Sultinys: 1.00 l (vištienos arba daržovių)
Aliejus: 1.00 valg. š. (1,5 - moliūgų sėklų)
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Sūris: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto parmezano, mėlynųjų arba baltųjų pelėsių - pagardams pasirinktinai)
Moliūgo sėklos: 1.00 valg. š. (skrudintos baltos duonos kubelių, saulėje džiovintų pomidorų, sūrio traškučių, keptų obuolių- pagardams pasirinktinai)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite ir iškrapštykite sėklas.
  2. Supjausčiusi vidutinio dydžio skiltelėmis, sudėkite į skardą be riebalų ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
  3. Kepkite, kol moliūgo skiltelės šiek tiek apskrus, – bus gardesnė sriuba.
  4. Svogūnus ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite, pakepinkite svieste.
  5. Vištienos arba daržovių sultinį supilkite į puodą, sukrėskite moliūgų gabalėlius, kepintus svogūnus ir česnakus.
  6. Pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir muskatų.
  7. Uždengusi puodą dangčiu, sriubą virkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
  8. Supilkite aliejų, grietinėlę ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  9. Karštą trintą sriubą išpilstykite į dubenėlius.
  10. Tiekite su pasirinktais priedais. Kaskart išbandykite vis kitus – atrasite mėgstamiausią.
Receptas: Citrininis moliūgų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 23
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g
Cukrus: 120.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (4 - baltymai)
Moliūgai: 400.00 g (nesaldintos tyrės)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Miltai: 600.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių ir sulčių)
Kaip gaminti
  1. Kambario temperatūroje atšildytą sviestą iki purumo išsukite su cukrumi. Į sviesto ir cukraus masę suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, įmuškite kiaušinį ir gerai išsukite.   
  2. Palengvėle įmaišykite nesaldintą moliūgų tyrę. Miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi persijokite į paruoštą masę ir užmaišykite grietinės tirštumo tešlą.
  3. Šaldytuve atšaldytus kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Labai atsargiai šaukštu kabindama iš apačios į viršų įmaišykite į paruoštą tešlą.
  4. Tešlą sukrėskite į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
  5. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
  6. Kepinio paviršių subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  7. Kambario temperatūroje atvėsintą pyragą per naktį palaikykite šaldytuve.

Pagaminsite per 1,5 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptas: Filo tešlos pyragas su moliūgų džemu
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta filo tešla: (pakuotė) 1.00 vnt.
Sviestas: 150.00 g
Moliūgai: 400.00 g
Cukrus: 1.00 st. (0,5)
Sultys: 1.00 st. (apelsinų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (didelis)
Citrinos: 1.00 vnt.
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal poreikį - apibarstymui)
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite moliūgų džemą. Nuluptą moliūgą supjaustykite gabalėliais.
  2. Citrinas ir apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su visomis žievelėmis supjaustykite kubeliais ir kartu su moliūgais sudėkite į puodą.
  3. Užpilkite apelsinų sultimis ir kaitinkite, kol moliūgai suminkštės.
  4. Pagal skonį įberkite cukraus, gvazdikėlių, cinamono, vanilinio cukraus.
  5. Maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps. Pavirkite dar 10 min, kad masė sutirštėtų.
  6. Filo tešlą pamažėle atšildykite šaldytuve.
  7. Imkite po lakštą (kitus palikite uždengtus drėgnu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų) ir kiekvieną aptepkite lydytu sviestu.
  8. Lakštus dėkite vieną ant kito, kol tešla pasibaigs.
  9. Ant sluoksniuotos tešlos krėskite moliūgų džemą, susukite voleliu, kraštelius suklijuokite riebalais.
  10. Vyniotinį klokite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min.

 

Receptas: Varškės pyragas su moliūgų gabaliukais
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 600.00 g (riebios)
Sutirštintas pienas: 300.00 g (1 indelis su cukrumi)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių ir 1 valg. š. - sulčių)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Krakmolas: 40.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Razinos: 1.00 sauja (saujelė)
Moliūgai: 600.00 g (moliūgų sluoksniui)
Cukrus: 5.00 valg. š. (moliūgų sluoksniui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (moliūgų sluoksniui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių - moliūgų sluoksniui)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (moliūgų sluoksniui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapniųjų - moliūgų sluoksniui)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumekite į sandarų indą.    
  2. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Pagardinkite cinamonu, gvazdikėliais ir apelsino žievelėmis.
  3. Atvėsusiu sirupu užpilkite keptus moliūgo gabalėlius ir per naktį palaikykite šaldytuve, kad prisigertų prieskonių kvapų.
  4. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius sumaišykite su kelis kartus per sietelį pertrinta varške, kondensuotu pienu, vaniliniu cukrumi, nutarkuotomis citrinos žievelėmis bei sultimis, brendyje mirkytomis razinomis ir iki vientisumo išsukite.
  5. Šaukštu labai palengva, kad masė taptų puri, įmaišykite su krakmolu išplaktus kiaušinių baltymus.   
  6. Varškės masę krėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus išdėliokite moliūgų gabalėlius.
  7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Receptas: Moliūgų ir pomidorų čatnis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 350.00 g
Pomidorai: 200.00 g
Svogūnai: 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Razinos: 50.00 g (geltonųjų)
Rudasis cukrus: 200.00 g
Imbieras: 1.00 arbat. š. (nugriebto)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (po 0,5 arbat. š. - juodųjų ir kvapniųjų žirneliais)
Vynas: 250.00 ml (balto arba obuolių acto 6 proc.)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą ir pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Nuvalykite ir smulkiai supjaustykite česnakus ir svogūną.
  3. Sugrūskite pipirus. Jei neturite grūstuvės, galite naudoti pipirų žirnelius.
  4. Sudėkite visus produktus į indą, supilkite actą, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite maišydami, kol sutirštės.
  5. Sudėkite į švarius indelius ir laikykite šaldytuve.
Receptas: Moliūgo ir sūrio keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 200.00 g (200 ml keptų moliūgų tyrės)
Kefyras: 50.00 ml
Aliejus: 100.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 240.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai grūstų)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Sūris: 100.00 g (tarkuoto kietojo)
Moliūgo sėklos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite druską, cukrų, pipirus, šaukštą moliūgų sėklų, prieskonines žoleles. Viską gerai išmaišykite.
  2. Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite kefyrą, aliejų, sukrėskite moliūgų tyrę ir viską išmaišykite. 
  3. Skystą masę sukrėskite į sausus produktus ir išmaišykite. Galiausiai suberkite sūrį.
  4. Tešlą supilkite į formeles, ant viršaus užberkite moliūgų sėklų.
  5. Viršų apibarstykite druska arba sūriu.
  6. Kepkite 50 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite šiltus.
Receptas: Pyragaičiai su moliūgais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g
Miltai: 3.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Moliūgo sėklos: 1.00 st. (saujelė)
Parmezano sūris: 150.00 g (tarkuoto)
Aliejus: 1.00 st. (0,5)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Porai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite žievę, iškrapštykite sėklas, minkštimą smulkiai sutarkuokite.
  2. Česnakus nulupkite. Porus nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  3. Karštame svieste pakepinkite česnakus, sumeskite porus ir kepinkite, kol apskrus.
  4. Keptus atvėsintus porus sukrėskite į moliūgų masę, įpilkite pusę stiklinės aliejaus, po vieną įmuškite kiaušinius ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  5. Į skystą masę įmaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius, parmezaną, skrudintas moliūgų sėklas (dalį palikite užberti ant viršaus).
  6. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, muskatais.
  7. Sukrėskite į keksiukų formeles, užberkite likusių moliūgų sėklų.
  8. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., kol pyragaičiai dailiai paruduos.
Receptas: Sotus vištienos ir moliūgų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 25
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 300.00 g
Moliūgai: 200.00 g
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelių)
Grietinėlė: 100.00 g (geriamosios)
Karis: 1.00 g (žiupsnelis pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų - nebūtina)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Vištieną ir moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas smulkiai sutarkuokite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pirmiausia suberkite į keptuvę vištieną. Kelias minutes apkepkite.
  3. Tada berkite moliūgus ir morkas. Šiek tiek apkepkite.
  4. Tada ant viršaus pilkite grietinėlę, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite uždenkite keptuvę dangčių ir periodiškai pamaišydama apie 10 min. patroškinkite.
  5. Kad būtų daugiau skysčio, galite įpilti šiek tiek vandens.
  6. Troškinį patiekite su virtais ryžiais.

 

Receptas: Moliūgų traškučiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dideliame puode užvirinkite vandenį. Kol vanduo kais, supjaustykite moliūgą. Gerai nuplaukite, nupjaukite odelę ir išimkite sėklas. Labai aštriu peiliu ar specialia pjaustykle supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais.
  3. Vandeniui užvirus, suberkite į jį paruoštus moliūgų gabalėlius. Pavirkite 1–2 minutes. Išimkite ir visiškai nusausinkite. Tik visiškai nusausintus gabalėlius perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Išdėliokite juos vienu sluoksniu, kad būtų šalia vienas kito, bet ne persidengtų.
  4. Aptepkite šlakeliu aliejaus, apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Užberkite žiupsnelį džiovinto rozmarino.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Nuolat stebėkite, kad moliūgai nepradėtų degti. Iškepę traškučiai turi būti traškūs ir gražiai parudę.
  6. Iškepusius traškučius išimkite iš orkaitės ir dar apibarstykite žiupsniu druskos. Atvėsinkite ir nedelsiant patiekite.
Receptas: Pikantiškas libanietiškas moliūgo pagardas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 600.00 g (bet kokios rūšies oranžinio)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Pomidorų pasta: (skystos) 50.00 ml
Asafetida: (1/4) 1.00 arbat. š.
Karis: 1.00 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (apie 2,5 cm gumbo gabalėlio)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (1,5 kmyninio)
Sultys: 1.00 arbat. š. (0,5 citrinų)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (labai mažai - miltelių)
Petražolės: 1.00 sauja (šluotelės smulkiai sukapotos šviežios petražolės arba kalendros žalumynų)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Patarimas:

Dar vienas variantas kaip galite patiekti šį pagardą: riekelė skrudintos duonos, užtepta moliūgo pagardu su šviežiomis daržovėmis.

Ruošimo eiga:

  1. Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas ir supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Imbierą nulupkite ir sutarkuokite smulkia burokine tarka. Plaušus išmeskite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kai aliejus įkais, suberkite asafetidą ir kmyninį kuminą. Kai kuminas patamsės, sudėkite tarkuotą imbierą, saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelius.
  2. Maišydami kepkite keliolika sekundžių ir sudėkite moliūgą. Suberkite „curry" miltelius, pasūdykite, išmaišykite, sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite 5-7 minutes. Retkarčiais pamaišykite.
  3. Pabaigai suberkite cukrų, supilkite pomidorų pastą ir citrinos sultis. Išmaišykite ir troškinkite atidengtą dar 5 minutes. Jei moliūgas suminkštėjo, bet nesukrito, pertrinkite bulvių trintuve.
  4. Patiekite pabarstę sukapotais žalumynais.

Receptas iš tinklaraščio JOGOS MITYBA

!DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ SU MOLIŪGAIS RASITE ŠTAI ČIA.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką